maanantai 23. toukokuuta 2016

Retki Seurasaareen

Meidän ilmaistapahtuma-haaste ei ole lähtenyt kovin hyvin liikkeelle, sillä jo toinen reissu meni pipariksi. Ei sen vuoksi, että ilma olisi ollut huono vaan erittäin harhaanjohtavan mainonnan vuoksi. Nimittäin kun etsiskelin Helsingin tapahtumakalenterista ilmaistapahtumia niin osui silmiini Seurasaaren lasten sunnuntai- tapahtuma. Tapahtumassa oli pajoja, joissa tehdä vaikka nappihyrriä ja kun huomasin, että siellä on myös museo, joka maksaa niin soitin asiakaspalveluun. Sielläkin sanottiin, että pajat ovat ilmaisia ja itse tapahtuma on ilmainen, vain museo maksaa sekä poniratsastus ja hevosajelu. Asiakaspalvelijalta jäi tosin sanomatta, että nämä pajat ovat siellä museossa, eli pääset pajalle ilmaiseksi kun olet maksanut museon sisäänpääsymaksun. Ehkä olisi voinut siis tällaisille pöntöille alleviivata sen, että pajat ovat maksullisella alueella. Se kyllä harmitti, eikä niillä pajoilla kukaan käynytkään ja monet olivat sanoneet samaa näille ohjaajille, että nyt ei mennyt ihan putkeen tämä homma.

Päätettiin kuitenkin nauttia kaikesta mitä alueella oli ja varmasti tullaan vielä uudelleenkin retkeilemään sinne. Pyörien kanssa ja eväät mukana. Paikka on aivan mielettömän upea. Ei siis olla ennen siellä käyty kukaan. Eli sellainen ilmainen reissu on tulossa. Mutta kyllä me heittäydyttiin kuitenkin täysillä vietäviksi ja mentiin niin poniratsastukset kuin hevosajelutkin ja Härdelli innostui kovasti kepparihevosista. Myös tosin ratsastamisesta. Sitä käydään joku kerta kokeilemassa vielä. Ja kun tuo nappihyrräpajakin jäi harmittamaan niin ei muuta kuin tekemään kotona oma nappihyrräpaja.
Teimme kuitenkin heinäkuussa uuden reissun Seurasaareen ja meno oli aikas mahtava. Siitä reissua voi lukaista täältä.Tietenkin tähän pitää vielä laittaa minun ihana farkkuliivi, jonka olen tehnyt vanhoista farkuista. Tuli muuten aivan mahottoman magee liivi. Ainakin minun mielestäni siis. Voi käyttää lähes minkä vaatteen kanssa tahansa. Ja näin farkkutyttö rikastui taas yhdellä uudella farkkuvaatteella.
Nämä nappihyrrät ovat ihan mahtavia juttuja ja niin helppoja lasten tehdä. Kantsii kokeilla. Koska itse olen nyt tehnyt tarkkoja ohjeita niin enpäs jaksa tehdä itse ohjetta näihin juttuihin vaan laitan linkin hyvään ohjeeseen. On muuten oikeasti kivaa tekemistä lasten kanssa.
Loppultaan nautittiin päivästä todella, oli ihana ilma, saatiin ratsastaa, leikkiä keppareilla ja askarrella. Eli meni ihan juuri niin kuin pitikin.


P.S Muistakaahan osallistua haasteeseeni, jossa on vielä hetki aikaa osallistua.


Oikein ihanaa alkanutta viikkoa

-Nelli-

8 kommenttia:

 1. Voi harmi, tuollainen harhaanjohtava ilmoitus :( Mutta kiva päivä teillä on ollut ja nuo lampaat on niin söpöjä :) Näppärän farkkuliivin olet taas tehnyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä ihan valtavan hauskaa ja Härdelli tosiaan innostui hevosista ja poneista oikein kunnolla. Täytyy koittaa tässä kesän aikana käydä tallilla ratsastamassa.

   Poista
 2. Kivalta näytti teidän päivä!
  Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykättiin todella paljon Seurasaaresta.

   Poista
 3. Seurasaari on ihana! <3 Siellä juhannuksena hääpari soutaa sytyttämään kokon ja kansa tanssii torilla, suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, pakkohan sinne on uudelleen mennä, siellä kun voi tehdä vaikka mitä ilman rahaakin.

   Poista
 4. Hei Nelli!

  Suuret pahoittelut täältä Seurasaaren ulkomuseolta epäselvästä mainonnasta. Kiitos, että nostit ongelman esiin, otamme tämän varmasti huomioon jatkossa. Hauska kuitenkin kuulla, että teillä oli kaikesta huolimatta mukava päivä Seurasaaressa! Laittaisitko yhteystietosi osoitteeseen seurasaari@kansallismuseo.fi, niin palaisimme vielä asiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut tarkoituskin ottaa yhteyttä asian tiimoilta. Meillä oli kaikesta huolimatta todella hauskaa ja alue on kyllä valtavan kaunis ja varmasti tullaan uudelleenkin. Ollaan jo suunniteltu pyöräreittiä sinne :)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!