maanantai 6. kesäkuuta 2016

Minä kirpparit yhteen soppii

Olen tässä lähiaikoina pannut merkille sellaisen asian ompeluhurmoksestani, että kun otan kankaan esille ja siitä pitäisi alkaa omeplemaan jotakin fiksua niin en meinaa millään saada tehtyä, iskee armoton ompelujumi, jota on todella vaikea saada taltutettua. Mutta kun ajattelen, että jos vaikka avitan jumin purkamista sillä, että tuunaan jotakin pientä, niin jopa alkaa tulla rättiä ja lumppua siihen tahtiin, että oksat pois. Muta edelleen se kankaasta tuleva vaate odottaa kiltisti koneen vieressä tekijäänsä. En ymmärrä...

Joka tapuksessa väkipakolla ompelin taannoin itselleni housut luottokaavallani. Näitä pöksyjä täällä blogissani on vilahdellut aika useasti. Tällä kaavalla on tehty niin kirkkaita farkkuja kuin vakosamettipöksyjäkin. Niin tykkään kaavasta. Kaava on: La mia Boutique 1/2011.Sain itseni huijattua ompeluhommiin vain tekemällä aivan mielettömän suloiset kirpparilöydöt. Näin pöksyt saivat kivat kaverit ja asu oli valmis. Kukalliset ne pöksyt täytyy olla ja muut sitten jotakin muuta. Voisin hyvin pukeutua noihin jokin kiva päivä. Nautiskella elämästä jossakin terassilla ja syödä jädeä. Ainakin minulle menee täydestä kuin väärä raha.
Opin siis tänään sen, että kaiva ne ihanaakin ihanammat kirppislöydöt esiin ja jopa alkaa ompelu laittamaan taas.

Housut: Itse ommellut
Farkkupaita ja neule: Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto
Laukku: SPR Kontti, Tammiston myymälä

Mukavaa iltapäivää kaikille

-Nelli-

8 kommenttia:

 1. Kiva kaava! Mulla tahtoo olla uusien kankaiden kanssa se, että en millään raaskisi ommella siitä mitään kun sehän sitten loppuu ja jos sitä tarviikin johonkin muuhun juttuun ja sitten sitä ei enää ole... Tahtoo mulla kyllä olla sama kirpparilta ostettujenkin kanssa jos on joku kiva kuosi niin eihän sitä raaski millään käyttää. Koitan opetella siitä pois. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas alkaa tila tulla vastaan ja nyt on tehtävä kankaat pois tieltä. En näe nykyisin mitään järkeä tuolle kankaiden panttaamiselle (minulla siis). Menevät vaan piloille kun makaavat vuosi kausia kellarissa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikös vaan ole ihana kangas? Tykkään kovasti.

   Poista
 3. On kyllä onni kun on löytäny hyvän kaavan! Aina saa kivannäköiset ja sopivat housut:) Ite en ole housuja ajatellukaan tehdä ite, kun tuntuu muutenkin ettei mitkään housut oikein sovi. Ja tuon oon kanssa huomannu, että kun saa vaikka jotain ihan pientä aluks tehtyä, niin perään voi sitten alkaakin joku isompi homma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pikku hiljaa alkaa tehdä haastavampia juttuja ja tosiaan kun löytää ne parhaat kaavat itselleen niin niitähän sitten tahtoo käyttää aina. Sama vika, että ostetut housut eivät tunnu oikein sopivan koskaan jalkaan.

   Poista
 4. Onpas sulla kyllä tosi hyvä kaava housuihin, nämä näyttää hienoilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan mahottoman ihana kaava. Tykkään todella paljon.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!