torstai 20. lokakuuta 2016

Villapaidasta poncho

Minun lempivaatteita on tässä säässä ehdottomasti lämpimät neuleet, ponchot, viitat ja liivit. Ja näitä olettekin saaneet nähdä blogissani paljon. Ilmaisosastolta olen aikaa sitten löytänyt huonokuntoisen miesten paidan. Minulle tämä kalastajaneule ei ole aito vaikka onkin merkkivaateesta kyse. Minulle aito kalastajaneule on käsin neulottu, ei tehtaassa koneella sarjassa nakutettu paita. Tämän vuoksi on helppo leikellä ja tehdä jotakin ihan uutta. Ilmaisosastoilla todella kannattaa kiertää, sillä materiaalia kyllä löytyy ja paljon. Tämän ponchon tarvikkeet voi kaikki löytää ilmaisosastolta.
Pncho on ihana vetaista päälleen aina kun hiukan viluttaa. Ja hyvin voi laittaa päälleen myös kun lähtee ostoksille tai kylään päälle. Toki voisi myös kuvitella, että ulkona on isot lumikinokset ja pakkasta niin paljon, että jäätyy pystyyn kun laittaa naamansa ulos. On ihana kääriytyä ponchoon pikku mökissä ja makoilla takan edessä lämpimässä.


Tarvikkeet:

-neulepaita
- turkista
- jokin koriste
- langan jämä
- pieni pala nahkaa

- Leikkaa paitasta hihat pois, avaa hihojen saumat sekä paidan sivusaumat ja resorit. Leikkaa olat pois niin, että kaula-aukko poistuu myös. tasoita leikkuu jälki.
- Ompele olkosat yhteen ja ompele toinen helmaosa sivusaumaan kiinni. Näin saat hauskan muodon ponchoon. Leikkaa hihoista huppuosat ja ompele osat yhteen ja kiinnitä ponchoon. Huolittele kaikki reunat saumurilla. 
- Tee nahasta ja koristeesta uusi koriste ponchoon. Jos poncho on iso voit pienentää sitä tekemällä esimerkiksi jonkinlaisen kiinnityksen. Kiinnitä koriste ponchoon lähelle huppua.
- Kiinnitä käsin vanha turkispanta hupun reunaan ja virkkaa helmaan langalla sopiva reuna.Ja kovan tuunauksen jälkeen onkin ihana päästä valmiiseen pöytään. Meidän yksi ehdoton suosikki kiinalainen ravintola on Itiksessä.

Mukavaa torstaita kaikille

-Nelli-

8 kommenttia:

 1. Täällä ei ainakaan ole kierrätyskeskuksissa (ekotorit/kontit) ilmaisosastoja. Tai no joo, ehkä banaanilaatikko eteisessä ja "Saa ottaa"-kyltti vieressä, siellä muutama eriparikuppi ja nuhjuisia kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin ajatellut laittaa Kontille viestiä asiasta, sillä heilläkin on myyntiin kelpaamatonta tavaraa aika paljon. Kannattavampaa on saada "roska" askartelijoiden pöydälle kuin heittää pois.

   Poista
 2. Augh, ei tosiaan voi enää ilman villaa mennä ulos. Aina palelee. Tuo ois hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Villaan on nyt hyvä kääriytyä :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!