perjantai 14. huhtikuuta 2017

Mannapuuron jämästä herkulliset rieskat

Puuroa jää useasti yli ja siitä on kiva pyöräyttää rieskoja, sämpylöitä vaikka ja mitä hyvää ja herkullista. Tämän pääsiäisen aikana annan teille muutaman ihanan reseptin juurikin mannapuuron jämistä. Sain nimittäin aika ison annoksen täysjyvä mannapuuroa kun ei muualla ollut mennyt oikein kaupaksi. Sitä ei haluttu heittää roskiin niin tietenkin minä sitten sain ison määrän valmista puuroa.

Meilläkään ei oikein tämä puuro sellaisenaan mene kaupaksi, joten on tehtävä jotakin muuta. Rieskat ovat täällä meillä herkkua ja siksi valitsin iltapalaksi rieskat. Kuvissa vilahtaa myös kirppislöydöt, joita ei vielä ole täällä nähty kuin vain pikaisesti. Koko kattaus on siis kierrätyskeskuksesta, paitsi Härdellin hieno muki, joka on minun vanha. Kaikki kolme lasta ovat vuorollaan päässeet siitä juomaan. Minulle tuo muki tuo ihania muistoja mieleen omasta lapsuudestani. Minun mukini.

Meillä ei oikeastaan koristella pääsiäisenä ollenkaan. Lasten omia askarteluja kyllä laitetaan esille mutta ei muuta. Tänä vuonna tosin innostuin tekemään sanomalehdistä kukkia ja tyllistä tuli yksi kukkokin, tai näin Härdelli asian ilmaisi. Pöytäkoristeeseen laitoin suklaamunien lisäksi myös askarteluun käytettäviä kukan terälehtiä. Tänä vuonna ei oikein tuo ruoho kasvanut tai minä en muistanut sitä oikein kastella. Mutta meidän upeat yrtit jaksaa kasvaa vaikka välillä nuukahtavatkin. Nopeasti virkoavat kyllä kun vettä antaa juomaksi.

Näin pääsiäisen alla on paljon puhuttu myös sulista ja höyhenistä, niiden alkuperästä. Itselläni on iso määrä kaikenlaisia sulkia ja höyheniä, johtuen osaltaan samba harrastuksesta sekä Kierrätyskeskuksesta (tullut sieltä useasti ostettua). Mutta ei enää yhtään uusia minullekkaan. Myös samba harrastus on alkanut mietityttämään vaikka upeita pukuja voikin tehdä ilman sulkia. Osan sulista olen saanut ystäviltäni, joilla on kanalat, isommat sulat saa hyvin kerättyä pihasta kun kukot ja kanat juoksentelee pitkin pitäjää. Sulat ovat myös jo valmiiksi useasti aika hienon värisiä ja kuviollisia. Eli kannattaa aina kysellä myös lähitiloilta, jospa saisi joitain sulkia ja höyheniä sieltä kotiin vietäväksi. Sillä onhan sulista kuitenkin kiva askarrella kaikkea kivaa, kuten kuvasta näkyy, kukolla komiat sulat takamuksessa. Yle on uutisoinut tuosta sulka asiasta viikko sitten ja tämä uutinen aiheutti tosiaan aika isonkin keskustelun niin ystävieni facebook sivustoilla kuin myös askartelu ryhmissä. Voiko eettistä sulkaa olla olemassa? Itse jo muutaman vastauksen annoin ja yksi tapa on tehdä sulkia itse. Farkusta saa kauniita sulkia tehdyksi myös.


Klikkaa isommaksi
Ihanaa viikonloppua

-Nelli-

2 kommenttia:

  1. Puurosta saakin kivasti leipien aineksia. Nykyään teen vaan puuron itselleni,ja yleensä yön yli kaurapuuron,josta ei jää ylitse mitään,mutta ennen kun puuroa tuli tehtyä lapsellekin niin ylijäämä meni sämpylöihin ym. Herkullisen näköiset rieskat ,ja muutenkin kivat kuvat,ja pääsiäistunnelmia:) Oikein hyvää pääsiäisen aikaa sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puurosta saa kyllä vaikka mitä herkkua, jos siitä jotakin yli jää. Onkin mukavaa, että sain tämmöisen määrän yli jäänyttä puuroa :)

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!