sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Askarteluohjeita

Tänä viikonloppuna on Helsingissä ollut kädentaitomessut ja Kierrätyskeskuksen Näprä osasto on menossa mukana. itsekkin piti olla siellä pyörimässä mutta kävikin niin, että olemme nuorimmaisen kanssa kipeinä, joten viikonloppusuunnitelmat menivät ihan uusiksi. Joten meni myös postaukset ihan uusiksi ja tänään ajattelin laittaa muutaman askarteluohjeen jälleen esille ja parastahan tässä on se, että kaikki materiaalit on löydettävissä joko Näprän omalta osastolta tai sitten ilmaisosastolta. Kannattaa klikata linkistä itsensä Näprän sivuille ja tutustua esimerkiksi pajakalenteriin. Tulossa on monenmoista pajaa, sivulta löytyy myös askarteluopas, josta saa vinkkejä omiin askarteluihin. Myös meidän yhteistyöbloggareiden vinkkejä löytyy myös. Kannattaa tutustua! Töiden ohjeisiin pääsee linkkien kautta.

1. Kuluneet puukengät kärpässieniksi
    - joitain materiaaleja on pakko hankkia uutena kun kierrätettynä ei saa ja yksi sellainen on maali.    Tosin tämä maali on niin riittoisaa, että saan aika monet kengät maalattua tällä punaisella maalilla.  


2. Suloiset pöytätabletit 
    - kaikki kierrätysmateriaalista. Nämä meni kaveripariskunnalle mutta itselle on suunnitteilla samantyyliset tabletit, kunhan tästä tervehdyn.


3. Nahkainen laukku
    - Laukku on tehty nahan palasista, langan jämästä, tilkusta ja nahkaremmistä. Kaikki jälleen kierrätysmateriaaleista. Laukku on vähän hassu mutta se ei haittaa.


4. Kaulakoru napeista ja nahasta
    - Erittäin helppo tehdä ja jos ei ole korumateriaalia kotona niin vanhat rikkinäiset korut kelpaavat tähän työhön loistavasti.


5. Lasten muovirannerenkaista aikuiselle rannerenkaat
    - Näitä materiaaleja löytyy näprän osastolta paljon ja jos kotoa löytyy pieniä tyttöjä niin monilla noita muovisia koruja jo löytyykin kotoa omasta takaa. Helppo tehdä.


6. Ovikranssi
    - Koko kranssi pohjineen päivineen on kierrätysmateriaaleista tehty. Kaikki muu on ilmaisosastolta, paitsi lasihelmet, pitsinauha sekä pahvi.


7. Avaimenperä mokka jämästä
    - Pienestäkin tilkun palasesta saa kivan avaimenperän. Et tarvitse muuta kuin kuumaliimaa ja nuo "metalliosat", joita löytyy kotoa varmasti tai sitten Näprän osastolta.


8. Peli farkusta ja leikkuu- ja ompelujätteestä
    - Tämä peli on ollut kesällä mukana eri retkillä. On ollut kiva pelata tätä ja vaikka hiukan tuulee niin ei tarvitse pelätä, että osat lähtee tuulen mukana.


9. Seinälokerikko
    - Tämän voi tehdä lähes mihin tarkoitukseen tahansa. Työpisteelle, askartelutarvikkeille, vessaan harjoille yms.


Oikein nautinnollista sunnuntaita

-Nelli-

6 kommenttia:

 1. Voi tätä ideoiden rikkautta! Suosikkini tästä olivat nuo puukengät, pöytätabletit ja farkkkukranssi:) Tuli ihan mieleen, että nämä sun ideat pitäisi saada kirjaksi... Mietipä sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole aikaa oma kustanteisesti alkaa väsäillä kirjaa. Mutta idea kiva.

   Poista
 2. Ihania ideoita ja vielä kierrätysjutuista. Olet taitava.

  VastaaPoista
 3. Upeita ideoita taas.Sulla niitä riittää:)

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!