torstai 23. helmikuuta 2017

Luistelua ja kirppislöytöjäIhan ensin haluan kertoa teille kaikille jotakin. Ollaan monta vuotta taisteltu Härdellin sairastelun kanssa. Poika on jatkuvasti ollut niin kipeä, että koulukin on kärsinyt siitä. Hänellä on todettu astma kaksi vuotiaana mutta täällä Helsingissä sitten tuli tuomio, ettei ole kyse astmasta mutta saimme silti lääkkeet varmuudeksi, tällä varolla ollaan sitten menty nämä vuodet. Poika ei ole viimeisen puolen vuoden aikana kyennyt liikkumaan oikeastaan yhtään ilman, että on alkanut rohista ja oksentaa limaa, pienikin kävelyreissu on aiheuttanut monen päivän vinkumiset, joita on käyty sairaalassakin hoidattamassa mutta häntä ei hoideta asmaatikkona.
Koululääkäri onneksi laittoi asialle stopin ja pääsimme uusiin testeihin Allergiasairaalaan. Tällä kertaa meillä oli todella jämpti lääkäri, joka kävi tarkkaan läpi pojan tiedot ja kyseli niin pojalta kuin meiltä vanhemmilta tiukkoja kysymyksiä. Testien jälkeen ei ollut enää epäselvää, pojalla on astma. Allergioita oli myös mutta ne eivät aiheuta ongelmia niin paljon kuin rasitus. Nyt on teholääkitys päällä ja eron huomaa pojassa, virtaa riittää ja tuntuu olevan niin onnellinen kun nyt pysyy kavereiden perässä. Toki vielä kun rauhoittuu alkaa yskiä ja pihistä mutta tilanne on niin paljon parempi jo kuin viikko sitten.


Siitä päästiinkin sitten eiliseen, nimittäin luistelua oli tiedossa. Härdelli tykkää luistella paljon ja on isoisänsä kanssa luistelemassa joka viikonloppu. Tosin nyt kun ei ollut mailaa mukana niin keskittyi leikkimään potkarin kanssa. Osaa kyllä luistella mutta monet leikkii tuolla noilla potkareilla. Itse olen ollut viimeksi luistimilla vuonna 2000 ja oli aika mahtava fiilis päästä pitkästä aikaa luistimille. Tosin omat luistimeni ovat sen verran kärsineet, että pakko hankkia uudet menopelit alle.
Aamu alkoi mahtavasti, isäntä teki runsaan aamiaisen ja mun uudet kirppislöydöt pääsi kuvattaviksi. On se aika epeli tuo mies. Kun päästiin kotiin luistelemasta niin hän lämmitti kaakaota ja teki välipalat, iltapäivästä sitten tuli auttamaan minua kokkailussa. On se eri ihana mies..

Sinivalkoinen tarjoiluastia: Kierrätyskeskus
Oranssi tarjoiluastia: Kontti


Viiiiuuuuh
Olen sitä mieltä, että lomalla pitää käydä ainakin kerran luistelemassa. Tekojää on useasti maksullinen mutta löytyy kyllä noita tavallisia kenttiä joita jäädytetään. Jäälle voi ottaa myös eväät mukaan ja läämintä kaakaota, retkestä tulee luksusta eväillä. Me suunnattiin meidän lähijäälle, joka on tekojää, tässä ihan kävelymatkan päässä ei ole muuta jäätä. Eväät päätettiin syödä välipalan muodossa vasta kotona. Tekojääkenttä on vähän siitä huono kun sinne tulee useasti paljon ihmisiä, kun saavuttiin paikalle niin ei paljoa ihmisiä näkynyt mutta hetken päästä alkoi kenttä täyttyä.


Minusta on ollut tosi kiva huomata, miten paljon minulla on kirppis vaatteita nykyään kaapissa. Ja näitä tulee tosiaan käytettyä. On myös kiva yhdistää tuunattua, itse tehtyä, vanhaa, uutta, ilmaisosaston tuotteita ja kirppiksiltä ostettua keskenään. Saa nopeasti muutettua tyyliä ihan miksi tahansa jos sellainen on tarpeen. Alan olla aika tyytyväinen vaatekaappini sisältöön. Kohta käy niin, että ei tarvitse tehdä mitään enää...Aika pelottava ajatus kyllä. Niin ihana, eettisempi vaatekaappi mitä minulla on koskaan ollut ja paras on se, että tosissaan olen tyytyväinen vaatteisiini. Aikaisemmin ei niin ollut vaan olin aina todella tuskastunut vaatteitteni kanssa, kyllä se kieli jostakin jo vuosia sitten.

Ulkoiluhousut: Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto

Neule on löydetty Kontista

Mun ihanat haamusukat 

Muki ja lautaset on Kierrätyskeskus löytö

Kuvassa: Lautaset ja mukit Kierrätyskeskuksesta, palli ja paitani Kontista, tarjotin jostain lato kirppikseltä Turun ja Helsingin väliltä, itse tehtyä on sukat, tyynyt mun alla sekä olohuoneen pöytä. Ai että, kyllä mun kotikin alkaa näyttää juuri sellaiselle kuin minä sen haluan olevan.


Söpö on Tesystä

Paneroidut seitifileet

seitifileitä
vehnäjauhoja
1 kananmuna
2dl korppukauhoa
suolaa, sitruunapippuria, tilliä

Sulata seitifileet. Ripottele hiukan suolaa fileiden pinnalle. Vatkaa munan rakenne rikki. Sekoita korppukauhot, suola,sitruunapippuri ja tilli. Pyörittele file vehnäjauhoissa, upota file munaan hyvin ja kieritä sen jälkeen filettä korppujauhoissa. Paista voissa pannulla kullan ruskeaksi.

Tarjoile perunamuusin ja salaatin kanssa.


Nautinnollista päivää

-Nelli-

4 kommenttia:

 1. Sinä osaat tuon kierrätyksen. Upeita löytöjä oletkin tehnyt ja oletpa taitava neulomaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen oppii kun paljon käy kirppiksillä pyörimässä.

   Poista
 2. Ihanaa että vihdoinkin saitte oikean diagnoosin Härdellille,ja samoin sitten paremman olon. Luistelu on niin kivaa,kaipaan sitä todella paljon.Minulla on tässä ihan lähellä jäähalli,mutta eihän se ole sama asia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen todella tyytyväinen tähän. Nyt poika pääsee liikkumaan ilman, että hetken päästä pitää olla vuoteessa.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!