perjantai 20. tammikuuta 2017

Tee se itse- saapikastukiKohta alkaa olla se aika vuodesta kun talvisaapikkaat huolletaan ja laitetaan varastoon odottamaan uutta talvea. Aika ei nyt ihan tällä minuutilla ole tulossa mutta kannattaa alkaa jo suunnitella päivää, jolloin keskittyy kenkien huoltoon. Näin kengät pysyvät pitkään käyttökelpoisina. Yksi asia kuitenkin minua on mietityttänyt pidempään ja se on saapikastuki. Useasti varsi tuetaan sanomalehdin mutta loppupeleissä se ei juuri tue kunnolla vartta, varsinkaan jos säilyttää kenkiään laatikoissa kuten minä joudun tekemään.

Saapikastukia on saatavilla muovisina, jotka ovat toimivat ja hyvät, itsellänikin muutamat on. Tosin niiden ostaminen mietityttää, koska haluan miettiä parempia vaihtoehtoja, joita voisi itse tehdä. Tähän ajatukseen toi vastauksen Maria Virrantalo, joka kehitteli aivan mielettömän hienon idean. Kankaisen saapikastuen. Hän julkaisi ensimmäisen versionsa Ompeluelämää FB-ryhmässä ja sain luvan esitellä blogissani hänen ideansa hänen omalla nimellään. 

Malli: Maria Virrantalo

Minulle tämä idea tulee todella tarpeeseen ja materiaalina voi käyttää lähes mitä tahansa. Jokaiselle saapikkaalle kannattaa tehdä niiden varsien mitoille sopivat tuet. Jos saapikkaassa on vetoketju niin kangas ei tarvitse olla kovin liukaspintainen mutta jos ei ole vetoketjua niin suosittelen liukasta materiaalia. Oma testiversio valmistui vanhoista farkuista ja farkku toimii erittäin hyvin tähän tarkoitukseen. Jämäkkä ja paksuhko kangas kestää hyvin ja suosittelen sitä. 

Makkara on helppo tehdä, ompele vain kaksi suoraa kappaletta yhteen, muista kaventaa toinen pää pienemmäksi, näin saat istuvan tuen varteen. Omaa saapikasta voi käyttää kaava-apuna, mittaa saapikkaa ympärys nilkan kohdalta ja pohkeesta. Tuen voi täyttää leikkuu-ja ompelujätteellä. 

Hyvää viikonloppua

-Nelli-

6 kommenttia:

 1. Mahtava idea! Tonne tukeenhan voisi kärjimmäiseksi ehkä laittaa riisiä tai muutaman sellaisen silica-pussin kosteutta imemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvin laittaa :) Ja näitä on hyvä tehdä silloin aina kun ei ole muuta tekemistä (jos semmoinen on edes mahdollista)

   Poista
 2. Hei tää on tosi hyvä idea! Osin vähän aikaa sitten ensimmäiset polvimittaiset kenkäni, ja olen miettinyt miten saisin ne pysymään ihailtavassa asennossa kun eivät ole käytössä. Tätä on pakko kokeilla! :)

  VastaaPoista
 3. Mahtava idea! Ensimmäisen kuvan saappaatkin ovat ihanat. Mikä merkki (ja muistatko mallia)? :)

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!