lauantai 28. toukokuuta 2016

Hävikkirieska-paras rieska

Mulla on se tapa, että aina ihastelen maailmaa niiden vaaleanpunaisten lasien läpi, se kuitenkaan ei tarkoita sitä, että en ymmärtäisi mitä maailmalla tapahtuu, ymmärrän kyllä mutta en kykene pienenä ihmisenä kaikkea maailman ongelmia kantamaan harteillani vaan minun pitää huolehtia omasta hyvinvoinnistani sen verran, että jaksan antaa tukeni ja turvani näille omille pikkuisilleni. Ja kun voin hyvin itse niin jaksan tukea myös muita kuin omiani. Eli kyllä vain sen verran ajattelen itseäni.
Maailma on julma, ihmiset ovat kamalia ja elukat arvaamattomia mutta katsokaa miltä Helsinki näyttää, voitteko väittää, että nämä näkymät eivät aiheuttaisi teissä mitään?
Ollaan harjoiteltu pidempiä pyöräreissuja Härdelli mukana, paljon pysähdyksiä, eväitä ja iso määrä vettä mukana. Hidasta puuhaa vielä pyöräily hänen kanssaan mutta nauttii suunnattomasti reissuista ja pyöräilee todella hyvin. Ainoa ongelma hänellä on jos hänen vierellä on polkemassa tai joku ohittaa. Liian jännää.
Miksi puhun pyöräilystä kun pitäisi puhua rieskasta? Siksi ihan kun mikään ei ole niin mahtavaa pyöräilyn jälkeen kuin se, että käy suihkussa, istahtaa lempipaikalle ja saa suuhunsa herkullista rieskaa. Useasti meillä kun sattuu olemaan valmiina kaikenlaista "mitä kaapista löytyy"- herkkua ja kun valmistellaan ruokaa niin voikin nopsaan napata jokin herkku suuhunsa.

Meillä jäi aika iso määrä riisi-quinoa- sekoitusta ja mietin hetken, että mitä ihmettä siitä tekisi, ettei menisi hukkaan...sämpylöitä ei tehnyt mieli eikä mitään muutakaan sen suuntaista mutta kun hetken selasin nettiä niin johan löytyi rieskan resepti. Muokkailin sitä hiukan ja hyviä rieskoja tuli. Tehdään varmasti joskus uudelleenkin.


Riisi-quinoapuurorieskat
noin 6 kpl

4 dl riisi-quinoapuuroa
2 dl maitoa
2 dl kananmunaa
hyppysillinen merisuolaa
5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta

Sekoita puuron joukkoon maito, kananmunat ja suola, sekoita hyvin. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisäile pikkuhiljaa puuron joukkoon jauhot. Tee taikinasta rieskoja, kaksi rieskaa mahtuu yhdelle pellille. Painele haarukalla pintaan kuvioita.
Paista rieskoja 250 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.


Ihanaa lauantaita

-Nelli-

2 kommenttia:

  1. Voi miten kaunista on luonto nyt:) Ja rieska tosi herkullisen näköistä !Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, aivan ihanan näköistä ja luonto on aivan upea. Ollut niin hieno kevät, että saadaan kyllä nauttia todella upeasta luonnosta.

      Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!