keskiviikko 3. elokuuta 2016

Aina kannattaa matkustella

Hiukan ennen kuin koulut alkaa on hyvä tehdä perheenä yksi pikainen reissu jonnekkin päin maailmaa. Meillä matka vei Visbyyn ja perille vei Silja Europa. Sama laiva jolla juuri miehen kanssa käytiin Tallinnassa pyörähtämässä.
Matkaa varjosti jälleen Härdellin ongelmat hyttysten kanssa. Oli pelkona, että poika ei jaksa reissua ollenkaan mutta hän oli kyllä niin ihanan reipas, vaikka joutui kulkemaan kengissä joita ei nyt olisi alunperin halunnut jalkaansa. Härdellin puremakohdat kun turpoaa valtaviksi ja muuttuvat ihan mustiksi. Kylmähaude kuuri otettiin heti ennen reissua ja hienosti oli paukamat madaltuneet.
Minulla oli tarkoitus kuvata myös hauskat matkavaatteeni mutta eipä kaikkia muistettu kuvata kunnolla, joten valitettavasti kaikkea ei sitten voi esitellä kunnolla. Toivottavasti moinen moka ei haittaa teitä.
Tässä reissussa hauskaa oli se, että meistä kukaan ei ole koskaan käynyt Gotlannissa ja tyttäreni sekä Härdelli olivat ekaa kertaa ylipäänsä Ruotsissa. Mutta tästä lähti suunnittelut, että minne kaikkialle voisi Ruotsissa mennä. Minä kun olen kierrellyt Ruotsia ristiin rastiin moneen kertaan. Valtavasti jäi nähtävää ja varmasti palataan vielä. Ei ehditty tutustua kaupunkiin tuossa ajassa mitenkään ja jos oltaisiin lähdetty retkelle niin ei olisi kyllä mitkään ajat riittäneet. ainoa huono puoli tässä oli se, että tietenkin Siljan omat retket kohdistui niihin suosittuihin retkiin ja meitä taas kiinnosti ihan toiset retket mutta omatoimisesti ei oltaisi ehditty olemaan joko kohteessa tarpeeksi kauaa tai sitten myöhästytty laivasta. Joten toiseen kertaan jää vähän muuta nähtävää.
Gotlanti on kyllä hyvä kohde lapsiperheille, menee sitten katsomaan peppi Pitkätossua tai katselemaan jylhiä maisemia eläkeläisten kanssa. Tai tehdä niin kuin me, että tutustuu Visbyyn kauniiseen Hansakaupunkiin.Mekko on Kierrätyskeskuksen ilmaisosaston löytö ja olen aivan ihanstunut mekkoon. Muuta muutosta en ole tehnyt tähän kuin, että vaihdoin nepparit tuohon vyötäröllä olevaan "vyöhön". Toinen nahkakoruista kädessä on myös hankittu Kierrätysekeskuksesta ja toinen taas tehty vanhasta vyöstä. Ihan loistava trashfashion asu reissulle.

Laivalla oli paljon tekemistä ja oli jännä katsoa kannella kun laiva lähtee satamasta.

Härdelli halusi ehdottomasti saada värin päähänsä ennen matkaa mutta kun ei näin pikkuisen päätä värjäillä niin hyvä vaihtoehto on väriliitu hiuksiin. Liitu lähtee pois pestäessä ja aina voi lisätä uudelleen. Paljon parempikin kuin nuo sprayt. Hiukan joutuu kyllä opettelemaan ennen kuin oppii käsittelemään tuota. Poika laittaa itse hyvin. Meikäläinen ei handlaa hommaa millään.
Buffa ja kiireiset jonottajat. ainoa huono puoli buffassa on juurikin nuo kyynärpäillään etenevät kiireiset ihmiset. Ja se, että lähes kaikki on sikaa...Mutta ei valiteta enempää.


Limudisco oli Härdelille iso juttu vaikka pitkään ei ehtinytkään siellä heilua kun buffa oli meillä aika myöhään. mutta hetken ehti ja pääsi nauttimaan myös lasten drinksun ja isoveli näytti hienosti esimerkkiä.
Mukavaa elokuun alkua

-Nelli-

6 kommenttia:

 1. Wau mikä retromekko! Ihan superihana. Minä aina pengon Fidassa retromekkoja ja olen onnistunut muutamia "siivoustakkeja" löytämään. Ihanat värit myös mekossa. Tästä voit kurkatan minun yhden retrolöydön http://styleheaven-marjorie.blogspot.fi/2014/08/kesatukka-kuosiin.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos valtavasti. Pitääkin tulla katsomaan sinun mekkoa :)

   Poista
 2. Täysin totta; aina kannattaa matkustella. Se ei mene koskaan hukkaan! Sain I Love Me messuilta risteily lahjakortin joten meidänkin perhe käy varmaan vielä tämän vuoden puolella tälläsellä reissulla. Kesä on tietenkin mukavampi ajankohta mutta varmaan näin joulun allakin tulee ihana reissu. :) Hyvin oolet risteilyfiiliksen vanginnut tähän postaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on kyllä mahtavaa aikaa matkustamiselle mutta kyllä itse ainakin haluan kokea esimerkiksi Krakovan joulumarkkinat ja hanukah vieton jcc:ssä.

   Poista
 3. Gotlantiin olisi kyllä kiva joskus matkustaa, teidän reissu näyttää olleen mukava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gotlanti on ihana ja suosittelen sen tutkimista lämpimästi.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!