sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Seurasaaren käsityöpäivät ja markkinatMeillä oli eilen uusi yritys Seurasaareen. Tänä viikonloppuna siellä on käsityöpäivät ja markkinat, eli jos täksi päiväksi ei ole suunnitelmia vielä niin kannattaa suunnata Seurasaareen. 
Tapahtumaa en voi mainostaa ilmaisena, koska olimme ihan kunnolla museoalueella mutta markkinoille voi mennä ilman pääsymaksua. On upeaa nähdä niin paljon eri kädentaitajaa ja mitä kaikkea eri materiaalista voikaa saada aikaan. Ostettavaa olisi ollut vaikka kuinka paljon.
Seurasaari on kyllä retkeilyn arvoinen paikka ihan kokonaan, meni sitten museoon tai vain seikkailemaan alueelle muutoin vain. Meillä jäi jälleen paljon näkemättä, joten on hyvä syy mennä uudelleen jossakin vaiheessa.


Meillä aamu ei lähtenyt kaikkein parhaiten, Härdelli nousi väärällä jalalla ylös ja oli kiukkuinen kuin känkkäränkkä noita. Kiitän todella paljon Seurasaaren henkilökuntaa siitä, että jaksoivat näsäviisaan kiukkupussin suunsoiton, joka muuten loppui alun vaikeuksien jälkeen ja Härdelli sukelsi menneeseen maailmaan ja nautti olostaan kovin. Koska Härdellin aamu oli hankala niin valitsimme lasten tonttukierroksen ja keskityimme pelkästään siihen, siksi en nyt pääse paljoa esittelemään markkinoiden tunnelmaa vaikka kiersimme kojujakin ja ihastelimme monia asioita. Härdelli itse kiinnostui myynnissä olevista kaffepussikasseista ja nyt taitaa olla äidillä uuden oppiminen edessä.

Mikä oli Härdellin mielestä parasta, Tonttukierros ja tehtävät, sai kokeilla karstaamista ja juttujen tekemiset (kaarnalaiva, huovutus, nappihyrrä). On ihan eri asia tehdä jossain muualla näitä juttuja kuin kotona. Sukellus historian havinaan oli myös hyvin mielenkiintoista ja yksi paikka jäi todella hyvin mieleen, nimittäin setämiehen puoli. Sinne laitettaisiin pappa asumaan, jos vielä elettäisiin tuota aikaa. Oli myös hassua ajatella, että hän ja isoveikka nukkuisi samassa sängyssä ja sisko taas olisi omassa huoneessa. 

Nämä bohobootsit ovat paljon olleet jalassa mutta oikeastaan vasta yt te näette ne käytössä ekan kerran.
Tällä reissulla en esittele mitään uutta vaan kaikki on jo tuttua ja esiteltyä. Välillä kun kysellään, että ehdinkö käyttämään ompelemiani vaatteita niin kyllä vain ehdin ja osa jää lemppareiksi, joita käytettään uudelleen ja uudelleen. Kuten nyt nämä vaatteet, jotka ovat päälläni kuvissa.
Mun rakas jättipaita, niin paljon pidetty, olen selkeästi jumissa kasarilukuun.

Mentiin hiukan sekaisin näitä taloja mitä karttaan oli merkattu, siksi kuvatkin ovat väärässä järjestyksessä

Kiitokset Seurasaaren henkilökunnalle ja kiitos, että päästiin mukaan. Onnistunut reissu kaikin puolin.


Kun päästiin kotiin, oli vuorossa ruokailua ja suihkua. Härdellin piti illaksi vielä mennä kaverin kanssa ulos puuhastelemaan mutta kuten viimeisestä kuvasta näkyy, kaveri nukahti kesken kaiken eteisen lattialle, eli siitä nyt huomaa, että reissu oli onnistunut.
Täytetyt paprikat

- jauhelihaa
- tomaattipyrettä
- mausteita (suolaa, mustapippuria, paprikamauste, chili)
- juustoraastetta

1. Puolita, tyhjennä paprikan sisus ja pese hyvin.
2. Aseta paprikan puolikkaat uunivuokaan
3. paista jauheliha, lisää lopuksi tomaattipyre, sekä mausta hyvin.
4. Täytä paprikat jauhelihalla ja ripottele päälle juustoraaste
5. Paista uunissa 200 asteessa niin pitkään, että paprikat hiukan pehmenee ja juustoraaste saa väriä.
6. Ripottele päälle pizzamaustetta ja tarjoile raikkaan salaatin kanssa.


Nautinnollista sunnuntaita 

-Nelli-

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva tapahtuma Seurasaaressa:) Olen kasvanut ja asunut suurimman osan elämääni ihan lähellä,joten se on rakas paikka minulle:)Voi Härdelliä;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kiva kokemus joka tavoin. Härdelli oli hyvin tyytyväinen kaveri :)

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!