sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Läjä projekti 2017

Aloitin viime viikonloppuna lumppulaatikko projektin, jonka tarkoituksena on saada läjästä jämiä ja vanhoja vaatteita jotakin järkevää käyttöön. Minulla tuo lumppulaatikko tässä kohtaa tarkoittaa sitä jätelooraa, johon heitän kaikki mitä en oikeastaan sitten tarvitse. Mutta nyt haluan pienentää tämän laatikon mahdollisimman pieneksi, jotta mahtuu taas seuraavat tilkut ja vaatejämät laatikkoon. Tästä kasasta saa myös tämän vuoden parvekeprojekti materiaalia ja saan toteutettua hyvin viime vuoden suunnitelmia.

Olettekin jo nähneet muutamia tekeleitä, joita tuosta läjästä olen tehnyt. Kasasta olen julkaissut täällä jo farkkukorin sekä alustan piirakkavuoalle. Koska farkkua on paljon lumppulaatikossa niin niitä lupaamiani farkkuideoita on tulossa lisää. Ja mies tosiaan pelkää, että vuoraan asuntomme farkulla mutta minkäs farkkutyttö sille voi, että farkku on vaan paras.

Tällaiset jämä projektit on kyllä ihan mahtavia juttuja. Tai ainakin minä tykkään kovasti. On aika mahtavaa nähdä mitä tällaisesta kasasta oikein saa aikaan. Tuossa kuvassa oleva materiaali on vain puolet tuosta lumppulaatikosta ja toki otan muitakin materiaaleja apuun jos tarvitsen.
Iso määrä kauluspaitojen hihoja, t-paitoja, farkkuja ja farkun jämiä, vaikka ja mitä löytyy tuosta ja kaikkea ihanaa niistä on jo tullut.


Olen poistanut yhden suuren tyynyn makuuhuoneesta mutta nyt tein siitä tyynystä kaksi tyynyä ja sen lisäksi ompelin tilkun jämästä yhden tyynyn lisää. Näin sain kolme uutta tyynyä. Sisätyynyiksi käytin äitini antamia kankaita, jotka ovat erittäin hyvää ja kestävää materiaalia mutta sellaisenaan ei tule käytettyä, joten hyödynnän niitä toisella tavoin, kuten nyt sisätyynyiksi. Tyynyjä on tulossa enemmänkin, koska olohuone sekä makkari tarvitsee jotakin uudenlaista pintaansa. 
Kuvien neuletyynyt on tehty vanhasta neulepaidasta. Kyseistä neulepaitaa on myös nähtävillä minun ihanassa palamekossani. Ja olen suunnitellut, että tuota tilkkumaisuutta on tulossa lisää jo tästä kasasta. Mukavaa päivää

-Nelli-

6 kommenttia:

 1. Minulla on myös kerääntynyt tolkuton määrä käytöstä poistettuja vaatteita, joita en kaikkia ehdi kuteiksi leikkaamaan ja mattoja niistä virkkaamaan, mutta haluaisin vähän tyhjennettyä laatikoita myös. Pitäisikin ottaa taas ompeluaikaa jostain. Jäin pohtimaan tuota, kun kerroit käyttäneesi äidiltäsi saamia kankaita sisätyynyinä. Miten olet tehnyt sen, jotenkin en nyt hahmota? Löytyisikö kuvallisia ohjeita? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen sisätyynyn ihan samalla tavoin kuin tuon pääli tyynyn. Ei siis mitenkään ihmeellisesti sitä tee.

   Poista
  2. Aa, ok, jotenkin ajattelin, että teet niistä kankaista sen tyynytäytteen ja sitä pohdin, että miten ihmeessä saat niin sileän ja muhkean. :)

   Poista
  3. Mulla on kyllä erikseen tuolla leikkuu-ja ompelujätettä sisällä.

   Poista
 2. Tosi nätit nuo neuletyynyt! Täytyy pitää tuo mielessä kun olen heittämässä neuletta pois. Ihanaa viikon alkua! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kannattaa tehdä tyynyjä vähän joka vaatteesta. Kauluspaidoista, hameista...mistä vaan :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!