keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Itse tehdyt joululahjat

Muutama vuosi sitten sai lukea aika paljon siitä, että itse tehdyt lahjat ovat roskaa eikä kukaan niitä halua mutta käsitöiden arvostus on noussut sen verran ihan muutamassa vuodessa, että on ilo lukea keskusteluita, joissa toivotaan niitä itse tehtyjä lahjoja. Tämän vuoksi halusinkin nyt kerätä omat tämän vuoden lahjani yhteen postaukseen ja blogin uumenista kaivaa muutaman idean, jotka sopivat myös hyvin lahjoiksi. Jos jollakin on iso paniikki lahjojen kanssa, niin muutama lahja on nopea valmistaa.

1. Ponchot

Poncot on helppo totetuttaa vanhoista neulepaidoista. Niihin saa uppoamaan mös kaikenlaiset tilkut ja pitsit, riippuen millainen henkilö on ponchon saaja. Lyhyet, pelleriinit sopivat myös hyvin paketteihin.


2. Joulukoristeet

En yleensä anna lahjaksi joulukoristeita mutta tänä vuonna innostuin tekemään niitä monesta eri materiaalista. Tämän lahjan saaja on myös siinä tilanteessa, että hänellä ei oikein ole mitään koristeita kotonaan ja siksi tein hänelle sopivat koristeet. Hän voi itse tehdä itselleen koristeoksan, johon laittaa valot ja nämä koristeet tai mitä ikinä haluaakaan. Lahjapaketin voi tehdä tapetista.


3. Villasukat

Meillä ihan joka vuotinen lahjatoive, villasukat ja niitähän saa sitten kaikki, paitsi en tänä vuonna halunnut stressata ja villasukkia tulee joulun jälkeen sitten niille, jotka eivät aattoon näitä herkkuja saa. Sukat kaikki teen jämälangoista, joita käsityöläisillä jää monista neuleista yli, minulla ainakin. Jämälankasukista saa tehtyä myös ihania sukkia, jotka sopivat kenelle tahansa. Itse valitsin kuitenkin tytölleni polvisukkamallia olevat sukat ja poikani saa kirjoneulesukat.


4. Villasukat teinille

Teinipojalle tein farkkusukkaset, jotka varmasti kelpaa hänelle. Tleensä teen raitasukkia, joten nyt oli hyvä hetki tehdä pikkuisen erilaiset sukat. Olen varma, että tykkää näistä. Sai hyvin tuhottua jämälankoja ja pikkukeriä.


5. Neulesetti vanhasta villapaidasta

Jos puikot eivät pysy hyppysissä niin neulesetin voi tehdä myös huovuttuneesta villapaidasta. Setin voi tehdä oman mielen mukaan, sukat, pipo, lapaset, tuubihuivi. Mikä vain lahjan saajaa kiinnostaa. Nämä ihanuudet voi myös koristella erilaisin tavoin. Virkata kukkia tai ommella ylijääneitä helmiä tai rikkoutuneista helminauhoista tehdä koristuksia. Mikä vain käy. Tähän settiin tein ihan putkisukat mutta istuvatkin voi tehdä.


6. Kylpypommit

Nämä todella rentouttaa ja saa jalat tuntumaan ihanan pehmeiltä. Helppo tehdä ja nopea toteuttaa, eli jos kiire vaivaa niin nappaa tästä hyvä hyvä idea. Näitä oli myös hauska tehdä ja varmasti teemme näitä pian lisää, sillä osa kylpypommeista jäi meille mutta ne on aika hyvin käytetty jo. Eli menee täydestä niin miehille kuin naisillekkin.


7. Marianne- setti

Tämäkin sopii hyvin lahjapakettiin. Vanhoista neuleista jälleen suloinen setti mutta erilainen mitä tuossa ylhäällä esittelin. Tähän settiin kuuluu pipo, kaulaliina ja lapaset. Kaulaliinassa on taskut ja reunaan on virkattu jämälangoista reunapitsit.


8. Pestävät pesulaput ja pesupussi

Tämä lahja sopii herkkäkasvoiselle henkilölle. Pehmeä flanelli sopii kasvojen pesuun hyvin. Mukaan kannattaa laittaa aina pesupussi ja kierrätyslahjasta kun on kyse niin säilytysrasiakin kannattaa tehdä kierrätysmateriaalista.


9. Herkkukaakao

Kiireisen iihmisen lahja, tässä ei todellakaan kauaa nenä tuhise kun tekee läheiselle henkilölle ihanan herkkukaakao lahjan. Tämä on makeaa, suussasulavaa ja sopii kylmiin talvi-iltoihin hyvin.


10. Herkut pakettiin

Kaikenlaiset herkut kuten wiener nougat- suklaa, rocky road ja riisisuklaa toimii pakettinakin hyvin ja ovat nopea totetuttaa mutta myös nämä 80-luvun suklaa pallerot ovat sellaisia, joita voi laittaa pakettiin ja antaa todelliselle herkkusuulle lahjaksi.


11. Koru pakettiin

Erilaiset korut tekevät iloiseksi ja jokaiselle voi tehdä tyyliin sopivan korun. Shamballa- koru on helppo toteuttaa ja hauska myös tehdä. Niitä tekee samalla kertaa enemmänkin ja eri materiaaleista.


12. Söpöjä myssyjä villapaidoista

Nikita malliset myssyt ovat ihan parasta ikinä ja tavallisesta pipon kaavasta on helppo muokata joustaville materiaaleille nikita myssyn kaava. Näistä tykkää niin aikuiset kuin lapsetkin. Myssyt saa eri näköisiksi helposti poistamalla asioita tai lisäämällä niitä.


Rauhallista päivää kaikille

-Nelli-

6 kommenttia:

  1. Sä olet niin taitava itse tehtyjen lahjojen suhteen,mutta kaikki eivät ole.Mutta itse tehdyt lahjat ovat ihania ,ja niitä on myös kiva väkertää(itselläni ruokalahjat;D)

    VastaaPoista
  2. Suloisia lahjaideoita.
    Ihanaa Joulun Aikaa Sinulle Ja Perheellesi

    VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!