tiistai 14. kesäkuuta 2016

Kesän suloiset askartelut mökkiviemisiksi kierrättämällä

Pitkästä aikaa pikkuinen kooste ideoista mitä voisi tehdä kun tulee kutsu esimerkiksi mökille kylään. Kierrättämällä saa vaikka mitä kivaa viemisiä ja ajatushan on se tärkein kuitenkin. Ainakin minä ajattelen näin. Ja itse tekemällä saa aivan ihania lahjoja ja varmasti tutut ovat tyytyväisiä hauskoihin ideoihin. Ja oikeastaan kaiken voi hankkia tai tehdä kierrättämällä ja silloin voi saada ja tehdä juuri niin yksilöllistä ja henkilökohtaista kuin vain mielikuvitus antaa myöden. Eikä tule ihan heti samanlaisia vastaan. Olen pyrkinyt kerämään tähän hauskoja ideoita, joita voi kuka tahansa hyödyntää.
Kommenttiboxiin voi jokainen antaa oman mielipiteensä kierrätyslahjoista. Mielelläni otan vastaan myös eriävät mielipiteet aiheeseen.


Yksinkertaisin ja helpoin juttu on tehdä sisustuskoreja isommista tilkuista, lakanoista, verhoista tai pöytäliinoista. Lähes kaikki hiukan jämäkämpi materiaali käy näihin koreihin. Homma lähtee helposti liikkeelle niin, että piirtää sopivan kokoisen ympyrän vaikka lautasta apuna käyttäen ja reunat mallailee kiinni pohjaan. Näin itse ainakin tein.


Toinen helppo sisustuskori on leikata vaikka vanhat t-paidat kuteeksi ja virkata kuteesta eri kokoisia koreja lehdille tai muille tavaroille, esimerkiksi saunaan tai makuuhuoneeseen pikku tavaroille. Myös ylimääräisistä virkatuista isoäidinneliöistä saa myös hauskoja koreja. Erilaisiin itse tehtyihin sisustuskoreihin löytyy tästä paljon linkkejä.Ja kun ollaan nyt koreissa niin ehdottomasti yksi kiva materiaali, josta tehdä koreja on paperi. Paperikoreja voi tehdä vaikka millaisia ja vaikka millaisin tavoin ja tässä on yksi tapa tehdä paperista kori. Tästä korista enemmän täällä.


Olen myös sitä mieltä, että mökkilahjaksi voi tehdä jotakin hiukan suurempaakin ja varsinkin jos mökillä on pihakeittiö niin siellä on kiva olla hauska ja tarpeellinen lokerikko pussukoineen. Tähän voi laittaa grillaustavikkeita tai aterimet ja servetit kuten minulla on. Materiaalit ja ohjeet löytyy täältä


Jos ei isoja juttuja halua tehdä niin kaikenlaiset kotitossut on oiva idea. Kotitossuja voi tehdä lähes mistä materiaalista tahansa ja niin lämpimät kuin haluaa. Omani ovat hyvin kesäiset ja minulla toimi hyvin nämä viime kesänä Krakovassa kun menimme aamupalalle hotellissa. Sujautin tossukat vain jalkaan ja menimme syömään. Ohjeet löytyy täältä


Myös erilaiset helpot askartelut kattaukseen. Erilaiset lasinaluset, servettipidikkeet ja pestävät servetit, toimii ainakin minulla hyvin. Kannattaa siis reilusti kokeilla kaikenlaista ja mahdollisimman laajasti erilaisin materiaalein.
Vanhoista lusikoista servetinpidikkeet.Minusta myös erilaiset liitutaulut ovat oiva idea mökkikansalle lahjaksi. Liitutaulumaali ei paljoa maksa ja liitutauluksi sopii niin vanhat tarjottimet tai kaappien taustalevyt tai mitkä vain. Liitutaulun maalaukseen löytyy ohjeet maalipurkin kyljestä.


Yksi lempparityöni on ollut kavereilleni tuparilahjaksi tehdyt pöytätabletit. Niin ihanan suloiset ja tietenkin kannattaa tehdä sellaiset mitkä toimii hyvin juuri näillä mökkiläisillä. Ohjeet löytyy täältä


Ja lopuksi juuri viime postauksesta tuttu ristinolla- peli. Tätä peliä voi surutta pelailla vaikka laiturilla kun saunotaan ja uidaan. Illan hämyssä kun nautiskellaan herkuista ja pidetään hauskaa. Peliin ohjeet täältä.


Ihanan aurinkoista päivää kaikille

-Nelli-

8 kommenttia:

 1. Tämä paperista tehty kori on aivan huippu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kori on kyllä tosi kiva. Mun kesäiset kankaat asustelee siinä mielellään.

   Poista
 2. Kivoja ideoita. Kierrätysmateriaalin käytöstä tulee vain hyvä mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Minulla ainakin tulee aina hyvä mieli kun joku on tehnyt jotakin kierrätettynä.

   Poista
 3. Toi paperi kori on aivan kiva.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 4. Hyviä vinkkejä kaikki! Kierrätyslahjoja suosin minäkin. Taisinkin joskus sinun blogiin kommentoida, että eniten kierrätysmateriaaleja kammoaville en ole edes kertonut mistä tuote on tehty :). Hyvin on kelvanneet ja käytössä näkyneet ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin tuon kommenttisi. Itse en ole vieläkään saanut mitään kunnon vastausta keneltäkään siihen, että mikä niissä kierrätyslahjoissa kammoksuttaa.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!