sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Ilmaistapahtumat


Minä päätin haastaa itseni ja perheeni. Olemme olleet aina kovia hakemaan elämyksiä ja taphtumia mahdollisimman vähällä rahalla ja nyt tuon luontopolku- postauksen jälkeen intouduin kunnolla ja päätin, että keskitymme tänä kesänä tekemään mahdollisimman halvalla kaikenlaista kivaa. Toki meillä on kaikki Lintis- käynnit sun muut myös tiedossa mutta pyrkimyksenä on esitellä miten paljon kaikkea voi tehdä myös ilman rahaa tai mahdollisimman vähällä rahalla. 

Joka kaupungissa on muutama ilmaistapahtuma ja jos ei ole niin kannattaa sitten alkaa vaatia moisia tapahtumia. Mutta ensin vain rohkeasti tutustumaan oman kaupungin sivuihin ja tapahtumiin. Kun hiukan selailin Helsingin tapahtumakalenteria niin alkoi ihan hirvittää, ei ole mahdollista edes kaikkiin tapahtumiin osallistua, niin valtavasti niitä on. Mutta mielenkiintoisimmat koitan sieltä napata. Ja kaikkia tapahtumia ei edes löytynyt tuolta tapahtumakalenterista.


Meidän perhe aloitti haasteen lauantaina 14.5.2016. Oli Arabian katufestivaalien aika. Kun pääsimme paikalle, siellä vasta pystyteltiin kojuja ja aloiteltiin hauskanpitoa. Tarkoituksena meillä oli päästä maalailemaan seiniä, katsella kirppismyyntiä ja tietenkin syödä festarilounas. Siinä sivussa kuunnella musaa ja sirkusjuttuja. Kaikkea kivaa siis oli tiedossa.

Mutta sitten saatiinkin vettä sen verran niskaan, että lapset halusivatkin kotiin. Ensin oli kuitenkin luvattava, että pääsevät tänä kesänä kyllä maistelemaan festariruokaa vielä. Harmitti kyllä aika paljon, tapahtuma kun oli vasta lähdössä käyntiin. Mutta lapsia on kuunneltava ja paikattiin kuitenkin huono mieli hyvällä pöperöllä.
Täytetyt herkkusienet uunissa

7 kpl isoja herkkusieniä
1 paketti Castello sinihomejuustoa
1 paketti kalkkunapekonia
pihvitomaatti

Lisäksi:

mausteöljy

Poista herkkusienen varsi ja puhdista sieni hyvin. Laita herkkusienen sisälle Castelloa hyvä määrä ja pyöräytä kalkkunapekoni herkkusienen ympärille, kiinnitä tikulla. 
Tee mausteöljy (tilkka öljyä ja sekoita siihen suolaa, yrttejä, grillimaustetta)
Valele mausteöljyä sienien päälle (kalkkunapekoni on kuivaa, joten tarvitsee onnistuakseen öljyä) ja laita lopuksi päälle siivu pihvitomaattia.
Paista 200 asteisessa uunissa sen verran, että pekoni kypsyy.

Tarjoile porkkanaranskalaisten ja tuoreen salaatin kanssa.Nautinnollista päivää kaikille

-Nelli-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttia ihan estottomasti vain!