tiistai 28. maaliskuuta 2017

Läjästä kuuluu kuiskauksia: Kahden paidan yhteinen taival


Läjän alla painautui kaksi suloista paitaa, toinen oli liian pieni ja toinen taas rikkinäinen. Silti nämä kaksi kaverusta eivät halunneet joutua eroon toisistaan. Siksi en voinut muuta kuin yhdistää ne toisiinsa. Tuttuun tapaan liian pieni paita ensin suurennetaan kiiloilla, tällä kertaa sivuille laitettaville kapeilla kiiloilla. Sen jälkeen liitin uuden helman paitaan ja ompelin hihoihin pätkän kauluspaidan hihaa. Näin tuli ihan uusi ja erilainen paita valmiiksi.

Tykästyin ja ihastuin paitaan. Se on hyvin peruspaita, klassinen. Toimii farkkutytöllä oikein hyvin. Paita jota ihan varmasti tarvitaan aika ajoin. Aina kun ei halua laittaa päälleen sitä boheemia runsasta vaatetta. Itse ainakin idän siitä paljon, että voin vaihdella tyyliäni aina halutessani, siksi kaapissa pitää olla erilaisia vaatteita. Minä kun muutun mielialan mukaan ja laitan vaatteet päälle fiiliksellä. Tosin töissä minulla on päällä lähinnä leggareita, helpompi touhuta lasten kanssa kun mikään ei kiristä eikä putoa.

Läjä projektin ideat:

Kengät: Kierrätyskeskus, ilmaisosastoKäytiin lauantaina tutustumassa ihan uuteen kirppikseen, tai itse kirppis ei uusi ole mutta meille se on uusi. Hesyn kirpputori SaunaKatti on aivan ihastuttava paikka. Löytöjä tuli tehtyä aika kivasti, joista enemmän myöhemmin mutta tähän laitan nyt parit löydöt mitä kierrokselta tuli mukaan. Paikka missä kannattaa ehdottomasti käydä. Ihana löytöpaikka ihan mille tavaralle tahansa. Meille tuli mukaan tavaraa niin keittiöön kuin minun päällenikin. Härdelli taas osti ison pinon Aku Ankkoja, sellaisia joita meillä ei ole. Paljon vielä jäi sinne sellaista, jotka olisi kiinnostaneet minua ja jotka olisivat olleet suloinen lisä meidän maailmaamme.

Mikään ei ollut niin mukavaa, kuin päästä ulos pitkästä aikaa ja vielä suhteellisen terveenä. Kolmen viikon flunssa on poissa ja nyt saa nauttia rauhassa olostaan. Käytiin kääntymässä myös Kierrätyskeskuksessa, tällä kertaa Itiksen myymälässä. Pyöräkausi on nyt siellä avattu ja monta pyörää sai jälleen uuden omistajansa. Ihan niin kuin minäkin viime vuonna. Kannattaa tosiaan käydä katsomassa polkupyöriä Kierrätyskeskuksesta. Saa edullisesti kunnostetun pyörän ja luonto kiittää ja kumartaa uutta omistajaa.

Nyt on taas hyvä hankkia sopivampaa kotiin kun tarpeettomat vietiin Hopelle eilen. Arvatkaa vain miten ihanan kevyt olo on nyt kun sai kaikki ylimääräisen pois taas jaloista..Niin hyvä fiilis, jään vaan välillä miettimään, että miten kummassa kaikki tuo vaate määrä on voinut mahtua kaappiin. Nyt lähti iso määrä mekkoja, paitoja, toppeja, housuja ja hameita, tietenkin myös takkeja erilaisia isot määrät. Jonkin verran lasten tavaroita ja miehen. Mutta tämä oli todellinen puhdistus, kenkiäkin lähti Hopelle noin 25 paria. Kyllä jonkun kelpaa kun saa pukea vaatteet päälleen.

SaunaKatti

SaunaKatti

Kierrätyskeskus, Itis

Tämä ihana Finnairin retrolaukku oli ihan pakko ottaa mukaan Kierrätyskeskuksesta. Niin hauska ja suloinen.  Kun googlettelin tätä laukkua niin löytyi kaikenlaisia ihania eri lentoyhtiöiden laukkuja ja jotenkin heräsi innostus alkaa keräillä näitä..Mutta onneksi järki astui kuvioon mukaan ja jätän keräilyt toisille. Minä kun kerään kenkiä. 

Oikein ihanaa päivää kaikille

-Nelli-

2 kommenttia:

  1. Hauska idea tuossa paidassa. Hiukan hämäävää, kun ei tiedä mikä paita alla vai päällä, kunnes oivaltaa että nehän ovat yhdessä :) Hienoja löytöjä kirpputorilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onkin yksi hauska tapa muuttaa liian pieni vaate sopivaksi itselleen. Helppo ja nopea toteuttaa. Kirppikset ovat kyllä ihan ykkösiä :)

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!