maanantai 2. tammikuuta 2017

Jämät on mun iloHävikkiruoka vinkit lähenee loppuaan pika puolin. Toki kaikkia vinkkejä ei ole tulossa edes tänne, esimerkiksi joulusta jäi paketit kalkkuna-ja broilerpekonia ja niistä saatiin erittäin hyvää pastaa, joukkoon sipulia ja tilkka kermaa ja niin hyvää. Myös parsakaalin jämästä tuli herkullista parsakaalipastaa, jonka reseptin voi käydä nappaamassa täältä. Tuon pekoni pastan voi tehdä samalla reseptillä mutta vaihtaa parsakaalin vain sipuliin ja pekoniin. Eli pastaakin on syöty toistaiseksi aika hyvin. Paljon on vielä raaka-aineita kaapissa ja ainakin kukkakaalista ja juustosta tulee kukkakaali-juustokeitto. Toki voin siitäkin laittaa reseptiä ja joistain muistakin mutta myöhemmin, sillä minua kutkuttaa julkaista hiukan jo muutakin tänne.

Minä nautin siitä, että voin jämistä tehdä kaikenlaista ja siksipä minun jämäni löytyy myös päältä. Vanha villapaita on löytänyt monta uutta muotoa, paloja siitä löytyy ihanassa viitassa, pojan myssyssä ja nyt myös minun pannassa, hiukan kasaria pitää olla pukeutumisessa. Härdellin myssy on ollut kovassa käytössä vaikka pakkasia ei ole ollut. Hän on silti halunnut laitta myssynsä päähän. Rassukka. Kaava vinkin voi napata täältä. Tuo panta on helppo toteuttaa ja käytin pohjana turkispannan ohjettani, neulepanta on vain muutaman sentin lyhyempi kuin turkispanta, johtuen materiaalin venymisestä. Ohjeen voi kädä nappaamassa täältä.


Ihana loma jatkuu, saa keskittyä koti asioihin, tehdä vapaasti sellaista mitä ei ehdi tai jaksa työpäivien jälkeen tehdä ja mikä parasta ehtii ulkoilla omien lastensa kanssa. Tehdä asioita heidän kanssaan. Eikä tarvitse kyllä lähteä minnekkään matkalle, ei edes huvita lähteä kun näin on hyvä. Ennen mukavaa reippailua kannattaa laittaa pizzataikina kohoamaan, hiukan viileämpään paikkaan niin kohoaa hitaammin, ettei taikina sitten kävele vastaan kun astuu ovesta sisään. Voi leikata valmiiksi myös kaikki joulusta ylijääneet leikkeleet silpuksi, myös ananaksen palat voi leikata jääkaappiin valmiiksi ja raastaa juustoja. Ei tarvitse kotiin tullessa kuin vain keittää tomaattikastike. Ja kaikki ainekset tulee siitä jämästä mitä kaapissa on. Pizza on yksi helpoimpia juttuja, jonne piilottaa hävikin. Ja kun valitsee ne leikkeleet niin ei tarvitse paistaa niitä erikseen. Pizzapohjan reseptin saa täältä ja täytteet oman jääkaapin antimista. Koska keitän aina vahingossa liian paljon tomaattikastiketta niin lähes aina saadaan myös tomaattikeitto pöytään. Normaalisti syödään tomaattikeitto toisena ajankohtana mutta nyt oli sen verran kirpeä ilma, että mieli teki jotakin lämmintä keittoa myös. Tomaattikeiton ohjeita blogista löytyy monen monta ja keitonkin voi tehdä aina kaikesta mitä sattuu juuri sillä hetkellä olemaan kaapissa. Useasti laitan joukkoon paljon sipuliakin mutta nyt en tehnyt muuta kuin lisäsin mausteita ja yrttejä sekä vettä. Tulinen tomaattikeitto ja juustoinen tomaattikeitto -reseptit nyt ainakin ovat kokeilun arvoisia ja niihin saa myös upotettua kivasti joulun jämiä kuten vaikka juustoja. Meillä on paljon juustoja jouluna ja niitä jää aina yli. Siksi pitää olla paljon reseptejä, joissa juustoja hyödynnetään.Ihanaa päivää kaikille

-Nelli-

2 kommenttia:

  1. Tomaattikeitto on ihan parasta talvisena päivänä. Lämmittää sisuskaluja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta. Ihan paras keitto kun on ollut pakkasessa riehumassa :)

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!