perjantai 17. kesäkuuta 2016

Palanen Helsinkiä ja juhlintaa


Täällä on jännitetty jo jonkin aikaa isompien lasten opintoja mutta nyt on asia selvillä ja molemmat pääsi juuri sinne minne halusikin. Olen todella ylpeä heistä. Ja on tätä jännitettykin...Huhhuh. Esikoinen lähtee opiskelemaan uutta alaa ja keskimmäinen ensimmäistä ammattiaan. Miten voikaan olla ylpeämpi? Vai hassahtaako äidit aina näin kun kun lasten suunnitelmat ja unelmat toteutuu? Upeeta, kerta kaikkiaan.

Koska esikoinen ei asu meidän kanssa niin vietettiin äiti poika- päivä keskimmäisen kanssa. Hypättiin pyörien selkään ja lähdettiin kiertelemään Helsinkiä mutta keskustaan oli päästävä. Poika kun tykkää siellä viihtyä. Nauttii ihmisvilinästä ja terassien elämästä, sekä kesän rennosta meinigistä.
Olen aika useasti sanonut, että Helsinki ei ole pelkkä betoniviidakko vaan paljon muutakin. Harvoin Helsinki kuitenkaan näyttää toista puoltaan jos liikkuu paljon autolla tai julkisilla. Kun lähtee kävellen tai pyörillä niin näkee ja löytää vaikka mitä ja Helsinki muuttuu ihan toiseksi. Paljon vihreää ja vettä. Hauskoja ideoita eri lähiöissä yms. Fiilikset ovat joka paikassa toiset ja moni lähiö muistuttaa jostakin. Ja me katselemme alueita vähän sillä silmin, että jos vaikka muutettaisiin sinne. Muutto suunnitelmia siis vähän pukkaa myös.


Keskuspuisto on meidän ihan ykkös paikka kuluttaa aikaa, pitääkin joku kerta keskittyä vain pelkästään Keskuspuistoon ja blogata vähän mitä kaikkea siellä on. Hiukan olen jo esitellytkin.
Kesäisin on upea pyöräillä Vantaanjokea ristiin rastiin ja katsella miten kajakit liukuu samaan tahtiin pyörien kanssa. Joki kuhisee elämää kesällä. On uimareita, kajakkiharrastelijoita ja vaikka ja mitä muuta. On mahtavaa lähteä reissuun ja käydä vaikka virvokkeilla Haltialassa.Pikku- Huopalahti on suloinen paikka ja tuo vesi tekee siitä kutsuvan. Minulle ainakin. Tykkään alueesta paljon, myös siitä osasta joka ei ihan tuossa vedenrajalla ole. Hauskoja taloja ja rento fiilis. On isot puitoalueet ja vesialueet ja lyhyt matka keskustaan.

Poika sai valita ravintolan ja valinta osui jälleen italialaistyyppiseen. italialainen ruoka on hänen lempparia.


Syödäkkin täytyy shoppailun välissä. Jaksaa paremmin tehdä löytöjä. En siis pakota lapsia elämään samoin kuin minä mutta juttelemme paljon kierrätyksestä ja miettivät tarkkaan kulutustaan. Ainoastaan ruokaa ei heitetä roskiin, siksi ravintolasta lähti loppu ruoka mukaan, jota pojat söivät tyytyväisenä kotona. akäyvät aina itse sanomassa, että loppu ruoka mukaan, jos eivät jaksa syödä. Vaikka meillä kotona ei syödä sikaperäistä niin en kiellä lasta tilaamasta salami-pekonipitsaa halutessaan tai jos keskimmäinen syö koulussa tavallista makkaraa. Meillä saa siis lapset hyvin vapaasti tehdä omia päätöksiään vaikka asioista puhutaan paljon. Niin kokemukset muuttaa suhtautumista ja aivot saa työtä. 
Ja miten kävi shoppailureissun? Poika ei ostanut itselleen mitään kun mietinnän jälkeen oli sitä mieltä, että kaappi on täynnä vaatteita, eikä siksi tarvitse mitään. Kengät ovat ainoat mitkä tarvitsee mutta nyt ei niitä löytynyt vaan katselemme syksymmällä. Pikkuveikalle kyllä valittiin mageet popot tuliaisiksi. 


Jädet ennen kuin lähdetään ajelemaan kotiin

Fillaria on hiukan tuunattu lisää ja kilikello vaihtui sopivampaan ja minulle parempaan vaihtoehtoon.


Aurinkoista päivää sateesta huolimatta

-Nelli-

6 kommenttia:

 1. Helsingissä on kesällä mukava kierrellä juurikin niitä alueita, joissa ei muutoin tule käytyä. Tällekin kesälle olen jo suunnitellut pyöräretkiä eri puolille Helsinkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on ja monesti kun lähtee vain painelemaan ilman katsottua reittiä niin löytää vaikka ja mitä. Ja kesällä Helsinki on kyllä todella upea.

   Poista
 2. Itsekin olen löytänyt Helsingistä aivan uusia alueita ja käyntikohteita sen jälkeen, kun poikani perheineen muutti sinne. Sitä ennen työmatkoilla näki vain sitä betoniviidakkoa ja kiirettä ja kiirettä. Viimeksi käytiin juuri Haltialan tilalla, enkä olisi uskonut, että sellainen paikka on niin lähellä keskustaa. Kivoja kuvia sinulla ja hienoa, että olet kasvattanut poikasikin irti turhasta kulutuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä löytyy kyllä kaikenlaisia tiloja joissa käydä. Fallkulla on yksi sellainen ja siellä kannattaa lasten kanssa käydä katselemassa. Se on taas ihan erilainen paikka kuin Haltiala.

   Poista
 3. Hienoja kuvia ja tuttuja paikkoja. Onnittelut uusista opinajoista niin lapsille kuin vanhemmillekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nyt saa huokaista helpotuksesta tosiaan, nykyisin kun ei ole niin itsestään selvää pääseekö opiskelemaan vaikka olisi millainen todistus.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!