lauantai 22. huhtikuuta 2017

Läjä projektin satoa

Nyt on sellainen juttu, että heitän teitä muutamilla tasokuvilla, jotka liittyy vahvasti läjä projektiin. Niin monta työtä on saatu valmiiksi ja lisää tulossa, kunhan ehtii. Osa esitellään nyt ihan vain tasokuvina kun en kaikkea ehdi kuvata päälläni vielä toistaiseksi ja en kuitenkaan malta odottaa noita parempia kelejä. Ainakaan kaikkien tekeleitten kohdalla. Osa saa jäädä odottelemaan aurinkoa, kärpäsiä sekä ihanaa kesäfiilistä. Täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen näihin kaikkiin töihin ja olen varma, että tekin innostutte yhdestä jos toisesta työstä. Osa on helppo toteuttaa ja osa vaatii hieman pähkäilyäkin. Minulla alkaa kesävaate varasta olla kasassa ja kaikki on tehty lumppulaatikon jämistä. Vähän kyllä näyttää sille, että tämä projekti jatkuu lähes koko kesän, sillä tätä tekstiilijätettä on aika paljon nyt kuitenkin vaikka yleensä yritän tuhota kaikki heti, niin aina se ei vaan onnistu.


Lumppulaatikon kätköissä oli kaksi t-paitaa, joista olen aikasemmin tuunannut rantamekon. Lumppulaatikosta löytyi myös maksihame sekä rikkinäinen lasten mekko. Näistä sain hauskat kesämekot. Suojaa hyvin myös herkkää hipiääni ja toivottavasti en tänä vuonna pala samoin kuin muutama vuosi sitten Krakovassa. Pienennä t-paita sopivan kokoiseksi. Irroita hameesta vyötärökaitale tai mekosta yläosa. Ompele rypytyslanka ja kiinnitä helma t-paidan helmaan. Mekko valmis. Todella helppo ja nopea tehdä.Vielä helpompi on jos kotoa löytyy paita, jonka voi vain lyhentää. Lumppulaatikosta löytyi tytön luota tulleita vaatteita, yksi vaate oli toppi ja farkkumekon helma. Leikkasin trikootopin lyhyemmäksi ja ompelin farkkumekon helman kiinni toppiin. Taas tuli yksi mekko lisää. Tämä on vielä helpompi toteuttaa kuin yllä olevat mekot. Tässä kun ei tarvitse muokata yläosaa yhtään.


Yksi lempikaavojani hyödynnettiin tässä hellemekossa. Tällä kaavalla on tullut tehtyä toppia ja mekko monen monta. Lumppulaatikkoon oli jostain syystä eksynyt kaverini äidin vanha mekko ja se oli täydellinen tähän hellemekko malliin. Vaikeutta toi ainoastaan yläosan mallaaminen alkuperäisestä mekosta. Helmaa en ole muokannut mitenkään. Jos haluat nähsä miltä mekko näyttää päällä niin kipin kapin painamaan tästä, niin samalla kaavalla tehty mekko löytyy.


Olisi aika hienoa, jos kunto nousisi samaan tahtiin kuin ompelee. Meikäläinen taitaisi olla nyt super kunnossa.


Nautinnollista lauantaita

-Nelli-

2 kommenttia:

  1. Upeita vaatteita on läjästä syntynyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä on kyllä ollut todella hauskaa puuhaa :)

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!