tiistai 3. tammikuuta 2017

Vanhan neulepaidan fiksausTämä työ on aika mahdottoman helppo ja on samaa sarjaa tuon palamekkoni kanssa. Nimittäin myös näihin tällaisiin paitoihin olen aivan ihastunut. Antaa paidalle kyllä todella hienon uuden ilmeen ja ulkonäkö muuttuu todella paljon vaikka itse paita on edelleen samanlainen kuin ennen muokkausta.

Olen joskus 90-luvun alussa harjoitellut neulontaa ja tein esikoiselleni ihania pikku nuttuja kun odotin pikkuista. Aloitin isompia töitä heti kun sain tytön ja tämä paita oli niistä töistä ensimmäinen, paita on aikakauteen kuuluvana hyvin suuri kokoinen ja kainalot roikkuvat vyötärössä, erittäin epäkäytännöllinen paita nykyaikana kun ajatellaan juurikin noita kädenteitä. En ole kaikesta huolimatta halunnut luopua paidasta, enkä myöskään purkaa sitä, joten jonkinlainen vaihtoehto oli tarpeen. Selailin pitkään lehtiä ja nettiä, kunnes sitten silmäni osuivat Pinterestissä pariin kuvaan ja niistä idea lähti liikkeelle. Paidasta tuli farkkutytön unelma.


Materiaaliksi kelpaa mikä tahansa farkku ja kaikki haluamasi osat voi käyttää ja hyödyntää. Sommittele ja asettele farkkua paitaan ja ompele sen jälkeen koneella kiinni paitaan. Huomioi, että paita venyy. Tätä oli hauska väsäillä ja tehdä. Eniten aikaa menee osien purkamiseen ja sommitteluun. Ompelemisessa ei kauaa nenä tuhise.

Mukavaa päivää kaikille

-Nelli-

10 kommenttia:

 1. Onpa ihanan erilainen neulepaitaidea, en varmaan missään tällaiseen ole aiemmin törmännyt!
  http://fiiaelina.blogspot.com.au/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla Pinterstissä näitä näkyy aika paljon, tykkään itse aika paljon.

   Poista
 2. Farkkutytön unelma on ehdottomasti sopiva nimi tuunatulle paidallesi! Loistava idea jonka pistän kyllä korvan taakse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ja nykyään paljon käytetty paita :)

   Poista
 3. Lämpimiä villapaitoja jo tarvitaankin :)

  VastaaPoista
 4. Hauska tapa hyödyntää vanhat farkut! Itsekin inspiroiduin erääseen muutoskohteeseen farkusta 👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Farkuista saa niin paljon kaikkea ihanaa :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!