sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Joulun aamiaspöydän virkattu leipäkori ja ommeltu leivinliinaTänä vuonna tulee hyvin vähän mitään reseptejä muista kuin hävikkiruuasta tehtyjä, mutta paljon muuta tulee ja taidetaan blogissa viettää pidennettyä joulua juuri tästä syystä. Jouluaamuna meillä herätään puuron tuoksuun ja aamupalaa nautitaan aina joulupukinkuumalinjaa katsoessa. Olohuoneessa saa syödä ja katsella telkkaria. Mikään kiire ei minnekkään ole vaan kaikessa rauhassa vain nautitaan.
Tänä vuonna halusin mukaan vähän itse tehtyä ja sisustuskorit ovat helppo ja nopea toteuttaa. Korin sangat on toteutettu vanhan nahkatakin osista. Itse kori voi totetuttaa joko vanhoja t-paitoja käyttämällä tai sitten ostetusta trikookuteesta. Itse löysin kerän trikookudetta koristani ja tein siitä leipäkorin lämpimäisille. Aamiaisella tarjoilen aina tuttuja pika-voisarvia. Niitä nautitaan aina joko täyttämällä ne tai sitten dippaamalla hilloihin tai marmeladeihin. Näin tälläkin kertaa.

Osa tarjoiluastioista ja lautasista on Kierrätyskeskuslöytöjä. En enää katselle uusia lautassettejä kun Kierrätyskeskuksesta saa upeita juttuja kattaukseen ja meillähän katetaan aina niin, että eripari on paras pari- ajatuksella. 

Korin virkkausohjeita on netti täynnä. Itse tein leveäpohjaisen ja matalareunaisen korin. Sangat on helppo lisätä valmiiteen työhön helposti. Tämän korin teossakaan ei kauaa nenu tuhise ja korin lisäksi voi virkata lopusta vaikka pannunalusia, joita virkkailin tuossa kesällä ja postailin. Tällainen sarja sopii hyvun myös vaikka lahjapakettiin.

Leivinliinoja on helppo tehdä kankaan jämistä ja niitä tarvitaan myös aina. Punainen söpö leivinliina on tehty aikanaan itselle ommeltuun esiliinaan, tämä setti on myös sellainen, jonka voi tehdä lahjaksi läheiselle.


Aatossa on aina sellainen ihana pieni odotuksen kutitus mahassa. Odotetaan hyvää ruokaa, juomaa, seuraa ja tietenkin joulupukkia ja lahjojen avausta. Odotan myös sitä hetkeä kun vieraat lähtevät, lahjat on avattu ja saa heittäytyä naposteltavien kanssa sängylle omaan rauhaan ja laittaa leffa pyörimään.


Meillä ei luumumarmeladista välitetää niin joulutähtiin tulee aina viniljarahkasydän. Johan maistuu taas nämäkin herkut meille. Vaikea perhe. Suklaiden reseptit löytyykin sitten täältä.

Bon Appetit

-Nelli-

2 kommenttia:

 1. Ihanat herkut ja tuo leipäkori on huippu.

  Vietän täällä pyjamapäivää.
  Rentouttavaa Joulun Jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ihana rentoutua ja olla vain. Tosin meikäläinen nyt innostui postailemaan kaikenlaista jo nyt ja ompelukone kutsuu minua myös. Ja innoissani odotan hävikkiruokaa pöytään. Tänään se alkaa...

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!