perjantai 13. tammikuuta 2017

Tarpeettomista huiveista liiviKierrätyskeskuksen ilmaisosastolta tulee useasti napattua jos jonkinmoista tavaraa mukaansa. Välillä ne tavarat jää pidemmäksi aikaa odottelemaan inspiraatiota ja välillä taas teen heti suunnitelmani kun saan tavarat pestyä ja huollettua. Tämä työ oli suunnitelmissa todella pitkään mutta en saanut aikaiseksi toteuttaa mutta nyt vihdoin tämä on valmis ja täytyy sanoa, että tykkään todella paljon, ihanan lämmin.

Alkusyksystä meillä oli pihalla roskalava, josta nappasin itselleni vanhan virkatun sängynpäiväpeiton, peitto oli joistain kohdin aivan rikki mutta kun sen pesin ja huolsin niin irroitin kaikki ehjät osat irti. Peiton osia on vilahdellut blogissa aika ajoin ja lisää varmasti tulossa kunhan saan tuunailtua niistä asioita. Tähän liiviin sain mukaan kaksi palaa tästä peitosta, lötyi myös rikkinäinen vyö joka pääsi tähän hauskaan liiviin mukaan.


Tarvikkeet:

- kaksi kaulaliinaa (eri väristä)
- 2x virkatut liinat
- vyö
- pala koristenauhaa 

Ompele kaulaliinat pitkistä reunoista toisiinsa. Selän levey noin 40 cm ja kädenteiden aukot noin 22 cm. Kannattaa hiukan testata ennen kuin ompelee osat kiinni. Kiinnitä koristenauha virkattujen liinojen yläpäähän ja ompele liinat kiinni taskuiksi toisen kaulaliinan helmaan. Kiinnitä vyön solkiosa kiinni kaulaliinaan.Ihanaa viikonloppua

-Nelli-

8 kommenttia:

 1. Pitsitaskut ovat erityisen hauska yksityiskohta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ne ovat kyllä niin poikkeava juttu. Ensin piti leikellä kolmannesta huivista taskut mutta ei kannata, nää on hauskemmat.

   Poista
 2. Olisko sulla vinkkiä tai peräti jo valmista vaatetta jonka olisit tehnyt isoista huiveista? Joku tunika/hihaton kaapu olis kiva. Tuolla matskut oottaa toteutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, esimerkiksi tuolla on tuommoinen kaftaanin tyyppinen juttu
   http://villananna.blogspot.fi/2016/04/huivista-kaftaani-hommahuoneen.html

   Ja sitten voi yhdistelemällä tehdä tunikoita tai isommista mekkoja
   http://villananna.blogspot.fi/2014/07/mita-tulee-kahdesta-huivista.html

   JOs huiveja leikkelee niin yhdistelemällä saa vaikka millaisia vaatteita. Mutta tässä nyt pari esimerkkiä.

   Poista
 3. Kun mietin tätä sun liivijuttua, niin mulle tuli mieleen, että mullahan on sellaisia kudottuja ja virkattuja pieniä kaulahuiveja muutama, joita ei sinällään tule käytettyä, mutta voisinkin katsoa, josko niistäkin saisi jonkin liivin yhdisteltyä. Voisi sitten virkata tai kutoa jotain osaa lisää, jos ei muuten riitä. Se voisi olla kiva projekti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän liiviin voi käyttää millaisia kaulaliinoja tahansa, tulee vain eri näköinen ja leveydestäkin riippuu millainen liivistä tulee :)

   Poista
 4. Hauska idea! Erityisesti nuo taskut ovat ihan huiput! :)

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!