maanantai 11. heinäkuuta 2016

Muotitoppi ja katse jalkoihin - Kaksi helppoa muokkausta

Olen kyllästymiseen asti huudellut siitä, miten hyvä löytöpaikka Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto on, että monilta tulee jo savu korvista. Mutta pakko on tuullettaa jälleen samaa asiaa! Tulee niin hieno fiilis kun tekee hyvän löydön ja pienellä vaivalla saa tuunattua uutta ja ihanaa. Tänään siis kaksi super helppoa tuunausta, kokeilemaan vain reilusti.

Nämä olkapäät paljastavat paidat ja mekot ovat nyt suurta huutoa, itse tein näitä paitoja aika paljon tuossa muutama vuosi sitten ja toppeja on täällä blogissani nähty useampaan kertaan. Mutta nyt tein ihan uuden topin miesten paidasta. Täytyy muuten sanoa sen verran asustani, että en todellakaan jaksa aina miettiä miten ulos lähden, sopiiko vaatteet yhteen vai ei. Sillä ei ole mitään merkitystä. Kunhan olo on hyvä siitä huolimatta.


Tarvikkeet

miesten paita
Kanttinauhaa
kuminauhaa
sakset 
ompelukone

Leikkaa paidasta kaulusosa pois niin, että pieni osa hihoista ja olasta lähtee myös pois. Ompele sen jälkeen kanttinauha reunaan ja tikkaa se kappaleen sisälle, tee siitä kuminauhakuja. Pujota kuminauha kujaan. Sopivan mittaisen kuminauhan saa kun laittaa sen olan ympäri hiukan venyttäen.
Olen ihan ensin purkanut kaikki mahdolliset merkit paidasta talteen, jotta voin ommella ne halutessani takaisin vaatteeseen tai johonkin muuhun. Ei väliä vaikka olisi koko/mainos yms.
Kengät: Kierrätyskeskus, Itäkeskuksen myymälä

Nahkalaukku: SPR Kontti, Tammiston myymälä

Ja sitten katse alaspäin, nimittäin kenkiin. Täällä jo taidetaan tietää millainen kenkä friikki olen ja en ole kantanut siitä edes huonoa omaatuntoa. Toiset kerää mukeja, minä kenkiä. Ja ei, en ole joka päivä hakemassa tavaroita Kierrätyskeskuksesta vaikka se saattaisi siltä vaikuttaa. 
Ilmaisosaston kengät eivät aina ole ihan priimaa, tai sanotaan mieluummin niin, että se on erikoista, jos löytää sellaista joita voi vielä käyttää. Nämäkin kengät ovat jo parhaat päivänsä nähneet, korot ovat ehjät, joten ei muuta kuin tuunaamaan vaan. Näin saadaan pahimmat piiloon ja lisää elinaikaa kengille.


Tarvikkeet

kengät
teippiä
sanomalehteä
valkoinen akryylimaali
keltainen akryylimaali
pensseli

Laita kengän sisälle sanomalehteä, näin kenkä pysyy paikallaan ja kuprut suoristuu, teippaa alue, jonka haluat maalata. Kun kyse on tummista kengistä niin parasta on ensin maalata valkoisella ja sen jälkeen päävärillä. Laitoin kolme valkoista maalikerrosta ja annoin kuivua hyvin maalausten välissä. Halusin kohdan mahdollisimman keltaiseksi niin näin se on mahdollisimman kirkas. Keltaista maalia laitoin myös kolmisen kerrosta. Annoin kuivua hyvin ennen kuin otin teipit pois.Ihanaa maanantai iltaa kaikille

-Nelli-

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Osaat varmasti. Tämä ei ole vaikeaa. Ei muuta kuin testailemaan.

   Poista
 2. Hienot paita ja kengät ja edullisesti. Täytyisi munkin opetella ompelemaan ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tää tuunaus on sen verran hauskaa puuhaa, että ompelun opetteleminen kyllä kannattaa. Eikä tarvitse olla edes mikään ammattilainen kun tekee näitä pienempiä ja helpoimpia juttuja.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos :) Tykkään kyllä aika paljon itsekkin.

   Poista
 4. Tosi hyvät ohjeet! Joskus on hankalaa valmiista vaatteesta ymmärtää kuinka se on saatu aikaan. Nyt ainakin vähän nolompikin (kuten minä!) tajuaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ohjeiden tekeminen on mulle aika iso kompastuskivi. Mutta opin siitä kyllä koko ajan uutta.

   Poista
 5. Tuohan oli mainio paidan tuunaus. Tuo toimisi varmaan niinkin, että jättäisi enemmän kangasta tuonne olalle... Mietin vain, koska itse viihtyisin paremmin niin, että olisi jotain hihantapaista olalla. Onko tuo akryylimaali ihan sitä, millä jotain taulujakin maalataan? Kiinnosttaisi itsekin tuunata jotain kenkiä joskus, mutta en viitsisi ruveta varsinaisia kenkämaaleja etsimään. Sitä tauluihin tarkoitettua löytyisi kotoa valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta voi tehdä ihan millaisen version haluaa. Tämä on vain yksi ja akryylimaalit joita olen käyttänyt ovat ihan talumaaleja. En tiedä miten hyvin ne pysyvät mutta ainakaan ei ole varissut mitenkään tuossa käytössä mitä olivat minulla.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!