torstai 9. maaliskuuta 2017

Kaksi paitaa = yksi tunikaTämä on yksi helpoin tapa tuunata vaate ihan erinäköiseksi mitä alkuperäiset ovat. Näitä samanlaisia tuunauksia olen tehnyt todella paljon ja taitaa olla vähän minun tavaramerkkikin. Helppo ja nopea tehdä ja useasti teen näitä kun kaapissa ei oikein mitään muka ole päälle ja kiirekkin on kova. Tunika valmistuu tunnissa maksimissaan. Kannattaa ihan oikeasti kokeilla tehdä näitä. Ne ovat aina eri näköisiä vaikka tekisit samalla ajatuksella kaikki. Annan kaksi esimerkkiä: Romanttinen ja farkkutytön unelma. Tuunaus on kyllä mahtavaa hommaa kun näkee miten vaate muuttuu ihan toiseksi ja se on vielä helppoa puuhaa vaikka vanhojen vaatteiden käytössä on omat niksit ja vinkit.

Tämä tuunaus sopii myös heille, joilla ei paljon vielä kokemusta tuunauksesta ole. Materiaalitkin löytyy useasti ihan omasta kaapista, ettei tarvitse hakea kirppareilta näitä. Minun työn materiaalit tosin on ilmaisosastolta, neule on hyvässä kunnossa mutta kauluspaidassa oli kainalossa repeämiä ja maaliakin löytyi etukappaleelta, tosin se ei haitannut kun sain leikattua kappaleet niin, että maalitahrat jäivät pois. Kannattaa siis aina antaa näillekkin mahdollisuus. Jämäpalastista saa tehtyä esimerkiksi kaulaliinoja halutessaan tai ihan mitä tahansa. Itse en ole vielä tehnyt mitään noille jämille, mutta ehkä jossakin kohtaa innostun taas roskahommista.
Kengät on löytyneet FidastaMukavaa torstaita kaikille

-Nelli-

4 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä tosi helppo toteuttaa. Pitäiskin nyt muistaa katsella löytyiskö sopivaa materiaalia kotoa tai kirppikseltä. Oon kaivannut jotain helppoa ompeluhommaa tehdäkseni, joten tämä voisikin olla sopiva. Hyvää kevättalvea sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä niin helppo toteuttaa, eikä vie paljoa aikaa. Kannattaa kyllä kokeilla.

   Poista
 2. Jälleen niin kiva vaatetuunaus sinulta. Oma samankaltainen yritelmäni kuuden vuoden takaa on rytyssä laatikossa, jonka päällä lukee ”tulisikohan tästä kumminkin joskus jollain keinolla edes jotain”. Leikkasin yläosan verraripuseron vähän pidemmäksi ja yritin luoda hoikennusta nipistämällä sitä napakammaksi tuosta rintojen alta, ikään kuin empiretyyliin siis. Saumasin saman tien herkullisen helman paikoilleen. Ja vielä koristetikkasin tiuhasti liitoksen. Nätiltä näytti. Mutta sen turhamaisen hoikentelun vuoksi päälle sitä ei millään keinolla ikinä saa. Joten näyttämäsi tapa, ilman turhia hoikennusyritelmiä toimii moitteetta. Aion yrittää uudemman kerran sinun tavallasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laittele linkkiä sitten mulle, kun saat valmiiksi niin tulen katselemaan.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!