maanantai 13. maaliskuuta 2017

Viikonlopun makoisat makoilut

Olen tänä viikonloppuna koitanut todella levätä ja saada tätä pitkäkestoista flunssaa pois, ihan hyvin tuloksin. Olenkin alkanut miettiä, että flunssassa olisi mukana allergiaakin kun ei meinaa millään lähteä. Sama juttu tuolla Härdellillä. Mutta hyvää on se, että otin todellakin ihan levon kannalta vain. Toki ompelin aika paljon ja niitä tuotoksia saatte nähdä ihan kohta ja kirppikselläkin tuli käytyä.

Mutta nyt on ihan pakko kertoa, että tuo meidän Härdelli teki ihan itse piirakan jälkkäriksi viikonloppuna. Sai itse suunnitella, ostaa tarvikkeet ja tehdä. Meillä tosiaan lapset saavat toteuttaa itseään ihan vapaasti, vaikka kyökin puolella. Uskoisin, että kiinnostus tuohon tulee isoveljeltä, joka opiskelee kokiksi ja molemmat katselee kokkiohjelmia ja suunnittelevat meidän kanssa aterioita ja ovat mukana niitä tekemässä.

Tästä on paljon ollut nyt puhetta eri facebook ryhmissä, että miksi lapset saavat päättää mitä perhe syö. Ei meillä lapset päätä vaikka välillä he saavatkin itse tehdä ja olla aina mukana. Meille ruokailu ja ruoka on koko perheen asia. Lapset oppivat miettimään mikä on järkevää syömistä, oppivat hintoja ja vastuullista kuluttamista ja oppivat tekemään ruokaa. Useasti näissä keskusteluissa tulee kommenttia, että se joka tekee ruuan päättää mitä ruokaa tehdään. Noh, meillä tehdään ruoka yhdessä joten yhdessä se sapuska myös mietitään.

Meillä on myös tällä hetkellä pakastimen tyhjennyt operaatio käynnissä, asia mikä aloitettiin jo uutena vuotena mutta homma jäi pahasti kesken. Pakko saada sulatettua tuo pakastin nimittäin ja ei muuta kuin syömään. Eli hävikkiruoka juttuja on tulossa nyt jonkin verran. Viikonloppuna saatiin pakkasen lihakimpaleesta herkullinen keitto. Mikä niissä keitoissa oikein on kun niistä saa sellaisen sähköiskun kun lusikallisen laittaa suuhunsa? Ja jälkkäriksi oli tietenkin Härdellin tekemää piirakkaa.

Keittoliha pilkottiin ja paistettiin pannulla ennen kuin laitettiin lopuksi vihannesten joukkoon. Myös vihannekset oli vähän sitä mitä kaapissa sattui olemaan, eli perunaa, porkkanaa, kukkakaalia, parsakaalia, lanttua ja purjoa. Mausteet suolaa, pippuria ja persiljaa. Melkein nekin jo riittää mutta omat herkkumausteet vain joukkoon. Hyvää tulee.

Joka päivä on juhlapäivä!

Vaaka, mikä ihana kirppislöytö.
En yleensä lähde mihinkään villityksiin mukaan mutta nyt on Värikäs koti- ryhmässä sellainen villitys, joka vei minutkin mukanaan ja pakkohan oli napata tämä ihanuut Kiertiksestä eilen mukaan.

Oikein ihanaa alkanutta viikkoa

-Nelli-

4 kommenttia:

 1. Hahhaa, jos meillä lapset saisivat päättää niin meillä olisi hyvin yksitoikkoinen ruokavalio; kananugetteja, hernekeittoa tai tortilloja viikosta toiseen :D Toki lapset saavat vaikuttaa mielipiteillään ruokiin, mutta niin kurjaa kun se onkin, niin yleensä aikuiset tekevät päätöksen siitä mitä syödään ja kaupasta ostetaan.

  Ihana vaaka! Joskus vaan on pakko hypätä mukaan villityksiin :) <3 Iloista uutta viikkoa sinne ja pikaista paranemista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pojat haluaa kokeilla kaikkea niin meillä ei ihan jatkuvasti pyydetä edes samoja ruokia, toki myös se, että pojat ovat mukana koko ajan ruuan suunnittelussa ja valmistuksessa :) Tämä on aika hauskaa puuhaa touhuta keittiössä yhdessä lasten kanssa.

   Mun oli ihan pakko antautua tälle villitykselle...ei voi mitään :)

   Poista
 2. Tsemppiä flunssan kanssa,minulla sama juttu,flunssa jo ohi,mutta keuhkot täynnä limaa ja väsähtänyt olo.
  Hienon piirakan Härdelli teki,ja kiva kun on kiinnostunut ruuanlaitosta. Minä niin yritin poikani kanssa että kiinnostuisi,mutta se toimi vain silloin kun otin pastakoneen esille;D Sitten oppi kun oli pakko;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on pastakone kaapissa. Tuo isoveikka voisikin tehdä meille joku päivä pastaa :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!