maanantai 15. elokuuta 2016

Laukku lasten neuleesta


Kyllä kelpaa ajaa fillarilla töihin kun on tällaiset näkymät

Vaikka kotoa löytyy vino pino kaikenlaista tarviketta niin tämä laukku lähti tarpeesta ja siihen hankin erikseen materiaalit. Kaikki tarpeellinen löytyi ihan vahingossa. Tarvitsin siis töihin pussukkaa jota on helppo kantaa mukana ja sinne mahtuu tarvikkeet, joita tarvitsen työpäivän aikana. Näin ei tarvitse kantaa koko tavara arsenaalia repussaan. Tämä ajatus päässäni lähdin Kierrätyskeskukseen ja ilmaisosastolta löytyi lasten huonokuntoinen paita, tai oikeammin paita oli hyvin venynyt ja vanunut mutta värit olivat kunnossa ja myymälästä löytyi kehikko. Kotona onkin vinot pinot materiaalia joista saa laukkuun vuoren, valitsin verhon siihen tehtävään.Tarvikkeet:

laukkukehys
neulepaita
verho vuoreksi
pätkä nahkanauhaa

Piirrä kehikkoa apunakäyttäen kaava laukusta. Leikkaa kaava irti paperista ja leikkaa sen mukaan sentin saumanvaroilla paidasta laukun osat.
Ompele kappaleet toisiinsa, samoin vuori ja aputikkaa ne yhteen.
Asettele laukun yläosa kehikkoon ja paina tiukasti kiinni pihtien kanssa.
Hihnan voi laittaa vanhasta laukusta. oma hihna oli tosin niin lyhyt, että lisäsin palan paitaa keksivaiheille. Näin sain hauskasti lisää pituutta hihnaan. Samalla tarvikehankinta reissulla tein pari muutakin löytöä. Saatte ihailla nyt minun söpöjä pottuvarpaitanikin... Kyllä vain, viimeiset kesäsandaalit päätyivät kotiin ja pötään päätyivät kauniit kultasydän viinilasit sekö tarjoiluastiaa. nyt on mukava herkutella aamupalaa parvekkeella. Vaikka on jo vilpoista niin parvekekausi jatkuu vielä pitkään. Villasukkaa jalkaan, vilttiä päälle ja kynttilöitä esiin.
Mukavaa alkanutta viikkoa

-Nelli-

12 kommenttia:

 1. Ihana tuo laukku ja oi oi mitkä sandaalit. Itse en pysty korkeita korkoja käyttämään, koska on eripituiset jalat lonkkavian vuoksi. Pakko tyytyä vain ihailemaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Laukku on kovassa käytössä.

   Poista
 2. Tosi hauska kassi ja tuo hihnan pidennys on mainio keksintö:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko oli keksiä joku vaihtoehto kun oli jo ehtinyt ommella hihnan kiinni laukkuun kun huomasin, että sehän on ihan liian lyhyt, enkä halunnut ruveta sitä purkamaankaan enää.

   Poista
 3. Voi miten kaunis alue pyöräilyreitilläsi,aloin ajattelemaan että missäköhän tuo on,olenko mennyt ohi.
  Tosi kiva laukku:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehä ykkönen menee tuossa vieressä, kauempana tosin. Ajan ns. keskuspuiston läpi :)

   Poista
 4. Kauniin laukun oot tehnyt ja kustannukset minimaaliset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, siihen tähtäänkin, että kustannukset ei päätä huimaa. Ja useasti monet materiaaleista löytyy jo valmiiksi kotoa..

   Poista
 5. Wauuuu! Ihana ♥ Sä se osaat =) Mulla olis kans noita kehyksiä kaapissa, mut en sit ole koskaan saanut aikaiseksi käyttää niitä mihinkään. Onneksi ne ei mene miksikään, jos jemmailen niitä vielä toisen pari vuotta =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni on vain yksi pieni enää. Oli todella hyvä, että löysin Kiertiksestä nuo yhdet vähän isommat kehykset.

   Poista
 6. Kivan näköinen tuo itse tehty ``pikkulaukku``/rahapussi:)
  http://arkistaunelmaa.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!