sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Neulepaidoista paita lapselleTäytyy myöntää, että yksi iso syy miksi nautin tuunauksesta on se, että materiaalien määrä on aina haaste mutta isompi haaste on kun tekee jämistä jotakin ja saa nähdä miten tämä projekti päättyy kun saan laatikollisen puuvillapaidan jämiä tehtyä pois.
Keräsin puuvillapaitoja tarkoituksella jonkin aikaa kun löysin ilmaisosastolta rahin, jonka halusin päällystää neuleilla. Rahista tulikin ihan minun suosikkini ja paikka sille löytyi nopeasti makuuhuoneesta. Materiaalia jäi kuitenkin aika vino pino ja nyt vihdoin olen aloittanut niiden työstämisen. Nuorimmaiseni tarvitsi ehdottomasti rennon paidan itselleen kouluun ja isoimmista paloista sain hyvin toteutettua ajatukseni. Kaavaksi sopii ihan mikä tahansa lastenkaava lehden malli. Omani on Allt om Handarbete 3/2015 lehdestä. 
Poika tykästyi kyllä kunnolla paitaansa ja on kuulemma ihan lempipaita nyt ja äitikin on oikein ylpeä koska tykkää paidasta myös todella paljon. Materiaalit on hankittu Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Jämiä jäi vielä paljon, joten saan kehitellä vielä lisää kivaa.


Nautinnollista sunnuntaita

-Nelli-

6 kommenttia:

 1. Musta olis ihana saada näihin joskus myös ohje: näin leikkasin, nämä saumat säästin ja hyödynsin, jne. Mä käyttäisin mielelläni ompeluissani vanhoja vaatteita, mutta en tiedä, mistä aloittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osassa onkin ohjeet ja olen tehnyt aloittelijalle oman postauksen. Ja nyt kun olen valmiskaavaa käyttänyt niin en katso, että kauheasti muuta ohjetta tarvitsee laittaa. Tekee kaavan ohjeen mukaan. Eikä kaikkia pidä paljastaa ilmaiseksi :)

   Poista
 2. Kiva paita. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Sinä osaat kyllä yhdistellä hyvin eri vaatteista otettuja materiaaleja. Ja tehdä lapsillekin mieluisia vaatteita! Itse olen aika vähän lapsille tehnyt, kun en ole lainkaan varma, että se vaiva kannattaa, eli että tulisi niistä niin mieluisia, että käyttäisivät myös. Itselle kun tekee, niin ainakin tietää mistä tykkää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä useasti lapset itse pyytää tiettyjä asioita ja valitsevat itse materiaalit siihen. Nyt tein summissa mutta farkkupoika tykkää kaikesta mikä käy farkun kanssa. Ja tämä on juuri sellainen.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!