tiistai 14. maaliskuuta 2017

Vaatteet

Aloitin viime viikolla pikku hiljaa kaappien tyhjentämisen. Aloitin kengistäni ja nyt olen edennyt kivasti vaatekaapin tanko osuuteen. Vaatehuoneesta siivoilin takkeja aika ison määrän Hope-yhdistykselle menevään kassiin. Kenkiäkin sain kaksi kassillista, jotka vien Hope-yhdistykseen. Toivottavasti saavat sieltä hyvän kodin jostakin perheestä.

Tämän raivaamisen aikana olen käynyt läpi monenlaisia tunnelmia ja tunteita. Luopuminen ei minua haittaa mutta monissa vaatteissa on mukana tapahtumia ja muistoja. Siksipä yhdet kengät lopulta päätyivätkin takaisin kaappiini. Ne kengät kertovat tarinaa mieheni ja minun ensimmäisestä yhteisestä karnevaalista. Tanssin kadulla kyseiset kengät jalassa ja tanssin niin täysillä, että sain varpaani verille. aivan mahtavat karnevaalit. Meidän ensimmäinen.
Mutta samaan aikaan kun muistelin menneitä niin aloin miettiä, että mitä vaatetta oikein tarvitsen, mitä haluan. Ärsyttävintä on että ompeluaika on lähinnä viikonloppuna ja silloinkin rajallisesti ja kun pääsen koneen eteen niin suunnitelmat katoaa ja en enää tiedä mitä ihmettä sitä tekisin. En oikein edes tiedä tarviiko erikseen tehdä kevät vaatteita vai tekeekö suoraan kesävaatteita. Mutta ihan mahtavia löytöjä olen tehnyt omasta kaapistani ja toivottavasti pääsen pian niitä teillekkin esittelemään.


Tavallaan tulee oikein ihana fiilis siitä, että vaatelaihis tuo tilaa kaappeihin, tavallaan taas huono fiilis siitä, että näin paljon on tullut talven aikana säilöttyä kaappeihin. Toki voisin tuunata monista uusia vaatteita mutta tulin siihen lopputulokseen, että kaikkea ei kannata säästää, ei vaikka mikä olisi. Parempi laittaa eteen päin ja tuottaa iloa näin kuin jemmata toiseen kaappiin "ehkä joskus"- hyllylle.

En tiedä onko kenelläkään tätä ongelmaa, että rakastaa niin paljon vaatteita, että niitä sitten vaan on ja paljon. Vai onko enemmänkin niin, että rakastan ommella niin paljon, että tätä roipetta vaan tulee? Mutta kaikesta huolimatta on erittäin ihana fiilis kun kaappi tyhjenee ja kevenee. Kunnon roimalla kädellä lähtee tavaraa tällä kertaa. Tai oikeammin ainahan näitä lähtee samalla tavoin. Ehkä joku kerta kuvaan niitä vaatteita, jotka lähtee. Nyt vaan haluan äkkiä pois jaloista kaikki. 


Katsokaa mitä kaikkea kivaa löysin kesäksi. 

Nuo kengät ovat ne karnevaaleissa "tuhotut". Ihan varmasti tulen kesällä käyttämään noita. Festariasuun löytyy yksi idea täältä. Helppo toteuttaa.


Luulen kyllä, että vaikka ompelu takkuilee, niin ilman vaatteita ei tarvitse kauaa kulkea kun alkaa ärsyttämään tyhjät hyllyt. Silloin aletaan tekemään ja kunnolla. Mietin vain, että kohta on kaikki vaatteet itse tehtyjä ja tuunattuja ja kun haluan laittaa ne kiertoon niin mihin ihmeeseen ne vien? Kun ei kelpaa kenellekkään...Siinä se ihme ja kumma sitten on.Ihanaa päivää

-Nelli-

2 kommenttia:

  1. Oi ihana, sä olet jo noin pitkällä tuossa. Kun osaa luopua jää lisää tilaa mahdollisuuksille. Minun vaatteeni makaavat vielä kaapista repäistynä lattialla. Tuli buumi tehdä niille jotain, mutta sitten teki mieli tehdä jotain muuta ja sitten taas jotain muuta ja... Minulla on varmaan joku tunnelukko kun en saa aikaiseksi vaikka, tosiaan kävelee hommaa vastaan moneen kertaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tunnelukkoa myös mutta se näkyy vain tietyissä asioissa vain. Osa vaatteista lähtee ihan surutta ja murheitta ja osan kohdalla on todella hankala luopua. Siksi osa meneekin kellariin :) Ihan vain varmuudeksi...Saa nähdä miten pitkään mulla lopultaan menee kun tosiaan tarkoitus on puolittaa tämä mun vaatevarasto...

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!