perjantai 30. joulukuuta 2016

Tilkut mekoksiTämä seuraava työ oli minulle terapiatyö, sillä minulla on pitkään ollut täydellinen musta-aukko mielikuvituksessani ja varsinkin siinä, että lähtisin toteuttamaan mitään ideaani. Olen kärsinyt siis jo kesästä asti pienoista ompelujumia mutta tämän työn myötä olen jälleen innostunut uusista ideoista ja entistä enemmän innostuin tilkkutöistä. Parasta tässä on se, että tämä materiaali on nyt lähes jokaista palaa myöden hyödynnetty. Mekko on muokattu vielä kuvien jälkeen, eli helma sai virkatun reunapitsin, alunperin kun suunnittelin, että saa olla ihan tuollainen mutta reunapitsi antaa sille kyllä vähän ryhtiä. Helmaan siis. Apuna käytin Moda 5/2007 lehden kaavaa. Samaa kaavaa käytin farkkumekossani. Ei kannata jämiä heittää pois tai laittaa rahien sisään. Niistä saa upeita palavaatteita ja tästä mekosta tuli minulle ensi vuoden ehdoton hittimekko.

Pakko tähän loppuun laittaa isot kiitokset Ompelumania fb-ryhmää siitä, että järjestivät kierrätyshaasteen, johon osallistuin ja löysin sen kautta omplelun ilon jälleen. Tein haasteeseen kolme työtä, joista nähdään se keskimmäinen työ ensin.


Pakko myöntää, että tässä vaiheessa hiukan pelotti, että mitä kummaa sitä onkaan tullut tehtyä mutta kun päälleen tuon laittoi niin fiilis muuttui saman tien.

Mekko: Tehty ilmaisosastolta löydetyistä puuvillapaitojen jämäpaloista
Tuubihuivi: Itse neulottu, ei ohjetta
Kengät: Kierrätyskeskus, Nihtisilta
Takki: Fida, Maunulan liike


Näistä puuvillaneuleista on tehty jo vaikka mitä. Paitoja oli yhteensä kuusi

Mukavaa päivää kaikille

-Nelli-

14 kommenttia:

 1. Suorastaan hämmästyttävän hieno lopputulos! Ei voisi uskoa että se näyttää noin hyvältä päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vähän mietitytti kun sen tuohon henkasiin laitoin, että meniköhän homma ihan mettään. Nut on ihan hyvä hetki sanoa, että on mukavaa omistaa kurvikas torso :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Ja sopisi sullekkin loistavasti.

   Poista
 3. Onpas upea mekko! Nämä sun ohjeet on kyllä sellaisia, että alkaa aina silmäillä vaatekaappia ja tilkku/jämälaatikoita ihan uusin silmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, joo mulle ei riitä enää ihan perus vaate tuunaukseen, nyt tarvitaan tilkut ja jämät :)

   Poista
 4. Se näyttää sun päällä todella upealta! Ei millään ois arvannut, kuinka hieno se todella on, jos ois vain sen henkarikuvan nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo henkarikuva mietitytti minuakin kyllä ja varsinkin kun olen muodokas niin pelotti mutta hyvin onnitui ja toimi.

   Poista
 5. Kertakaikkisen mahtava!! Näyttää upealta sun ylläsi! Mulla on pieniä kutistettuja villpaitatilkkuja, joista oon pitkään haaveillut paitaa. Jospa mä saisin tästä tarvittavan potkun ja inspiksen alkaa sitä sommittelemaan...
  Ihanaa uutta vuotta Nelli! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä aika mahtava terapia työ kaikin puolin, ei muuta kuin kokeilemaan Ihanaa uutta vuotta myös sinulle :)

   Poista
 6. Todella upea.
  Onnellista Uutta Vuotta Sinulle Ja Perheellesi.

  VastaaPoista
 7. Tää on kyl upea sun päällä! Tosiaan hengarissa roikkuvana ei voisi arvata vielä miten upea on päällä. Sopii sulle täydellisesti ja ihana asukokonaisuus muutenki. Saatasko joskus järkättyy yhteinen kirppiseikka? Ois kivaa. :) En oo vähään aikaan käynyt ja ois oikeesti monenmoista tarvetta ja ikävä kierrätysompeluakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vois vaikka pitää kirppistreffit. Olen esimerkiksi ensi viikon vielä lomalla tai sitten jossakin kohtaa loman jälkeenkin käy.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!