maanantai 6. helmikuuta 2017

Isosta tunikasta mekko

Ihan aina ei tarvitse lähteä tekemään kokonaan uutta asua kun voi hyvin pienin jutuin tehdä liaan suuresta sopiva. Mekon yläosaan käytin ihan tavallista perus trikoopaidan kaavaa apuna. Näitä kaavoja löytyy oikeastaan mistä tahansa kaavalehdestä. Burda, Suuri käsityökerho, Ottobre näissä ainakin. Paidan kaava ulottuu rintojen alle ja helmaosa on leikattu siitä viistosti helmaan päin. Näin saadaan helmasta leveä. Näin saa aika helposti muokattua sellaisen vaatteen mikä on hyvä saada päälle istuvaksi. Aina ei riitä kaventaminen vaan tällä kertaa halusin istuvat hihat mekkoon, kuten myös kunnon mallin helmaan. Ja koska tässä tunikassa oli vähän samanlaista fiilistä kuin minun palamekoissa, jotka olen tehnyt aikaisemmin niin tämä tapa jotenkin sopi parhaiten. Muista palamekoista voi käydä nappaamassa ideaa täältä ja täältä. Materiaali mekkoon saatiin kaverilta, jonka luota toin kaksi jätesäkillistä hänen äitinsä vanhoja vaatteita.

Tilkkuvaatteista on tullut ihan mun suosikkeja ihan lähiaikoina. Vaikka niitä muutamia teinkin jo aikasemmin mutta nyt voisin tehdä pelkästään tilkuista vaatteita. Jotenkin niin omituista. Näyttää vain hauskalle kun vaate on kirjava ja se tyyli sopii minulle hyvin. Tällä hetkelläkin minulla on ompelutilassa tilkkutyö, josta on tulossa aika erikoinen ja hauska. Saa nähdä missä kohtaa saan sen valmiiksi, sillä tuo työ ei ole mikään helppo työ ollenkaan.

Tässä on ollut nuhaisena myös hyvä aika käydä omia vaatteitaan läpi ja tein jälleen aika huikean löydön asustelaatikostani. Ihana jättikokoinen tuubihuivi, jonka voi heittää kaulalle monet kierrokset tai jättää löysäksi ja vetaista hupuksi päähän. Neuloin tämän jättiläisen noin kymmenen vuotta sitten mutta käyttö on jäänyt hyvin vähäiseksi ja olen unohtanut koko neuleen. Mutta nyt, katsokaas miten hyvin se sopii minulle ja tuon mekon kanssa. Lankana on ihana buklee, se on aikanaa ollut lempparilankojani. Samaa lankaa myydään edelleen ainakin Lankamaailmassa sekä Karnaluksissa. Tai olen nähnyt myytävän. Nimeä en enää muista, eikä vyötettäkään ole jäljellä missään. Kerä on kuitenkin sellainen jätti kokoinen, valtava pehmeä tyyny.


Mekko: Itse tehty liian suuresta tunikasta
Jättituubi: Itse neulottu
Takki: Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto
Kengät: Kierrätyskeskus, Nihtisillan tavaratalo
Sopii vetaista harteille kuin ponchon


Voi kierittää kaulalle lämmittämään

Ja toimii huppuna hyvin

Hyvää alkanutta viikkoa

-Nelli-

18 kommenttia:

 1. Tuollaiset palavaatteet ovat sitten kivoja. Onneksi on tuo huivi että tarkenet kuvata ulkona, hrrr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oli plussan puolella lämpötila :) Ei sitä muutoin oikein kykene...tosin nuokin kuvat näpsättiin aika nopeasti.

   Poista
 2. Näyttää hyvälle! Ja huivi ja sukkahousut on kivan piristävänä ja lämmittävänä lisänä mekkoon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu, aina tarvitaan jotakin piristävää vaatetukseen.

   Poista
 3. Onko tää liian suuri tunika kirppikseltä? Hieno muutos, kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, tämä kuuluu niihin vaatteisiin joita sain kaveriltani, hänen äitinsä vanhoja vaatteita. Olen niistä vaatteista jo pienentänyt itselleni muutamia juttuja ja lisää tulossa, ainakin kesällä kun säkeissä on iso määrä kesämekkoja.

   Poista
 4. Sie kyllä osaat tehdä upeita muutoksia vaatteisiin! Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 5. Oii, onnistunut muutos! Ja onpas pirtsakat kuvat! :)

  VastaaPoista
 6. Minä aloin haaveilemaan tuollaisesta tuubihuivista. Muutenkin kivannäköinen kokonaisuus!

  VastaaPoista
 7. Kaunis mekko! Itsellä ei riitä kärsivällisyys ompeluun, tuntuu että on saavutus jo saada ommeltua joku pudonnut nappi takaisin vaatteeseen. :D Aina kuitenkin ihailen ihmisiä, jotka osaa ja jaksaa tehdä itse :)

  x Charlotta
  www.charlottaeve.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselleni tämä on osa hyvinvointia. Aivot pysyy terveinä ja se fiilis kun saa jotakin valmiiksi on aika ihana :D

   Poista
 8. Tosi kivannäköinen tuli tuosta tunikasta! Sopii sulle kauniisti :) Muutenkin tykkään tästä asusta ja sun iloisesta ilmeestä!

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!