torstai 5. tammikuuta 2017

Kuvuneista voisarvista leipäpaistos

Uutena vuotena mieheni otti joulusta ylijääneitä voisarvia jääkaappiin sulamaan. Nehän kuivahti ihan kokonaan siellä. Itse yleensä otan vain sen verran mitä syödään ja laitan jäisinä uuniin lämpenemään ja sulaamaan. Näin ei kuivu ja ylijäämää ei myöskään synny. Mutta ei sekään nyt haitannut, että pussillinen voisarvia kuivahti, sillä sain tehtyä jälleen hävikkiruokaa niistä.
Tämä paistoksen voi tehdä makeaksi, suolaiseksi tai hedelmäiseksi, mikä itseään miellyttää sillä hetkellä. Meillä oli jäänyt joulusta kuitenkin niin paljon kaikeanlaista suolaista ja makeanälkä ei ollut, joten teimme sitten suolaisen version tästä. Ja tähän paistokseen saa hyvin uppoamaan niitä jääkaapin jämiä todella hienosti.
Mulle tulee todella hyvä mieli siitä, ettei tavaraa mene roskiin vaan ne päätyvät tavalla tai toisella lautaselle. Netistäkin löytyy paljon vinkkejä ja ideoita miten hyödyntää jämiä ja lisää tulee koko ajan ja se on hieno juttu. Monet ovat heränneet hienosti tähän ruokahävikin vähentämiseen ja haluavat jakaa hyviä ohjeita miten hyödyntää kaikkia jämiä. Ruoka ei ole huonoa vaikka se hiukan kuivahtaa vaan se on uuden ruuan raaka-aine.


Leipäpaistos

voisarvia
hevosensuolalihaa
kevätsipulia
tomaattia
juustoa
3 kananmunaa
2dl kermaa
1 dl maitoa

Leikkaa kaikki ainekset kuutioiksi ja levitä uunivuokaan. Riko kananmunan rakenne rikki ja kaada joukkoon kerma-maitoseos ja mausta mielesi mukaan tuoreilla yrteillä ja suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Nautinnollista torstaita 

-Nelli-

2 kommenttia:

  1. Ihanaa herkkua. Kiitos ohjeesta.
    Ihanaa alkavaa viikonloppua sinulle ja perheellesi.

    VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!