perjantai 31. maaliskuuta 2017

Läjä projektin uusin tekele: neuleen ja topin tango

Läjä projekti etenee hitaasti mutta varmasti. Kaikkea kummallista löytyy ja lopputulos useammin on enemmän tai vähemmän kummallinen. Nämä minun kiila hömpötykset ovat monille jo aika tuttuja juttuja mutta minä pidän itse näistä valtavan paljon ja siksipä lisäilen kiiloja niin moniin vaatteisiin kuin itse haluan.
Neuletakki on tyttäreni vanha ja minulle tietenkin ihan liian pieni, toppi taas löytyi ilmaisosastolta, oli aika itsestään selvää, että nämä kaksi materiaalia laitetaan yhteen ja lopputulos on sitten mikä on. Neuletakki on muuttunut vielä sen verran, että helmassa on nykyään pitsiä ja lisään vielä muutaman napin ylös ja sitten on neuletakki valmis. Mutta pääsette näkemään nyt toistaiseksi raakaversion. Varmasti lopullisenkin jossakin kohtaa. Joskus tämä homma ei tunnu valmistuvan koskaan. Aina lisäilee jotakin uuttaa ja puolen vuoden päästä vaate näyttääkin ihan toiselle mitä on näissä kuvissa ollut. Tuntuu, että tämä työ on juuri sellainen.

Tähän jakkuun halusin ehdottomasti leveät kiilat ja ne tosiaan sitten on leveät. Hihoihin laitoin topin olkahörhelöt. Näin topista ei jäänyt jäljelle muuta kuin kaula-aukko ja hiukan sivusaumaa. Kiiloilla saa vaatteesta myös eri näköisen aika helposti. Vaatteen ulkonäkö muuttuu sen mukaan mistä materiaalista kiilat tekee, miten leveät ja pitkät, sekä kuinka monta kiilaa laitetaan.

Inspiraatioita:

Vaikka läjä projekti etenee hyvin, niin tuntuu silti sille, että kasa ei pienene millään. Kasaan on upotettu niin valtava määrä roipetta, että kun sen levittää lattialle, ei mahdu olohuoneeseen muuta. Suunnitelmia on vino pino ja jää nähtäväksi kuinka moni niistä toteutuu. Tarkoitus olisi tehdä uusia tyynynpäällisiä sohvalle.

Jo pelkästään pitsien lisääminen vaatteisiin muuttaa vaatetta valtavasti. Itse lisäsin ison pitsiliinan selkään sekä pitsikauluksen. 


Vanha pipo on helppo tuunata erilaiseksi pienellä vaivalla. Pipoon voi kiinnittää pitsiä, erilaisia rintaneuloja, hiuskoristeita. Ihan mitä nyt sattuu kaapista löytymään. Itse voi tehdä myös erilaisia koristeita tilkuista ja muista jämistä. 


Kengät: Kierrätyskeskus


Mukavaa viikonloppua

-Nelli-

10 kommenttia:

 1. Siis upea idea! Katsoin nuo linkitkin ja tykkäsin varsinkin siitä ekasta:) Kiitti kun laitoit ne linkit. Haluaisin kyllä itsekin kokeilla jotain vastaavaa. Pitäisi vain etsiä kitjake neuletakki näppeihin vaikka kirpparilta ja yrittää rohkeasti jotain... sillä rohkeutta se vaatii leikata takki auki ja ruveta siihen jotain laittamaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä pelätä tarvitse, valitsee vain sen vähemmän lempparineuleen tähän hommaan. Hyvä siitä tulee :)

   Poista
 2. Sulla on tosiaan ihan mielettömästi rohkeutta yhdistellä vaatteita ja eri materiaaleja. Ja minä katson jo kymmenettä vuotta kaapissani roikkuvaa luomupellavasta tehtyä ihanuutta, joka on vain liian pieni. Mutta en tiedä mitä sille tekisin. Ja sullahan se vastaus tässä on.. kiiloja, kiiloja ja kiiloja. Ehkäpä pitsiä, eikä mitään itsetehtyä, johon menee ikuisuus vaan kirpparipitsejä. Niitä on tarjolla vaikka kuinka paljon ja halvalla. Vaan kun hihansuutkin on liian pienet. Meniskö se sitten niin, että teen pitkän kaitaleen, kiilan, joka menee hihasta helmaan saakka, leviten alaspäin? Näin varmaan tekisit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiilat toimii aina, on ne sitten misää kohtaa vaatetta tahansa. Myös siinä hihassa :) Ei muuta kuin tuumasta toimeen.

   Poista
 3. Kylläpäs kiiloilla tulee näyttävyyttä vaatteeseen, hieno idea, jota täytyy kokeilla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ei tosiaan paljoa tarvita kun vaate on ihan toinen.

   Poista
 4. Aivan ihana lopputulos :). Itse olen hulluina pitseihin . Olen ostellut niitä kirpparilta pilkkahintaan ja noin voisi niitä lisäillä vaikka vanhoihin omiin vaatteisiin. Kiitos taas hienoista kuvista. Hyvää viikonloppua :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä alkaa olla loppu pitsit. Pakko varmaan piakkoin käydä hankkimassa lisää. Värikkäitä vaikka vaihteeksi.

   Poista
 5. Pitää vielä hiukan korjata edellistä tekstiäni eli tarkoitin virkattuja pitsiliinoja , niitä tulee ostettua. Kyllä pitsikangaskin on ihanaa ja ajankohtaista mutta jos menet uutta ostamaan , saat maksaa maltaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitsivehot toimii myös hyvin. Olen tehnyt tyllihameen pitsiverhoista ja nyt tekisi mieli jotain toisen väristä, jos sattuu värilliset pitsiverhot eteen niin varmasti ostan.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!