tiistai 12. heinäkuuta 2016

Viikin- Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualue

Helsinki on täynnä luontoa, olette päässeet mukaan niin Vantaanjoen virtoihin kuin Keskuspuiston hämyyn. Eilen lähdettiin Härdellin kanssa katselemaan luontoa Vanhankaupungin luonnonsuojelualueelle. Täällä näkee paljon lintuja sekä myös lintubongareita. Heidän kanssaan on mukava rupatella ja oppii uusia asioitakin kun kertovat alueen eläimistä. Ihan koko matkaa ei tehty, vaan käytiin lintutornissa sekä Lammassaarella virkistäytymässä. Johtuen vähän Lammassaarella pyörivistä hyttysistä. Vaikka suojaa oli niin nopeasti ne kävivät kimppuun kun hiukan pysähtyi. Meillä kun poika turpoaa valtavaksi ja muuttuu aivan mustaksi kun yksi verenimijä käy kimppuun.

Mutta Helsingissä ei tarvitse mennä pitkälle kun tulee luontoa vastaan, sitä on oikeastaan joka puolella kun vain lähtee kiertämään pyörillä tai kävellen. Helsinki on ihanan monipuolinen ja kaikkea on kaikille. Ja mikä parasta, täällä on paljon ilmaista toimintaa. Meidän porukka tykkää liikkua luonnossa, joten luontopostaukset ovat enemmän sääntö kuin poikkeus. Ja jos totta puhutaan, olen tästä paikasta postannut jo aikaisemminkin mutta oltiin miehen kanssa kaksin liikkeellä silloin. Lapsen kanssa näkee luonnon ihan eri tavoin. Eväät mukaan ja seikkailuun.


Sivuhuomautuksena: Härdellin paita sekä ulkoiluhousut ovat Kierrätyskeskuksen ilmaisosaston löytöjä. Housut piti hiukan saumasta korjata mutta muutoin hyvät.Seikkailun täyteistä päivää

-Nelli-

4 kommenttia:

 1. Eräästä toisestakin blogista luin tästä Lammassaaresta. Vaikuttaa upealta paikalta. Tulevana viikonloppuna käyn Helsingissä ja tuon voisi ottaa käyntilistalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on vaikka mitä: Seurasaari, Suomenlinna, Haltiala, Vallisaari, Keskuspuisto. Nämä nyt tuli tässä heti mieleen.

   Poista
 2. Ihania kuvia. Tuttua seutua. Aikoinaan kun asustelimme Arabianrannassa, Viikissä tuli käytyä useasti. Ihanaa seutua. Viikissä pääsee nauttimaan "maaseututunnelmaa", vaikka pääkaupungissa ollaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinki on todella monipuolinen. Kaikenlaista löytyy. Ei täällä kyllä aika tule pitkäksi :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!