tiistai 4. huhtikuuta 2017

Hauskat askarteluideat

Tuitui

Odottelen kovasti kevättä ja tietenkin kesää myös mutta ensin nyt kevättä. Kohta alkaa olla luonto siinä vaiheessa, että vihreys alkaa palaa nopeasti, kukat alkaa tulla piiloistaan ja lintujen laulunkin jo voi kuulla kun menee ulos. Odotan niin lämmintä päivää, jolloin voin ottaa polkupyörän alleni ja lähteä seikkailemaan ja tutustumaan Helsinkiin lisää. Odotan myös sitä ihanaa fiilistä kun on kiva askarrella kaikkea pientä kivaa.

Siksipä ajattelin laitella teille kaikenlaisia pikku ideoita esiin. Uusia ja vanhoja juttuja. Hassun hauskoja ja hieman vakavammin otettuja. Jos minun hupsutuksia voi edes ottaa mitenkään vakavasti. Mutta näillä ideoilla tulee kevät, ihan varmasti. Kaksitoista hauskaa tuunausta, joita voi tehdä kevään aikana ja kesällä onkin kaikkea uutta ja kivaa kaapissa.


Nämä tuntuvat pitävän ykköspaikkaa tänäkin vuonna. Olkapäät näkyviin ja maalatut kengät jalkaan. Helppoa ja nopeaa puuhaa. Kenkien maalaaminen on myös todella hauskaa.
Puukengät, tylsät ja kolhiintuneet. Tehdään niistä kärpassienet. Maalia ja kesäsade. Kesä saapuu ruokapöytään. Hauskat pöytätabletit tuovat keskikesän kotiin ja ruoka muuttuu heti erilaiseksi kun nämä laittaa lautasten alle.Sanomalehtiä, iso pino. Mitä ihmettä niistä tekisi? Vaikka koreja, eri kokoisia, eri värisiä, eri tarkoituksiin. Tämä on hauskaa puuhaa ja näihin uppoaa monta pinoa sanomalehtiä.Kotiin voi tehdä vähän hassujakin juttuja. Ota idea vaikka tästä Posliini Sallista.Erilaisilla helmillä saa erilaisia koruja. Maalatut puuhelmet ovat aivan ihania ja nahkanauhan kanssa niistä tulee komeita koruja.Onko kaapissa pätkä koristenauhaa, jolle et keksi käytöä? Tee siitä hauska rannekoru. Helppo tehdä, nopeasti.Koska olen boheemi tyttö ja mielestäni keväällä pitää tehdä kaikkea boohemia tulevaan intiaanikesään niin nämä värjääntyneet korvikset ovat erittäin hyvä esimerkki siitä mitä vanhosita koruista voi tehdä.


9. Pitsipöytäliinasta kaftaani

Pitsipöytäliina, mihin sitä tarvitaan? Rannalle tietenkin. Leikkaa keskelle pääntie, huolittele se, tee vyötärön kohdalle kaksi napinläpeä ja ompele vyö koristenauhoista. Ja ei muuta kuin rannalle.


10. Hapsuja paitaan tai mekkoon

Vanha paita tai mekko muuttuu nopeasti erilaiseksi hapsuilla. Leikkaa pitkä leveä kaitale trikoosta ja hapsuta se saksien avulla. Ompele paidan pääntiehen. Voit vielä päälle ommella koristenauhaa niin lopputulos on siistimpi. Mitään sen kummempaa ohjetta ei tähän tarvita.11. Helppo muokkaus mekkoon

Välillä kaapista löytyy vaatteita, jotka ovat aivan ihanan suloisia mutta eivät sellaisenaan toimi millään. Hyvin pienillä muutoksilla vaatteesta tulee ihan toinen ja käyttötarkoitus muuttuu. Turhasta mekosta saa näin lempitunikan.


12. Nilkkakorut

Kesällä voi juosta varpaat vapaana ja mikään ei ole niin söpöä kuin laittaa jalkaan hauskat boheemit nilkkakorut. Nämä voi toteuttaa ihan kaikesta siitä materiaalista mitä sattuu kotoa löytymään. Hauskaa puuhaa.

Mukavaa tiistaita kaikille

-Nelli-

6 kommenttia:

Kommenttia ihan estottomasti vain!