perjantai 18. marraskuuta 2016

Kaikki käytetään, viimeistä langanpätkää myöden

Olen jäänyt miettimään osaltani tätä, että tuleeko minun käytettyä ja hyödynnettyä koko vaate jotenkin kun tuunaan vai miten siinä oikeasti käy. Näkyykö se jotenkin, että jossakin, että käytän kaikki mahdolliset osat ja materiaalit. Yleensä postaan blogiini asioita "väärässä" järjestyksessä tai pitkien aikojen päästä. Näin harvoin näkyy suoraan se miten ne materiaalit hyödynnetään kaikki. Kun oikein asiaa mietin, niin olen aika hyvin onnistunut tässä tavoitteessa. Ainakin omasta mielestäni ja onnistunut myös tekemään asioita, joista on meille iloa ja hyötyä. Otan esimerkikseni yhden puuvillapaidan jonka olen hyödyntänyt ihan kokonaan. Tuttuja kuvia siis tulossa ja tuttuja juttuja.
Jää teidän arvioitavaksi sitten, että menikö paita kankkulan kaivoon vai antoiko se minulle enemmän mitä antoi paitana.
Mikä on minun tarkoitus tällä? Haluan hyödyntää kaiken mitä vaatteesta irti saan. On myös hyvä näyttää miten vaate hyödynnetään ja miten montaa asiaa siitä voi tehdä. Koska lopultaan se jää aika epäselväksi kun postailee asioita sen mukaan mitä haluaa, ei sen mukaan missä järjestyksessä tekee.

Tästä lähdetään liikkeelle

Ensin paidasta tehdään poncho.
Vinkit ponchoon täältä.

Leikkuujätteestä saa hienosti hauskoja koristeita kuuseen.
Koristeisiin vinkit löytyy täältä.

Loput jämät ja ompelujäte meni muun samanlaisen mukana koiran petiin. Vinkit petiin löytyy täältä.

Mukavaa viikonloppua

-Nelli-

8 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä upeaa, että viitsit ja osaat hyödyntää kaiken. Ihailen muutenkin suuresti sitä, miten hienosti saat kaikenlaista kierrätettyä ja kaikki sun kierrätysjutut on vielä todella hienoja! Nykyajan kertakäyttökulttuurissa tuollainen kierrättäminen on todella harvinaista, joten arvostan asennettasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit, kiitos kannustavasta ja ihanasta kommentistasi :)
   Itse en enää edes juuri huomaa tuota kulutushysteriaa kun en juurikaan käy kaupoissa hankkimassa mitään uutta ollenkaan.
   Lapset toki saavat uutta, kun en halua heitä pakottaa mihinkään mutta on ollut todella ihana huomata miten he kuitenkin pikku hiljaa ovat omalla tavallaan lähteneet tähän mukaan. Tytär pyytää apuja vaatteiden muokkaukseen ja välillä pyytää isompia muokkauksia tekemään ja on löytänyt kirpputorien maailmaan.
   Vanhempi poika on vähentänyt reippaasti vaateostoksia ja hankkii nykyään tosiaan pelkästään tarpeeseen ja tutkii myös vaatteen alkuperää ja eettisyyttä.
   Nuorin taas haluaa välillä kaikenlaisia tuunattuja juttuja. Ne ovat ihan parasta hänen mielestä.

   Poista
 2. Ihania! Paidan kaunis kuvio tulee paremmin esiin ponchossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin paidasta tuli niin paljon suloisempi ponchona ja kuviokin näyttää hienolle.

   Poista
 3. Ihania ideoita leikkuujätteestä taas sinulla. Oma samantyyppinen juttuni eli vastaus antamaasi Diy haaste 2016, löytyy nyt tästä linkistä http://vaateviidakko.blogspot.fi/2016/11/diy-haaste-2016.html

  VastaaPoista
 4. Mahtava rikkaus kun osaa käyttää kaiken noin luovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Välillä vaan jää miettimään, että tuleeko se kaikki käytettyä ja miten sen käyttää. Näin sen huomaa, että kyllä vain, mikään ei mene hukkaan niin sanotusti.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!