torstai 5. toukokuuta 2016

Tylsästä paidasta tunika ja vakosamettihameesta kassi

Monet jo tietävät, että minulla on välillä suuria ongelmia saada itselleni kasattua työvaatteet päälleni ja tällainen hetki koitti jälleen jokin aika sitten. Huomasin illalla, että eipä tässä nyt mitään kivaa ole kaapissa ja siksi nappasin kaapin perukoilta vanhan paitani, jota en ole hetkeen käyttänyt. Vaikka paita onkin boho tyyliä niin en ole siitä juuri tykännyt, joten mikään ei ole helpompaa kuin tehdä siitä vielä bohompi vaate. Sopii hyvin kevääseen ja tietenkin kesään. Näitä saman tapaisia paitoja löytyy blogistani enemmänkin. Kun olin saanut tunikan valmiiksi, huomasin, että eihän minulla ole mitään sopivaa kassia. Silloin muistin, että lumppulaatikossa on vakosamettihame, jonka olen aikanani löytänyt Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta ja siitä saa helposti kassin. Ja ei kun tuumasta toimeen.


Tunika

Tuunaus on jälleen helppo. Leikkaa ensin paidan helma sopivan mittaiseksi (itse leikkasin jälleen helman edestä lyhyeksi ja takaa pitkäksi), Leikkaa sifongista (tai mista tahansa kankaasta tai hameesta palat), ompele rypytyslanka ja rypytä kangas sopivan mittaiseksi ja ompele kiinni paidan helmaan. Poista rypytyslanka.

Kassi

Leikkaa pätkä hameen helmaa pois jos hame on kovin pitkä. Ompele helma kiinni pussiksi, ompele myös kolmiot pohjaan. Ylimääräisestä kankaasta saa kassiin hihnan sekä kiinnittimen.


Tuunaa kengät

Ihanan aurinkoista päivää 

-Nelli-

10 kommenttia:

 1. Ihana rento tunika! Ja tuo kuva missä olet selin kameraan, aivan mahtava kuva! Peppi Pitkätossu kampaus ja maailman valloittaja fiilis :D Aurinkoista päivää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Meikäläinen tykkää niin paljon tällaisista jättipaidoista. Mukavaa ja aurinkoista päivää myös sinulle.

   Poista
 2. Ihana, sanon minäkin :)! Vakosamettilaukku on kanssa näppärän oloinen, mulla on tismalleen samanlaiset housut tuolla tuunauskaapissa odottaneet :D.

  VastaaPoista

Kommenttia ihan estottomasti vain!