maanantai 22. elokuuta 2016

Syksyn tuunausvinkit

Uusi tuunauspostaus, johon olen kerännyt vinkkejä syksyn pukeutumiseen. Näissä hommissa parasta on se, että ei ole väliä tekeekö lapselle vai aikuiselle. Pienillä muokkauksilla saa molemmille hyvät ja sopivat vaatteet sekä asusteet. Tuunaukset ovat helppoja mutta osa vaatii enemmän aikaa ja keskittymistä. Nappaa suosikit ja tee itsellesi sopivat.


Farkkupalasista saa helposti kaikenlaisia laukkuja ja kasseja. tämä laukku on ollut monasti koulussa ja muissa riennoissa. paljon käytetty siis. Ompele farkuista leikeltyjä suikaleita toisiinsa ja kun suikaleita on tarpeeksi niin leikkaa sopivan kokoinen pala, josta saat kassin. Ei sen kummempaa.


2. Neuleen piristys

Joskus jokin vaate huutaa jotakin pientä piristystä ja tällä kertaa otin neulan ja lankaa ja aloin aikamoisen työn. Jokainen pallura ommeltiin paitaan käsin seuraamalla paidan omia silmukoita.


3. Neuleesta ja t-paidasta pipo ja säärystimet

Ehkä kaikkein helpoimpia tuunauksia on tehdä neuleista erilaisia asusteita. Oli sitten lapsi tai aikuinen niin löytyy varmasti omat suosikin helposti ja nopeasti. Lasten pienistä vaatteista saa ainakin sen pipon ja säärystimet, isommista neuleista jo sitten paljon muutakin.


4. Neule ja alushame yhteen

Minulla on voimakas tyttömäinen puoli ja tietenkin se tyttö välillä haluaa esiin tavalla tai toisella. Silloin syntyy näitä suloisia juttuja, niin kuin tämä paitani. Nämä onkin muuten helppoja tuunauksia. Paljon ei tarvitse osata kuin ommella suoraa koneella. Samalla tyylillä olen tehnyt paljon uusia vaatteita.

5. Neuletakin muokkaus

Välillä kaapista löytyy vaatteita, joita en ole käyttänyt kun ovat lopultaan aika hankalia käyttää. Sellainen neuletakki tuli vastaan mutta tällä kertaa tiesin heti mitä sille pitää tehdä ja tämän muokkauksen jälkeen on neuletakki ollut yksi suurimpia suosikkejani.


6. Lasten paidasta hiippapipo ja tuubikauluri

Kaikkein helpointa on tehdä lapselle lasten omista vaatteista uusia vaatteita. Tämä muokkaus oli pojan oma idea ja tykätty on ja paljon. Sopii myös hyvin pojan omaan tyyliin. Meillä kun saa itse toteuttaa omia juttujaan kunhan muistaa vuodenajat. Tämä on toiminut hyvin.


7. Neuleesta hame

Jos haluaa saada nopeasti jotakin aikaan niin hame on hyvä ajatus. Tässä ei kauaa nenä tuhise vaan hame valmistuu nopeasti muutamalla saumalla. Pituus märäytyy aina alkuperäisen vaatteen mukaan. Näitä tekee muutamia sarjatyönä. Onnistuu myös t-paidoista.


8. Mekosta lämmitin

itse olen ainakin todellinen vilukissa ja jos meinaa partsikautta venyttää mahdollisimman pitkälle, niin tarvitaan ehdottomasti lämpimiä vaatteita. Tämä olikin hauska idea toteuttaa. Liian pieni ja huopunut mekko pääsi uudelleen käyttöön hiukan erikoisemmalla ulkomuodolla ja on muuten lämmin.


Mukavaa alkanutta viikkoa

-nelli-

4 kommenttia:

  1. Tuo "ballerinapaita" mustan takin kanssa ja sitten sen alapuolella ollut juttu koristelemastasi neuletakista on minun ehdottomat suosikit näistä. Todella ihanat tuunaukset!

    VastaaPoista
  2. Heti alkoi päässä raksuttaan yhden tylsän neuletakin tuunaus! Kiitos vinkistä! Saa nähdä saanko totetettua, mutta aina saa haaveilla ja suunnitella.

    VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!