sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Koristeiden teko jatkuu

Tämä projekti alkoi siitä kun mieheni hajoitti lasisen kannun. Enhän minä voi sitä pois heittää vaikka sitä ei voi enää siinä tarkoituksessa käyttää mitä alunperin on tarkoitettu käytettäväksi. Ei auttanut muu kuin mennä keräämään oksia metsästä ja kaivaa sisustuskangas näyte- kansio esiin. Näistä saakin vaikka mitä kivaa. Todella pidän roskasta askartelusta. Saa kyllä erikoisia juttuja tehtyä vaikka miten paljon. Halusin samaa tyyliä kuin aikasempi koriste mutta sellainen mikä voi olla pöydällä. Kumpaankin laitetaan pian valot niin muuttuvat vielä enemmän jouluisemmiksi. Molemmat koristeet ovat siitä hyvät, että valot tuovat jouluisen efektin mutta muutoin ne sopivat ihan tavallisiksi koristeiksi.
Olen todella innostunut tekemään tällaisia koristeita ja meinaan näiden parissa myös jatkaa hetkisen. Nämä koristeet ovat myös hauska joululahjaidea.  Näistä koristeista voi tehdä paljon muutakin kuin näitä oksa koristeita. Mielikuvitus on rajana.


Tarvikkeet:

- lasikannu
- keppejä
- siimaa
- valkoista pitsiä
- tylliä tai pitsiä
- sisustuskangas näytteitä
- langan pätkiä tai vanua
- lankaa
- pahvinen tupsukehikko
- sydän- ja tähtikaavat

* Kaavat saa piirrettyä helposti seuraavasti: Googlaa sydän tai tähti, klikkaa kuva sopivan kokoiseksi ja piirrä paperille ruudun läpi. Näin saa nopeasti ja helposti tällaiset kaavat tehtyä.

* Kepit voi maalata halutessaan valkoisiksiksi. Itse jätin ne nyt ruskeiksi, Katsotaan onko parempi maalata ne kun laittaa valot.

* Leikkaa tyllistä kudetta ja pyöritä tupsukehikon ympäri tasaisesti, tee samoin kuin teet lankatupsun. Muista, että montaa kerrosta ei tarvitse tehdä tyllistä, sillä muutoin tupsusta tulee liian tiivis ja painava.


* Asettele valkoinen pitsi lasikannun sisään ja asettele samalla myös kepit. Mukaan voi laittaa myös valosarjan jos haluaa. 

* Leikkaa ja ompele sydän- ja tähtikuvioiset koristeet sistuskangas näytteistä. Laita täyte sisään. Pujota isolla parsinneulalla pätkä lankaa koristeeseen. 


Mukavaa isänpäivää 

-Nelli-

2 kommenttia:

  1. Kauniita koristeita. Tuollaisia voisi itsekin näperrellä lahjapakettien päälle koristeeksi ja toki muutenkin omaan kotiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noista kangas näytteistä saa vaikka mitä kivaa tehtyä.

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!