torstai 20. huhtikuuta 2017

Lumppu läjästä kuuluu supinaa

Meikäläisellä on ihan kesä vaihde jo päällä ja läjästä onkin kaiveltu tasaiseen tahtiin pelkästään niitä materiaaleja, jotka sopii kesään. Paksut paidat olen suosiolla siirtänyt lumppujen mappi Ö:hön odottamaan syksyä. Jatketaan projektia silloin lisää, talvisin ideoin. Nyt keskitytään vain kesään ja sen lämpöön. Keräsin alkukuvaksi ensin paidan jämiä ja tilkkuja sekä hameen. Hetken mietittyäni päätinkin käyttää tähän minimekkoon/tunikaan vain rikkinäisen kauluspaidan sekä maksihameen. Pitsit on purettu lasten hörhelövaatteista sekä tyynyliinasta. Ei haittaa vaikka ovat eri leveyttä kaikki pätkät.
Ensin leikkasin paidasta hihat pois, ompelin hameesta jääneistä palasista kaitaleet, sivusaumoihin ompelin kiilat ja helmaan rimpsuhärpäkettä. Jos sopivaa materiaalia tulee vastaan niin helmaan tulee lisää pituutta myöhemmin. Näin olisi ainakin suunnitteilla. Haluan nimittäin tästä mekon, jota voin käyttää ilman shortseja tai leggareita.

Kesä voikin jo tulla, sillä minulla on jo aika kiva kesävaate varasto tehtynä ja pelkästään tästä lumppukasasta. Yllättävän paljon on kerääntynyt lumppua ja tilkkua yhteen isoon laatikkoon. Ja vielä yllättävämpää on se, että läjä ei tunnu pienenevän ollenkaan vaikka olen tehnyt jo vaikka ja mitä kivoja vaatteita. Ihan käsittämätöntä.


Mukavaa iltaa kaikille

-Nelli-

4 kommenttia:

 1. Ihana kesäasu:) Toivottavasti pian jo voi tuota käyttää ulkonakin.Täällä on kesäisen lämmintä (en tykkää....=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä tulee päivä, jolloin mä saan kokea sen teidän kesän :)

   Poista
 2. Onpa nätti vuokkokangas! Hauska idea yhdistää tuo paita ja mekko noin! Minullakin on läjässä monta kauluspaitaa, jotka ovat vähän tiukkoja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä saakin varmasti vaikka mitä ihanaa ja uutta :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!