torstai 11. elokuuta 2016

Vanha kauluspaita laatikkomalliseksi topiksi

Nyt kun syksy alkaa kolkutella ikkunaan niin on aika miettiä hiukan syksyn suloisia vaatteita. Vaikka itse on vielä kiinni kesässä niin hiukan jo jotain pientä tulee tehtyä syksyn säihin. Tämä toppi sopii hyvin syksyyn vaikka lyhyt hihainen onkin, nimittäin laittaa neuletakin vain päälle, jos tulee hiukan kylmä. Toppi on kuvattu toukokuussa kun ilakoitiin tulevaa kesää mutta enpä saanut kuvia julkaistua missään vaiheessa. Oli niin paljon muuta esiteltävää.

Pojalla on päällään Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta löydetyt paita ja shortsit. Nämä ovatkin olleet kovassa käytössä tänä kesänä. kangaslenkkarit taas on SPR Kontti Tammiston myymälästä. Näillä oli kiva hypätä kesään. Mutta minä hyppään toppini kanssa myös syksyyn. On meinaan aika söpö toppi.


Toppi on helppo tehdä. Avaat vain paidan muotolaskokset ja silität auki. Sen jälkeen leikkaat joko summissa tai vanhaa paitaa apuna käyttäen laatikko mallisen paidan. Hihoista saa hyvin huolitteluosat hihansuihin sekä kaula-aukkoon. Ei muita saumoja siis kuin olka ja sivusaumat (ei välttämättä sivusaumoja ollenkaan, jos on hyvän levyinen paita). Itse siis jouduin vielä suoristamaan sivusaumat, että olisi enemmän laatikkomallinen.Mukavaa torstaita kaikille

-Nelli-

14 kommenttia:

 1. Vaikuttaa helpolta tuunaukselta. Kivat nuo napit takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä helppo tuunaus. Kannattaa kokeilla.

   Poista
 2. Sanotaan että kauneus on katsojan silmissä. Sun silmissä se ainakin on. Saat vaatteista niiden hyvät puolet esiin tuunaamalla.

  VastaaPoista
 3. Kivan näköinen toppi, noi napit selässä onkin mukavaa vaihtelua ja rikkoo kivasti perinteisiä ajattelumalleja nappilistan sijaitsemisesta edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta nuo nappilistat takana on kyllä hauska juttu. Suunnitteilla enemmänkin tuommoisia.

   Poista
 4. Sä olet kyllä oikea tuunausvelho! Koska ilmestyy aiheeseen sopiva kirja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota kirja asiaa on kyselty ennenkin. En osaa edelleenkään sanoa mitään siihen :) Kiitos kovasti sanoistasi ja kommentistasi.

   Poista
 5. Loistoidea jälleen! Napeista takana tykkään minäkin :)

  VastaaPoista
 6. Wau! Aivan ihana toppi, tykkään kovasti tuosta laatikkomallista! Ja mahtava idea nuo napit takana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Välillä on kiva tehdä jotain ihan muuta kuin noita mun perus tuunauksia.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!