lauantai 25. helmikuuta 2017

Sinisen paidan päivän menuLoman lähestyessä loppuaan on vielä tutustuttava Helsingin ilmaisiin museokierroksiin. Menossa mukana oli tietenkin myös sininen paita, joka muutti hiukan muotoaan ennen reissua. Helsingissä on paljon ilmaistapahtumia ja Helsingin kaupunginmuseon sisäänpääsy on aina ilmainen. Tällä kertaa vierailimme ratikkamuseossa sekä keskustassa sijaitsevassa Hakasalmen huvilassa. Ratikkamuseo oli pieni mutta intsensiivinen, lyhyt käynti, joten siksi päätimme käydä tutustumassa myös musiikkia näyttelyyn huvilassa, Härdelli on tuon näyttelyn nähnyt jo aikaisemmin kun kävi koulun kanssa siellä. Olikin kiva saada hänet mukaan oppaaksi.

Tykkäsin kovasti molemmista museoista, oli mielenkiintoista nähdä ja kokea millainen Helsinki on ollut ja millaiset ratikat on lähteneet liikkeelle. Ajattele, ensimmäisiä ratikoita kuljetti hevoset. Vaikka ratikkamuseo oli lyhyt kierros ratikoiden maailmaan ja historiaan niin ajan siellä saa kyllä kulumaan halutessaan. Kiirettä siis ei kannata pitää siellä. Hakasalmen huvilassa taas musiikkia näyttely päättyi ja myöhemmin avataan taas uusi näyttely. Oli muuten tämänkin vaan mieletön kokemus. Kiva aikamatka omaan lapsuuteen ja nuoruuteen.
Päivän päätteeksi oli meidän miesväen ihan pakko päästä Namaskaarin buffaan syömään. Näin saatiin koko keho ja mieli ravittua ja oli kiva lähteä kotiin lepäilemään ja touhuamaan kotihommia.

Minun ihana sininen paitani on tuunattu jälleen kaverini äidin vanhasta paidasta. Minähän sain tuossa syksyllä kaksi isoa säkkiä kaverini äidin vanhoja vaatteita ja niistä on ollut hauska tehdä kaikenlaista uutta ja kivaa. Säkissä on paljon kesävaatteita, joten vasta kesällä tulee enemmän noiden säkkien ihanuuksia blogiin. Laukkuni on tehty vanhoista farkuista mutta sitä ei nyt paljoa näy kuvissa. Laukku näkyy enemmän Luonnontieteellisen museon kuvissa. Myös Härdellin päällä näkyy kierrätettyä ja tuunattua.

Paidan muokkaus on aika yksinkertainen:
Leikkasin ensin paidan puoliksi rintojen alta, kavensin paidan sivusaumoista ja hihoista ja kiinnitin helmaosan takaisin. Lopuksi kiinnitin kuminauhan yhdistyskohtaan ja tietenkin reunapitsin pätkiä hihoihin sekä helmaan. 
Ennen

Jälkeen

Paidan voi yhdistellä miten tahansa. Itse kaivoin pitkästä aikaa jalkaani vaaleat farkut ja sinisävyisen huivin. Nämä ovat olleet kaapin perukoilla parisen vuotta käyttämättöminä. Kiva ottaa nekin nyt käyttöön jälleen.

Ensin leimataan itsemme mukaan ratikkaan


Härdellin päällä on Kierrätyskeskuksen ilmaisosaston löytö. Paita on aivan liian suuri mutta poika tykkää käyttää sitä siitä huolimatta koska koira.
Härdelli poseeraa Hakasalmen huvilan portilla. Päällään hänellä on minun tekemä myssy, vanhasta villapaidasta tietenkin, duffeli on Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta ja talvikengät Kierrätyskeskuksesta.


Mukavaa viikonloppua kaikille

-Nelli-

12 kommenttia:

 1. Kiva paita taas:) Ratikkamuseossa en ole käynyt,mutta Hakasalmen huvilalla käyn aina kun olen Helsingissä:) Kaunista viikonloppua sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä aika mielenkiintoinen tuo ratikkamuseo. Härdelli tosin oli enemmän innoissaan siitä kun pääsi testailemaan kaikkea ja ihmetteli sitä, että millaisia maksuvälineitä mun lapsuudessa oli..

   Poista
 2. Ratikkamuseossa pitäisikin käydä, Hakasalmen huvilasta olen itseasiassa tehnyt jutun Visit Helsingin perheblogiin :) Se on kiva paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuonne Hakasalmen huvilaan on tarkoitus mennä uudemmankin kerran. Todella ihana paikka, harmi kun ei ehditty siellä syödä. Ja tuossa ratikkamuseon kyljessäkin on mielenkiintoinen ravintola. Tarkoitus olisi käydä testaamassa se jossakin kohtaa.

   Poista
 3. Hankasalmen aikamatka vaikutti mielenkiintoiselta. Kaunis on taas tunikasi. Etkö jo voisi tehdä itsellesi työn tuunausvaatteista. Kun olet niin idearikas ja taitava käsistäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En halua takaisin vaatetusalalle. ainoa vaihtoehto on oma pajatoiminta mutta se on sitten kun muut haaveet on täytetty.

   Poista
 4. Ei vitsit olipa kiva tuunaus vanhasta paidasta! :)

  VastaaPoista
 5. Näyttää olleen mukava reissu :) Kiva, että teette ja koette paljon perheen kanssa! Yhdessä vietetty aika on parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykätään todella paljon mennä ja tulla niin kaksin miehen kanssa kuin lasten kanssa. Kaikki reissut on aina erilaisia.

   Poista
 6. Tosi kiva tuunaus! :) Ja mukavalta kuulostaa päivä, ihanaa kun puuhailette paljon kaikkea yhdessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdessä puuhailu on todella kivaa ja jokainen reissu on mahtava seikkailu.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!