perjantai 6. tammikuuta 2017

Vekkihame Lastenmuseon pyörteissäIhan ensin on pakko suositella ilmaista kohdetta ihan kaikille lapsille ja lapsenmieleisille. Nimittäin Lastenmuseon näyttelyt ovat kaikki ilmaisia ja nähtävää ja koettavaa löytyy ihan kaikille. Kaikkeen saa koskea ja testailla ja siellä on vain yksi sääntö ja se on hauskanpito. Me siis otimme eilen kohteeksemme kyseisen museon, se oli myös mukavaa kummitäti aikaa, kun kummitätiä ei ole päässyt aikoihin näkemään (Härdellin kummitäti siis). Oli kyllä ihana pysähtyä muistelemaan omaa lapsuuttaan, koulua, mummolaa ja leluja. Että on siellä siis aikuisillekkin jotakin, muistoja omasta lapsuudesta.

Koska olemme saaneet tänne eteläänkin talven ja pakkaset, niin oli ihan pakko saada ensin kuumat kaakaot nenän eteen ennen kierrosta. Kahvila ei ole museon oma kahvila vaikka on museon yhteydessä, mutta kahvila on kyllä aivan ihana ja antimet myös ihanat. Tänne voi tulla piipahtamaan ihan vain kaakaolle jos siltä tuntuu. Kaakaon hinta oli 4€ mutta maksoi siitä mielellään, sillä se tehtiin kokonaan itse ja tumman suklaan viettelevä pehmeys toi kaakaoon napakkaa täyteläisyyttä. Eli mielelläni maksan tuon summan kun saan oikeasti itse tehdyn kaakon pussin tai jauheen tilalla.Asuni oli saanut innostuksensa japanilaisesta forest girl-tyylistä (Mori girl). Olen pitkään etsinyt jotakin eri tyyliä tähän omaan hyvin boheemiin ja hippimäiseen tyyliini ja Mori- tyyli edustaa sitä tyhjää tilaa, joka kaapissani on. Saan hyvin uutta niksiä omaan pukeutumiseen ja mikä parasta minulla on tähän tyyliin sopivaa materiaalia olemassakin jo.
Halusin silti aloittaa jostakin tutusta ja siksi asuni on saanut vain pienen vivahteen Mori-tyylistä vielä toistaiseksi. Haluan edetä hitaasti asian kanssa. Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta toin jokin aika sitten muutamia villakangas vekkareita ja niistähän minä saan heti muokattua tyyliin sopivammat hameet. Valitsin ensimmäiseksi työksi isokoisimman hameen ja vaikka kuminauha on aika entinen niin hyödynsin sen siitä huolimatta tähän hamoseen. 


Tarvitset hameeseen sekä kaulaliinaan:

- vekkihameen
- erilaisia neulepaitoja tai paitojen jämiä, paksuudella ja kuvioinnilla ei väliä
- tekoturkista
- erilaisia pitsejä ja pitsiliinoja
- yksi nappi

Lyhensin hameen ja hiukan kavensin, tein uuden lyhyemmän vyötärökaitaleen ja ompelin pitsin hameen helmaan.
Hameesta yli jäänyt materiaali käytettiin kaulaliinaan yhdessä neulepaitojen kanssa. Tee niin leveä liina mitä yli jäänyt hamekangas on. Leikkaa se pariksi isommaksi palaksi. Leikkaa samankokoisia paloja yhdestä tai kahdesta erilaisesta neuleesta ja ompele hamekankaan kanssa yhteen. Tee näin niin pitkä huivi kuin haluat, ompele lopuksi toiseen päähän turkispala.
Leikkaa yhdestä neuleesta palat ja ompele yhteen, tee saman kokoinen pala siitä kuin on päällipala ja ompele se vuoriksi. Lopuksi ompele pitsejä ja pitsiliinoja sinne tänne, tee napinläpi sille puolelle, jossa on turkis pala ja kiinnitä nappi toiselle puolelle.


Millainen oli 1700- luvun kauppa ja mitä sieltä ostettiin. Voi kokeilla olla laivan kapteeni tai olla ajuri.

Täällä saa kokeilla millaista on olla esimerkiksi suutari, tai miten oltiin entisajan koulussa ja tietenkin voi testata miten tehdään teatteria ja saa pukea roolivaatteita, leikkiä saa ja vaikka ja mitä.

Neule on ilmaisosastolta löytynyt, sille ei ole tehty mitään ja kengät on löytyneet Tallinnasta muutama vuosi sitten. Kengät sopivat hyvin tämän tyylin kanssa ja keväällä voi laittaa korkea korkoiset kävelykengät jalkaan.


Luuletteko, että olisimme jaksaneet monen tunnin leikkimisen jälkeen enää kokkailla kotona? Ei, kyllä meidän porukka päätti kävellä suoraan Yliopiston metroasemalle nautiskelemaan.

Ihanaa perjantaita kaikille

-Nelli-

10 kommenttia:

 1. Ihana asu:) Tekisipä mieli itsekin kokeilla jotain tuollaista. Harmi vain, että täällä pienillä kirppiksillä harvemmin edes näkee tuollaisia ruudullisia vekkihameita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, toivotaan, että jossakin kohtaa tulee vastaan. Tää sopeis sulle kyllä myös tosi hyvin.

   Poista
 2. Kaakao on ihanaa talvijuomaa. Mori Girl asusi on kaunis ja persoonallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaakao ihan paras talvijuoma...glögin jälkeen :D

   Poista
 3. Lastenmuseo olisikin kiva paikka käydä. Asusi on kiva. Kateellisena ihastelin. Tuntuu, että itse osaan käyttää vain paitaa ja farkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, siellä menee koko päivä, niin kivaa siellä on ja valtavasti nähtävää.

   Poista
 4. Kiiti vinkistä. Täytyy laittaa tuo museo korvan taakse, kun liikumme Helsingissä! Kivan asun olet taas tehnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän poika kyllä todella tykkäsi olla siellä.

   Poista
 5. Mukavanoloinen museo, harmi vaan että visiitit pääkaupunkiin on niin pikaisia aina että niiden aikaan harvemmin kerkeää museossa pyörähtää!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kyllä paljon näkemisen arvoisia museoita :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!