perjantai 1. huhtikuuta 2016

Parvekeprojekti 2016 - Oleskelunurkka

Päästään seuraavaan vaiheeseen parvekeprojektissa. Tämä on minun suosikki kohtani koko parvekkeessa ja olenkin jo loikoillut peittojen alla tyytyväisenä useaan otteeseen. Olen todella tyytyväinen, että aikanaan löysin Kierrätyskeskuksen ilmaisosaston sillä nyt voin rajattomasti toteuttaa ideoitani, eikä mikään mene roskiin. Kaikki tulee tavalla tai toisella käyttöön. Välillä kyllä ihmettelen suuresti miten ihmiset heittävät niin paljon pois tavaraa ja miten käsittelevät vaatteitaan. Mutta tavallaan taas olen valtavan tyytyväinen siitä, että tavara kulkeutuu juuri ilmaisosastolle, josta saan sen omalle pöydälleni. Niin, että kiitos kaikille, jotka ovat farkkunsa syystä tai toisesta viskanneet pois, ilman sitä minulla ei välttämättä olisi näin ihanaa oleskelutilaa parvekkeella.Tarvikkeet:

2x voimalava
valkoinen maali, joka kestää kosteutta
pino farkkuja (6x)
vanha patja
(nahkanauhaa)

Maalaa lavat valkoisella maalilla, mittaa maalin kuivumisen jälkeen lavoihin sopivat istuinosat sekä selkänojat. Minulla meni koko vanha patja näihin kahteen lavaan.
Ompele farkkujen taskuosia toisiinsa ja sivuosiin lahkeista kappaleet, patjojen alapuolelle sekä selkänojien taakse voi ommella pelkistä lahkeistasopivat palat niin nopeutuu tekeminen. 
Ompele kappaleet yhteen ja pujota patja sisälle, ompele aukko käsin.
Jos haluaa niin patjoihin voi kiinnittää kantokahvat nahkanauhasta.
Asettele lavat parvekkeelle kulmaan, näin saat divaanifiiliksen aikaan. Olen aikanani ostanut keltaisen pikkujakkaran Turkulaisesta osto-ja myyntiliikkeestä ja Kierrätyskeskuksessa törmäsin siniseen pikkujakkaraan ja pakkohan minun oli saatava se parvekkeelle. Sopii niin kivasti keltaisen jakkarani kanssa tähän oleskelukulmaani. Oikea super löytö kaikin puolin. Myös vakoiset farkku/neuletyynyt ovat kiertiksestä ilmaisosastolta. Ne olen esitellyt useaan otteeseen mutta tästä pääsee katsomaan tyynyjä tarkemmin.
Kulmassa oleva suuri farkkutyyny löytyy täältäTämä on kyllä niin ihana kohta meidän parvekkeessa. Lämmin päivä, ikkuna auki, jalat suoraksi ja kirja käteen...kyllä vain, ihanaa. Jos joku joskus kysyy mikä on arjen luxusta niin se on tämä, ainakin kesällä, toinen on pyöräily. Muuta ei tällainen pieni tyttö kaipaa.
Mikä on kesällä sinun arjen luxusta?
Loppuun on pakko suositella vegaanien bataattisipsiä. On meinaan todella hyviä. Itse en ikinä onnistu sipsien teossa, joten tyydyn ostamaan näitä herkkuja. 
Näon nautimme eilen herkkuhetkeä partsilla. Alkoi vappu hiukan etukäteen.

Ihanaa päivää kaikille!

10 kommenttia:

 1. AI kun kiva ja persoonallinen ratkaisu!:) mulla on kanssa parvekeprojekti meneillä tai on ollu jo jonkin aikaa, mut ehkä tää vielä joku pv valmistuu:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että tää ei valmistu koskaan...koko ajan keksin uutta.

   Poista
 2. Ihanan viihtyisä parveke.Tässä muuten soijattoman soijakastikkeen ohje kun kysyit mitä voit käyttää soijakastikkeen tilalla
  http://antipastaa.blogspot.co.il/2016/01/itse-tehty-soijakastikkeen-korvike.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kiitos oikein paljon. Nyt pääsen testaamaan.

   Poista
 3. Oi mitä herkkuja ♥ Ja vitsit toi teidän parveke ja sun tekemä nurkkaus on kyl upea! Kyl tuossa kelpaa kesällä köllötellä ♥

  Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itsekkin todella paljon siitä miten tää parveke tässä muotoutuu. Hauksoja pikku ideoita ja monta viime kesän juttua yhdessä.

   Poista
 4. Tää on niin upea! Kyllä kelpaa nauttia auringosta. Todella hieno kokonaisuus, oon täällä hiljaa seurannut sun projektia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt kun vielä tulisi sellaiset kelit, että voi loikoilla tuolla partsilla.

   Poista
 5. Ihana oleskelupaikka! Tuolla minäkin viihtyisin. Olisi tosi kiva saada sellainen löhöilypaikka pihalle, mutta meillä se vaatisi kaikkien tekstiilien sisälle kantoa. Sää ja metsän eläimet eivät hyvää tee kankaille. Olen kyllä haaveillut joistain parvekelaseista terassille, mutta onhan se iso investointi ja työmäärä saada jonkinlainen suoja rakennettua. Ymmärrän ettei mies ole vielä innostunut mun ideaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko nuo venekankaat sopivia sinne? Vai miski niitä sanotaan? Ne kestää ainakin hyvin kosteutta ja aurinkoa (uv-suoja) ja helppo putsata.
   Voisi olla ainakin jonkinlainen idean poikanen. Ei olisi aina pakko tuoda tekstiilejä sisälle.

   Poista

Kommenttia ihan estottomasti vain!