torstai 14. heinäkuuta 2016

Farkku jämästä Härdellille farkut

Meillä on ollut kova siivous päällä täällä ja en ole saanut aikaiseksi kuvata tuotoksiani ollenkaan. Mutta ompelutila alkaa kivasti siistiytyä ja se on se tarkoituskin. Tosin vielä on matkaa sellaiseen kunnon järkevään järjestelyyn kun tavaraa on ihan valtavasti. Kaikkea kun ei voi kellariinkaan säilöä. Mutta mieheni oli niin kiltti, että tyhjennettiin hänen vaatekaapistaan yksi kaappitila kokonaan minun työtarpeille ja näin saatiin itse ompelutilaa tyhjäksi. Kyllä näyttää aika hyvälle.

Joten nämä housut esittelen ihan tasona kun en pääse niitä kuvaamaan muutoin. Minulla oli jokin aika sitten iso laatikollinen farkkupaloja, joita on jäänyt käyttämättä tuunauksissa ja niistä tein aikaisemmin esittelemäni farkkuhaaremihousut ja pojalle samalla periaattella hiukan erilaisemmat farkut. Ei haaremimallisia vaan ihan perus, hiukan roikkuvaa mallia olevat farkut. Kaavaksi sopii ihan kaikki mahdolliset lasten farkkujen mallit, joissa on kaposempi lahje. Näitä kun en ihan leveinä suosittele, tulee liian raskaiksi.
Pellavapaita on isoveljen vanha, vielä ehkä hitusen liian iso mutta eipä se ole haitannut. Paita on oma malli, eikä siihen ole olemassa enää kaavaakaan. 
Tosiaan säästän isoveljen vaatteita, ainakin osaa tälle pienemmälle vaikka ikäeroa on paljon. Olen useasti lukenut siitä, että kymmenen vuotta vanhat vaatteet eivät enää sovellu pikkusisarukselle mutta hyvin näyttää kelpaavan ja sopivan. Muoti kiertää nykyisin niin nopeaan tahtiin, että hyvin voi säästää vanhatkin käyttöön ja monta eri vuosikymmentä on muodissa samaan aikaan, että ei ole väliä onko sinulla aito kasaripaita päällä vai uusi versio samasta paidasta.


Ja pukeutuminen on hauskaa, ei totista totta. Suomalaiset ovat nykyisin paljon valveutuneempia pukeutujia mitä ennen ja pukeutuvatkin hyvin mutta vielä olisi yhdessä asiassa petrattavaa....Pukeutuminen ei ole vakava asia, se on hauskaa ja kaikki on sallittua. 
Viimeiseksi kuvaksi laitan muutaman päivän takaisen kuvan Härdellistä kun hän valitsi omat vaatteensa. Päällä on isoveikan vanhat farkkushortsit ( en ole saanut lupaa korjata niitä) ja jalassa eripari kengät ja näillä mennään.


Aurinkoista päivää kaikille

-Nelli-

6 kommenttia:

 1. Todella upeat ja eipä ole kenelläkään samanlaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nämä ovat kyllä niin hauskat :)

   Poista
 2. Hieno tuunaus. Vähän tommoset vetements-henkiset eli tosi trendikkäät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sellaista fiilistä tässä hain kuin tuo vetements on. Kiitos paljon :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!