keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Joskus vaan toistaa itseäänTällä hetkellä tuntuu sille, että toistan vain itseäni, olen jäänyt samaan biittiin, enkä tunnu pääsevän siitä nyt millään pois. Kuuluu vain pimpimpim. Kun ihastuu johonkin tiettyyn tapaan tehdä tai tiettyyn kaavaan niin jossakin kohtaa innostuu niiden käytöstä niin paljon, että tekee liukuhihnalta samanlaisia vaatteita eri muunnoksin. Sellaiseen kierteeseen olen nyt jäänyt. Koko ajan samaa mallia monin eri tavoin. Mutta mikäs siinä kun itse tykkää mallista ja lopputuloksesta. Olen myös huomannut, että minulla on valtava tunikavaihe päällä, tunikaa tulee koneen alta monen monta kovaan tahtiin. Mutta ne ovat ihan parasta vaatetta töissä.

Mitä ihmettä olen siis taas mennyt tekemään? Noh, läjästä turhia paitoja tein itselleni hauskan boheemin tunikan. Kaavana tuttu Burda 8/08, tosin fiksattuna jälleen. Näitähän olen tehnyt vaikka miten monta, on kankaista tehty ja suoraan kaavaa käyttäen sekä näitä mitä kaapista löytyy malleja. Todellakin minun lempikaavojani. Niin helppo tehdä erilaiseksi pienin muutoksin vaikka käyttäisikin kokonaan kaavaa sellaisena kuin se on eikä muokkaisi sitä sellaiseksi mikä toimii paremmin juuri sen tietyn tunikan kanssa. Voisikin tehdä tästä tunikasta jossakin kohtaa ihan oman postauksensa niin näkee helpommin miten pienin muutoksin saa eri fiiliksen asuun.Tarvikkeina siis neljä paitaa ja yksi hameen helma, kuvassa on myös koristenauhoja, jotka vaihdoin kuitenkin erilaisiin pitseihin. Ei haittaa vaikka pitsit on erilaisia kun helmakin on kasattu tilkuista. Sopii hyvin noin. Näin saa helposti käytettyä materiaaleja, joita ei saa oikein muuten mihinkään. Tosin itse kyllä tykkään käyttää pitsejä vaikka ja mihin. Vaaleanpunainen ei ole minun värini mutta en anna sen häiritä ollenkaan vaan käytän kyllä tunikaa siitä huolimatta.

Takki: Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto
Paidat: Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto
Muu materiaali: Fida
Saapikkaat: Kierrätyskeskus
Pipo ja tuubihuivi: Itse neulotut
Farkut: Kierrätyskeskus
Mukavaa keskiviikkoa

-Nelli-

30 kommenttia:

 1. Onpas tosi kiva idea! Vaaleanpunainen ei ole minunkaan värini mutta sinulle kyllä sopii hyvin. Tilkkuhelma ja pitsit ovat ihanat. Todella onnistunut yhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Tuo vaaleanpunainen ei tosiaan mun väreihin kuulu, olen syksy väreiltäni ja mielestäni vaaleanpunainen myös sotii oman porkkanapään kanssa. Mutta siitä huolimatta tykkään tästä ja tulen käyttämään tunikaa paljon.

   Poista
  2. Meillä on selvästi sama väritys. :)

   Poista
  3. Ja ihan paras väritys :) Rakastan syksyn murrettuja värejä.

   Poista
 2. Aivan ihana... Varmistusvaiheesta kuvia??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun vaikea toteuttaa noita vaihekuvia kun matkalla voi mieli muuttua niin paljon, että menee hirmu hankalaksi tuo kuvaaminen, enkä aina sitten tiedä mikä kuva on oikea kuva. Kokeiltu on ja joskus kyllä taas onkin homma mennyt suunnitelman mukaan. Tää on pitkälti kaavan mukaan tehty kuitenkin.

   Poista
 3. Tunikat on kivan monikäyttöisiä <3 Ja vaaleanpunainen niin keväinen! Melkein voi jo kuulla lintujen laulun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihan parhaita. Ja jos joskus laitan tuohon lisää tavaa helmaan niin saan kivasti minimekon :)

   Poista
 4. Tosi kaunis tunika! Upean kokonaisuuden sait aikaan :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva asu,ja kivan väriset talot,missä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alppikylässä otettuja kuvia. Tosi kiva alue, voitas muuttaa sinne mutta siellä ei ole lähellä vettä.

   Poista
 6. Ihana tunika! Just sen mallinen, mitä haluaisin itsellenikin. Kiva kun laitoit tuon lehden numeron, mistä kaava on, niin nyt voi kavereilta kysellä, jos jollain sattuisi olemaan tuota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuosta kaavasta saa monenlaisia tunikoita, hiukan muokkaamalla kaavaa ja se muokkaaminenkin on helppoa.

   Poista
 7. Miksipä lopettaa jonkin asian tekemistä jos se kerran on kivaa. :) Kyllä siinä seinä tulee vastaan sitten kun niitä on tarpeeksi tehnyt ja sitten keksii jotain uutta!

  Mulla on kaapissa ihme kasa pieniä paitoja, pitääpä joku kerta siivota koko kaappi (on pitänyt jo pitkään) ja levittää vaikka lattialle ne pienet ja katsoa saisiko niitä miten yhdisteltyä. Ainoa vain, että nyt kaipaisin enemmän värejä ja nuo on enempi valkoisia, vaaleanruskeita, harmaita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värjää hiukan tai piirrä tekstiilikynillä tai ompele koristenauhoja vino pino...Kyllä sä keksit miten saada väriä :)

   Poista
 8. On upea :) Pyörähtelin itsekin peilin edessä ja mietin miten muokata päällä olevaa tunikakaapua. Koska olen lyhyt ja pyöreä, niin kaikki vaatteet on liian pitkiä, roikkuvat polvien alapuolella. En toisaalta haluaisi alkaa pätkimään valmista vaatetta, mutta ehkä pelkkä vyötärönauhan tekeminen voisi nostaa helmaa riittävästi. Ja olis kyllä mukava löytää itselle sopiva kaava, jota muokata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyt olen minäkin enkä mikään hoikka muutenkaan. Itse taas leikkelen surutta vaatteet ja muokkaan niistä toimivampia. Että tulee käytettyä :) Kaavoja löytyy ihan varmasti :)

   Poista
 9. Miksi lopettaa tunikakausi, kun ideoita pursuaa. Anna mennä vain.Todella kaunis, romanttinen tunika. Itsekin käytän paljon tunikoita töissä mekkojen lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tunika on yksi lemppareitani. Paljon kun on samalla ajatuksella tehtyjä tunikoita niin alkaa hiukan miettiä, että onko mitään järkeä hommassa :)

   Poista
 10. Siis niin huikea idea, ja vielä huikeampi toteutus! Aivan ihana tuo tunika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on isot määrät, kun on tehty vanhoista paidoista :)

   Poista
 11. Aivan ihana tunika, mulle tulee siitä mieleen Odd Molly:n upeat romanttiset tunikat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Samaa monet sanoo näistä mun tekeleistä :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!