sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Viikonloppu

Mikään ei ole niin ihanaa kuin perjantaina singahtaa kovaa vauhtia kotiin, kokoontua koko perheen voimin keittiöön ja tehdä yhdessä ruokaa, höpötellen ja hauskaa pitäen. Se on sellainen asia, jota oikein odottaa koko työpäivän. Kiireettömyys ja pään nollaus alkaa siitä. Saa olla lasten kanssa ja jutella kiireettömästi, tehdään ruokaa ja nautitaan. Tänä perjantaina tosin meillä ei tarjoiltu itse tehtyjä kakkuja tai herkkuja kun aika vaikean viikon jälkeen en vain jaksanut miettiä leipomista tai namujen tekoa. Eniten toivoin hyvää ja maittavaa ruokaa ja seuraa.

Meillä ei perjantaina ole mikään kiire minnekkään niin ruokailu voi pitkittyä aika myöhään. Mutta se ei haittaa, yhteinen ruokailu lähentää perhettä ja se on tärkeintä tässä. Nauraa rätkätetään ja höpistään. Lapsetkin kattaa tottuneesti pöytää ja myös itse valitsevat mitä haluavat käyttää. Ruokailu on yhteinen projekti täällä. Tärkeä hetki, meidän hetki. Pienillä asioilla voi muuttaa arjesta juhlaa. Siihen ei paljoa tarvita ja kyllä minusta omaan hyvinvointiin tämä on yksi hyvä lääke. Mikä fiilis siitä tulekaan kun tehdään tavallista kotiruokaa ja katetaan pöytä, laitetaan ruoka tarjolle ja nautitaan. Joka päivä pitää itseään helliä ja huoltaa niin olo paranee ja voi hyvin.

Ollaan tehty pienet kirppis kierrokset tässä viikolla ja näissä kuvissa vilahtaa yksi uusi suloinen löytö. Näitä löytöjä esittelen blogissa jossakin kohtaa enemmänkin mutta aloitetaan nyt pienestä söpöstä asiasta. Tehdään kirppispostaus sitten erikseen.Uunilohi

Lohifile
merisuolaa
sitruunapippuria
tilliä

Laita lohifile uunivuokaan. Mausta merisuolalla, sitruunapippurilla ja laita paljon tilliä.Paista 200 asteen uunissa noin 20-25 minuuttia.


Kasvisgratiini

kolme porkkanaa
kukkakaalia
parsakaalia
ruohosipulia
2dl kermaa
merisuolaa
mustapippuria

Kuori porkkanat ja huuhdo ne sekä parsakaali ja kukkakaali. Kaalia ei mene isoa määrää. Laita porkkana, kukka-ja parsakaalit uunivuokaan. Mausta merisuoslalla ja mustapippurilla, silppua runsaasti ruohosipulia joukkoon, lisää kerma. Sekoita varovasti. Paista 200 asteen uunissa noin 45 minuuttia. Sekoittele välillä.


Kierrätyskeskuksen löytöjä on myös tuo ruskea salaattikulho, uusi löytö siis. Moni muu pöydän astia onkin tuttu monesta postauksesta. 

Kierrätyskeskuksen eironurkasta löydetty suloinen astia. Sopii hyvin tähän nurkkaan


Joskus riittää ihan vaan jäätelöpatukka jälkkäriksi


Nautinnollista sunnuntaita

-Nelli-

4 kommenttia:

Kommenttia ihan estottomasti vain!