tiistai 24. toukokuuta 2016

Tee se itse- virkatut tyynyt


Tänään jatketaan taas parveke- projektin parissa. Ruokailutilaa olen hyvin vähän esitellyt tai ylipäänsä laitellut mutta nyt muuttuu se asia. Meillä on vanha pirttikalusto, jonka olen itselleni ostanut 20 vuotta sitten. Pöytä oli lähdössä jo ennen tänne muuttoa kierrätykseen mutta onneksi ei sitten vietykkään, sillä se toimii oikein hyvin parvekkeella. Kun Härdelli aloitti päiväkodissa niin sieltä saatiin napata pihapenkki (hävittivät turhaa tavaraa pois) ja tämä pihapenkki on pöytään nähden liian matala.
Tuunasin tämänpitkän pihapenkin hyvään käyttöön ja nyt toimii oikein hyvin. Muille penkeille olen laittanut vain itse tekemäni taljat hiukan pehmentämään istumista. Ja onhan penkit aikas kylmät aamulla kun mennään aamiaiselle. Tähän mennessä on hyvin pitänyt budjetti ja teen siitä asiasta väli-postauksenkin. Rahaa on kyllä mennyt jonkin verran mutta sopii hyvin opiskelijalle. Ja jos haluaa 0 budjetilla lähteä sisustamaan parveketta niin kannattaa kysellä sukulaisilta huonekaluja ja lumppuja. Niistä kun saa jo vaikka ja mitä. Parveke-projektin ideoihin pääsee klikkaamalla tästä tai sitten bannerin alla olevasta laatikosta.


Valitse läjä erivärisiä t-paitoja. Esimerkiksi valkoisia ja sinisiä, hyödynnä myös leikkuujäte ja tilkut. Saat kivan määrän kudetta leikattua.


Leikkaa t-paita spiraalina alhaalta ylös. Kuteen leveys noin 2-3 cm.


Ompele kude lyhyeistä päistä yhteen käsin muutamalla pistolla. Näin ei tule solmuja tai paksuja kohtia. Saat virkattua tasaisempaa jälkeä.
Mitään ohjetta minulla ei ole, virkkaa niin iso tyyny kuin vain saat kuteesta tehtyä. Sisätyynyn voi ommella ihan mistä tahansa jätekankaasta ja täyttää sen ompelu- ja leikkuujätteellä.


Pesä valmis ja aikaa meni noin tunti. Sain hyvin myös kaiken ylimääräisen ja roskan hyötykäyttöön.


Pehmusteen penkille tein vanhasta sängyn patjasta ja päällystin entisellä peitolla. Näin suloinen pesä rakentuu ruokapöydän ympärille.


Myös käytöstä poistetuista pyyhkeistä saa näppäriä tyynyjä parvekkeelle. Sisälle laitoin leikkuu- ja ompelujätteen. Sisältä voi kerätä kaikki ylimäräiset tyynyt parvekkeelle. Kiva ottaa ruokalevot kun on massu täynnä ruokailun jälkeen.Pihapenkki on koko ikkunaseinän mittainen ja siihen tehty patja on vain osan matkaa, juuri sen verran pitkä patja, että siihen mahtuu kaksi takapuolta kun tulee vieraita syömään. Patjan ja kukkien väliin on jätetty sen verran väliä, että voidaan laskea siihen esimerkiksi kaksi kattilaa tai sitten majoneesit, salaatit yms. Helppo ottaa siitä ja laittaa pöytään kiertämään. Tosin useasti meillä on niin vähän tarjolla, että vain majoneesit menevät tuohon nököttämään.
Olen säästänyt myös mansikka- ja tomaattilaatikoita ihan tälläista tarkoitusta varten, että laitan esimerkiksi kukat tai yrtit niihin. Tuo pinainen puukoriste on Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta löydetty, myös valkoruukkuinen kasvi on Kierrätyskeskuksesta. 
Koska parveke seuraa boheemin sisustuksen linjaa niin kaikenlainen ylimääräinen härpäke on vain tervetullutta.


Mukavaa tiistaita kaikille

-Nelli-

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva seurata parvekeprojektia! Mukavalta näyttää. :) mutta noita kuvien päällä olevia tekstejä on hieman hankala lukea. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihdoin nyt kuvat. Tykkään itse käyttää tekstiä kuvan päällä mutta välillä sen värin saaminen sopivaksi on vähän hakusessa :)

   Poista
 2. Tosi kiva tää parvekeprojekti! Olisipa hauska nähdä joku ilmakuva miten kukakin teidän talosta on sisustanut parvekkeensa. Samat neliöt ja aina eri lopputulos :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisi hauska idea. Tosin meillä ei taida muut oleskella parvekkeella samoin kuin me tehdään. Monella on parveke on ihan säilytystilana.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!