torstai 2. maaliskuuta 2017

Tylsä neuletakin silmänkääntötemppu

Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta tuli tuossa jokin aika sitten vastaan pari perusvaatetta ja ajattelin, että nappaan ne mukaani, ihan siitä syystä, että on hyvä olla kaapissa jotakin ihan perusjuttua. Mutta pesun ja huollon jälkeen totesin, että nuo löydöt eivät istuneet vaatekaappiin sellaisenaan ja toinen paita ei tuosta tissien kohdalta edes suostunut menemään päälle. Ei auttanut kuin tehdä sama kiilatemppu kuin tein liian pieneen paitaani.

Nämä tällaiset vaatteet ovat helppoja toteuttaa ja niistä saa kaikista aika helposti eri näköisiä. Tähän neuletakkiin laitoin helmaan pitsiä sekä kaulukseen pätkän virkattua pitsiä, paitakaknkaasta kiinnittimen eteen ja koristeeksi yhden pienen virkatun liinan. Mielikuvitusta voi rajattomasti käyttää näissä töissä, eikä aina tarvitse olla liian pieni vaate vaan voi tehdä myös sopivasta. Tämän jakun juju on siinä, että kiilat on vain sivuissa ja takana, näin tulee volyymia enemmän taakse. Tässä yksi vaihtoehto kiilatyölle. Kiilan voi leikata miten leveäksi haluaa ja voi leikellä eri korkuisiakin. Valmis työ näyttää aina toiselle kun leikittelee työllä. Estottomasti siis vain testailemaan ja tekemään.


Materiaalit: Kierrätyskeskus ilmaisosasto
Kengät: Kierrätyskeskus
Toppi: Kierrätyskeskus ilmaisosasto
Huivi: Saatu

Mukavaa päivää kaikille

-Nelli-

18 kommenttia:

 1. Ompa vinkee! Kuvista tuli hyvä mieli. :)

  -Ruut

  VastaaPoista
 2. Eri materiaaleja yhdistämällä saa aikaan kivoja juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta. Pitää vaan uskaliaasti kokeilla kaikkea.

   Poista
 3. Oho mikä kiilatemppu. Neule on nyt tosi nätti!

  VastaaPoista
 4. Hauska kiilatemppu! Toimiva kokonaisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiiloilla saa niin paljon muokattua vaatetta...niin helppoa.

   Poista
 5. Ihan mahtava kokonaisuus jälleen kerran. Sä olet niin kekseliäs ja taitava. Ompelukone ei ole mun kaveri 😂.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen sitä mieltä, että kaikki oppii ompelemaan hyvän ohjaajan ohjaamana. Toki aina tarvitaan myös kiinnostus siihen. Sulla on upeita juttuja sisustukseen ja itse taas olen huonompi siinä hommassa...

   Poista
 6. Ai vitsit miten ihanan luova oot, kun keksit tällaisia muutoksia :) Ois ihana kanssa osata hyödyntää vanhoja vaatteita joita ei enää sellaisinaan halua käyttää, ompelukonekin löytyy mutta mielikuvitusta ei :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielikuvitus karttuu tehdessä. Kun itse aloitin niin en meinannut keksiä yhtään mitään mutta nykyään sitten teenkin vaikka mitä kivaa. Rohkeasti tekemään vain.

   Poista
 7. Tulipa tosi hauska tuosta villatakista! :)

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!