lauantai 14. tammikuuta 2017

Farkuista uudeksi


Farkuille uusi elämä


Farkku on mun lempi materiaali ja siitähän olen tehnyt tuhat ja sata ihanaa tuunausta niin kesään kuin talveenkin ja toki myös näihin välikausiin, niin kuin nykyään keväästä ja syksystä sanotaan. Haluan nyt kerätä muutamia ihania tuunauksia farkuista ihan vain ideaksi tähän ja muutamiin laitan linkit niin pääsee tarkemmin katsomaan, että miten ja mitä on tullut tehtyä. 
Farkku on monikäyttöinen ja täytyy myöntää, että voisin vuorata kotini kokonaan farkuksi, niin paljon siitä tykkään. Farkku on kestävää ja se muotoutuu lähes miksi tahansa ja näyttää aina hyvälle. Farkku on myös helppo yhdistää minkä kanssa tahansa, neuleet, pitsi, nahka, turkis, mikä ikinä mieleen juolahtaa. Siinä niitä syitä muutama, miksi tämä materiaali on suosikkini.


Farkku sopii sisustukseen erittäin hyvin ja on kestävä. Lapset voivat hyppiä ja pomppia, repiä ja riuhtoa, eikä tyyny tai rahi mene miksikään. Koirat voivat raapia ja pureskella tyynyjä ja mitään ei näy missään. Farkku myös kuluessaan vain paranee.


Voit tehdä mitä tahansa ikinä mieleen juolahtaa. Farkku mukautuu sen mukaan mihin sen haluat laittaa. Sen kanssa sopii lähes mikä tahansa materiaali kaveriksi ja sen tyyli myös muuttuu sen mukaan.


Kaikkea kannattaa kokeilla ja testata. Aina ei tarvitse koko vaatetta purkaa vaan voi yksistä farkuistakin saada tehtyä jotakin ihan uutta pienillä jutuilla. 


Tai vaan yhdistellä pienesti. Yläosa farkkujen lahkeista ja liian peini hame poikki ja se kiinni yläosaan. Hameosaksi sopii lähes mikä materiaali tahansa.


Syksyn ja talven tuiskuun ja tuiverrukseenkin farkku sopii hyvin. Tumppua ja rukkasta tai lippahattua ihan erilaista. Lasten suosikit ihan ykköset.


Liiviä, takkia, mitä vaan. Mielikuvitus on rajana vaan. Lähinnä olen vaatteita tehnyt mutta tämän kevään aikana alkaa farkku näkymään kyllä vähän muuallakin, lupaan sen.


Tässä näät minun farkkuideat yhdessä postauksessa, monta jäi varmasti poiskin mutta ei se haittaa nyt yhtään, tässä on jo iso määrä. 


Koirakin tykkää farkusta, se on kestävää ja ihanaa. Farkkuisessa pesässä on ihana kölliä ja antaa unen helliä.


Jos ei farkku suuresti miellytä, niin sillä saa hyvin koristeltua myös vanhoja vaatteita. 
Miksi farkku on lempparini? Yksinkertaisesti siksi, että se vaan on niin hyvä ja monipuolinen.


Ihanaa lauantaita

-Nelli-

14 kommenttia:

 1. Upeasti ideoita! :)
  Liinapolulta terkkuja ;)

  VastaaPoista
 2. Oletpa keksinyt hirmuisesti kaikkia kivoja uusia ideoita farkuille!:) Kivaa viikonlopun jatkoa!
  <3:llä Elina

  VastaaPoista
 3. Tän jutun suosikkini oli pitsillä koristettu farkkukranssi ja sitten tuo mekko:)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, että lupaat kehitellä uusia ideoita vanhoista farkuista. Seuraan blogiasi innokkaasti ja ompelen itsekin paljon hylätyistä farkuista. Olen huomannut saman kuin sinäkin, kulunutta farkkukangasta on helppo amatöörinkin ommella. En ole saanut mitään ompelukoulutusta, Olen vain yrittänyt ja erehtynyt, mutta samalla oppinut paljon. Kiitos!
  Terveisin Mimosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko mikään kehittely mitään uusinta uutta mutta ajattelin testailla tuon farkkulehden ideoita vähäsen.

   Poista
 5. Ihania farkkukuvia! Mä niin kuolaan noita sun tekemiä lippahattuja aina vaan! Ne on hurjan kivat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän Härdelli on myös ihan noihin lippahattuihin rakastunut. Pitääkin kaivaa nuo esiin ja kokeilla menisikö ne sen päähän. Jos toisen noista antaisi sille :)

   Poista
 6. Olen useampana päivänä päätynyt aina lukemaan blogiasi. Miettinyt myös näitä farkuista tehtyjä saapikkaiden ns.säärystimet. miten olet ratkaissut pysyvyys jaloissa? Onko vetoketju vai kuminauha käytetty? Faekkulaukkukin on aivan ihana! 😊 kuten koko blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ensin kääntänyt saapikkaiden varren, leikannut takaa auki, että ovat väljemmät. Sen jälkeen ommellut farkuista sopivat päälliset ja ommellut kiinni saapikkaaseen. Toki voi myös tehdä irtonaiset, jotka kiinnittää neppareilla tai nauhoilla saapikkaan varteen. Miten nyt haluaakin asian ratkaista. Tässä linkki alkuperäiseen postaukseen, jos siitä olisi enemmän apua.
   http://villananna.blogspot.fi/2016/07/kesan-bohoimmat-bootsit.html

   Mukavaa, että saat ideoita blogistani :) Toivottavasti inspiroi jatkossakin.

   Poista
 7. Hei vaan farkkutuunaajat! Minulla on Jyväskylässä putiikki, jossa myös puhalletaan elämää vanhoihin farkkuihin: https://www.facebook.com/ompelimofarkkusauma/ ja www.farkkusauma.fi

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!