tiistai 27. joulukuuta 2016

Joulupäivän rääppiäisbrunssi ja kahvikuorinta brunssin kahvipuruista


Luin eilen erästä feissarin kokkiryhmää, oli puhetta jouluruuan pois heittämisestä kun ei enää maistu. Keskustelu oli kaikin puolin aika hervoton ja jäin ihmettelemään sitä, että aloittaja heitti surutta ruokaa roskiin vaikka olisikin kyse ollut vain hyvin pienistä määristä ruokaa, samassa keskustelussa myös pui sitä, että ei koskaan kehtaisi tarjoilla vieraille hävikkiruokaa missään muodossa. Jäin pohtimaan, että oliko aloitus provosointia vai onko sellaisia ihmisiä oikeasti olemassa, jotka toimii näin jos ei ruokaa saa ensimmäisen päivän aikana syötyä. Minulle tuo kuitenkin on kauhistuksen paikka, sama kuin heittäisi rahaa roskiin. Joka tapauksessa itse kyllä siellä kerroin avoimesti mitä teen tähteille itse ja miten paljon myös tarjoilen vierailleni hävikkiruokaa ja monet vieraista juuri haluaa tulla syömään tähteistä jalostettua herkkua.

Minusta kaikki tuo kirjoittelu tuntuu niin vieraalle, kun meillä odotetaan kovasti aaton lisäksi joulupäivän aamun rääppiäisbrunssia, johon kerätään kaapista kaikki sellainen ruoka mikä on jäänyt aaton aamiaiselta vähemmälle huomiolle tai päivälliseltä ja mukaan mahtuu myös tietenkin kalat, joista voi tehdä leivälle herkkuja. Hävikkiruokavinkkiä en saanut tähän kohtaan vielä tehtyä kun lapset halusivat puputtaa kaikki kolme päivää jouluruokaa ja ruokaa jäi todella vähän yli mutta niistä kyllä tehdään tänään hävikkiruokaa ja saatte reseptin mahdollisimman pian tänne. Mutta niitä odotellessa saa kertoa omat hävikkiruokavinkkinsä kommettiboxiin.

Jolupäivän ohjelmaan kuuluu meillä myös joulusauna, lahjojen rakentaminen ja ihan vain oleilu ja pelaaminen. Tänä vuonna on paiskittu Uno kortteja pöytään minkä ollaan jaksettu ja leffoja katseltu ja joulupäivänä aloitin uutta villasukkaa. Kahdet sukat kun jäi paketeista pois, tosin nämä sukat ovat minulle ja Härdellin sukat sekä mieheni sukat tulee sitten perässä päin. Haluan nyt ehdottomasti kaikki pikkuisen lankakerät pois pyörimästä.

Uuniriisipuuron reseptin olen julkaissut täällä ja vihannestaskut löytyvät täältä.

Toscakakku maistuu aina, aamulla ja illalla Joulusaunassa nautitaan kiireettömästi herkuista, tällä kertaa suklaasta, jalat hoidettiin kylpypommeilla ja kahvipuruista tehtiin kuorinta-aine. Ihanaa nautintoa. Näin pienesti muuttuu tavallinen sauna kylpyläksi.

Resepti

Noin 2dl käytettyä kaviporoa jäähtyneenä
(espressokahvista saa hyvin kuorinta-aineen kasvoille, tavallinen kahvi on liian rakeista. Mutta tavallisen kahvin voi levittää kasvoille naamion malliin ja antaa olla kasvoilla noin 3 minuuttia ja pestä pois)

noin 2tl ruokasoodaa
(
poistaa kuollutta ihoa ja kirkastaa ihoa)

1 tl hunajaa
1tl oliiviöljyä tai kookosöljyä

Sekoita aineet keskenään ja levitä iholle hitaasti pehmeästi hierovin liikkein pitkään ja huolellisesti. Pese kahvi pois vedellä. Ihana ja virkistävä olo.

Kahvinporot sisältää antioksidantteja ja ihoa kosteuttavia rasvoja. Ne myös lisäävät pintaverenkiertoa ja vähentävät selluliittiä.


Huom. Kahvi saattaa värjätä, joten huuhtele pesutila huolellisesti!

Oikein ihanaa päivää 

-Nelli-

2 kommenttia:

  1. Minullekin tuollainen poisheittäminen on täysin vierasta;niistä jämistähän voi duunata jotain uutta hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei minulta ainakaan tule ymmärrystä moiseen toimintaan. Mikään ei ole niin hauskaa ja mielenkiintoista kuin tehdä jämistä uutta.

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!