lauantai 9. huhtikuuta 2016

Tossuja vieraille

Oikeasti tämä tossupussi on aika helppo tehdä itsekkin kokonaan ja tossujen kaavoja löytyy esimerkiksi Käsityökerhon tossulehtinen 11-12/08 löytyy monen monta tossukaavaa ja ohjetta eri kokoisille jaloille. Olen huomannut, että monissa Käsityökerhon lehdissä on joulunumeroissa tossukoita ja kesänumeroissa on saunatossuja. Mutta tossuja on helppo testailla itsekkin. Talvella tein itselleni kokeiluna kelsistä tossut, näitä tossuja voi tehdä muistakin materiaaleista helposti. Toki laitan linkit vielä minun viime kesän kesätossuihin, jotka olivat kovassa käytössä, oli yhdet mukana myös Krakovassa. Tossuihin löytyy ohjekkin ja tällä ohjeella voi tehdä umpinaisetkin tossut helposti.

P.S. Jos haluat nähdä muita parvekeprojektin tuotoksia niin klikkaa bannerin alapuolella olevaa "parvekeprojekti2016"- laatikkoa.


Mutta asiaan, parvekkeen lattia on aika kylmä, vaikka olisi matot tai muut härpäkkeet ja on mukava laittaa jotain lämmintä jalkaan kun parvekkeella viettää aikaa. Meillä on eteisessä roikkunut tossupussi, josta vieraat saa napata tossut jalkaan halutessaan. Pussi on jo hajoamispisteessä ja haluttiin kuitenkin pelastaa pussi vielä. Jos itse lähtee tekemään tällaista pussia niin tuo pelkkä pussi on kuin jättiläisen tossu malliltaan. Eli on aika helppo tehdä kaava paljain käsinkin. Pussin voi tehdä huovasta tai farkusta, pellavasta tai mistä tahansa hiukan jykevämmästä materiaalista.

Meidän korjaustyö oli aika helppo mutta pussukan ulkonäkö muuttui heti ja löysi itselleen paljon sopivamman paikan. Taitoin pussin rikkoutuneen osan taakse ja ompelin käsin kiinni, pujotin oksan sinne sisälle ja narua reilusti oksaan ja siinä on valmis uusi, tujumpi pussukka.

Tämä ihana retkikori on Kierrätyskeskuslöytö, vielä olisi tarkoitus vaihtaa sisus sieltä ja kerätä omannäköinen astiasto sisälle mutta toistaiseksi mennään tällä. Aivan ihana pikkuinen kori. Saadaan hienosti eväät mukaan kun lähdetään pyöräilemään.


Mahtavaa lauantaita kaikille!!

6 kommenttia:

 1. Aika kadehdittava määrä vierastossuja! Mä en ole itsellenikään saanut tehtyä noin montaa tossua =) Kultainen ajatus ottaa huomioon vieraiden varpaat ♡

  Vitsit toi retkikori on ihana! Mä haluaisin kans tuollaisen kuplan kyytiin =)

  Ihanaa sunnuntai-iltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No noi vierastossut tulivat kyllä tuon pussin mukana aikanaan, ainoastaan nuo keltaiset tossut on jostain muualta. Tarkoitus olisi tehdä itse muutamat lisää kun meilä noita vieraita useasti on niin lapsille olisi omat. Eli siis tekisin lapsille.

   Eikös olekkin ihana retkikori. Tuolla Kiertiksessä on useasti myynnissä koreja ja tämä jotenkin vain ihastutti.

   Poista
 2. Hyvä ryhtiliike, näyttää kokonaisuutenkin paljon paremmalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sai tosiaan kivasti ryhtiä ja tossutkin on siellä paremmin nyt. Kyllä kelpaa :)

   Poista
 3. Kivalle näyttää tossupussi! Minulla on ollut mooonet vuodet suunnitelmissa vierastossujen ompelu, mutta se taitaa olla niitä juttuja, jotka aina vaan jostain syystä jää tekemättä. Kesällä varsinkin niitä kaipailee, kun ihmiset kulkee terassilla sukkasillaan ja sitten sisälle kantautuu kaikki siitepöly. Oliskohan mun nyt tehtävä ryhtiliike tämän postauksen innoittamana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta syystä oli järkevämpää siirtää tuo tossupussi tuohon parvekkeelle, ovat juuri siinä kohtaa mistä on helppo ja järkevä napata tossut jalkaan.
   Sulla oli hyvä alku jo tuossa kun teit teille saunatossut...parit lisää vielä ;)

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!